Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

malgorzata_s... 12:15, 07 lip 2015

Iwonko plany masz superowe Ścianka wodna będzie super za baronową Do zobaczenia
Iwk4 12:28, 07 lip 2015

polinka napisał(a)
Iwonko, poranną herbatkę u Ciebie wypiłam. Na spokojnie poczytałam, obejrzałam kolorowe i pełne zapachu rabatki a przy zdjęciu części gospodarczej kilka razy westchnęłam...
Podobny zakres prac do wykonania również u nas, planowaliśmy jeszcze w tym roku większość z tych rzeczy zrobić ale doszliśy do wniosku, że stopujemy...
Tylko dach na garażu zostanie wymieniony a za resztę pieniążków jedziemy odpocząć

Polinko, ja planowałam poranną kawkę z podczytywaniem forum wypić, ale miałam gościa Nie wypadało.
Teraz dopiero wpadłam na chwilkę.
Zakres prac budowlanych nie przeraża, gorzej z kosztami. Zaczynając tą małą część, w której jest pomieszczenie gospodarcze dla Zbyszka, a z tyłu zadaszona wiata, myślałam sobie: co to jest 3 ściany i dach? I się pomyliłam. Koszty spore, zwłaszcza, jak trzeba opłacić fachowca, to się podwaja. U Oli wszystko muruje M, skarb taki wielki ma ja zleciłam. Z wykonania jestem zadowolona, ale trzeba było opróżnić niejedną skarbonkę. I reszta musi poczekać
Iwk4 12:28, 07 lip 2015

Z ogrodowych nowości: śniadanko jadłam sobie na tarasie i raczyłam się cudnym widokiem mojej Montany. Kilka dni temu pisałam, że ją wysadzę stąd na rzecz angielskich róż. Chyba to usłyszała, bo uroczyła mnie ogromem kwiatów. Na jednej gałązce naliczyłam 16 pąków kwiatowych - kwitną jak bukiet - niesamowite. Zostają więc tutaj
Na dodatek wychylają łebki nad murki tarasowe, abym mogła podziwiać je z okna tarasu

MAD 12:31, 07 lip 2015

Zazdroszczę śniadanka na trasie... Ta ognista czerwień Montany na pewno dodała Ci energii na resztę dnia.
Iwk4 12:38, 07 lip 2015

Mira napisał(a)
Uśmiałam się w związku z tym masażem,nawet mojemu nie mówię
Ja od wczoraj mam urlopowanie,mam nadzieję że podgonię trochę w ogrodzie.Jak się wraca po całym dniu z pracy to nie ma się na nic ochoty nawet na skubanie chwastów a narosło ich i skwar im nie przeszkadza,byliny ugotowane,omdlałe a chwasty się trzymają.Dobrze bo ma się ochłodzić

Fajnie masz, że odpoczniesz w ogrodzie. Nie zapomnij o kawce na tarasiku. Nawet najmniejszy cieszy
Chwasty rosną, ale też cieniują trochę w te upały korzenie roślin, więc czasami są pożyteczne, pod warunkiem, ze nie zagłuszają roślin.
Ja miałam dwa tygodnie wariactwa w pracy , a po pracy też w papierach siedziałam, za dużo spraw miałam do pozamykania. Teraz odpoczywam na tyle, na ile reszta domowników pozwoli. Ale nawet pranie i czyszczenie okien sprawiają przyjemność po takim wysiłku umysłowym.
Dziś wstałam o 7.00 rano i podlewałam ogród, bo wczoraj mi się nie chciało kucnęłam przy rabacie bylinowej i podziwiałam pysznogłówkę, która kwiaty piętrowo z jednego pąka wypuszcza.
Obok mnie na piasku usiadł sobie ptaszek, zaśpiewał kilka razy ćwir, ćwir i poleciał. chyba mnie wziął za fragment rabaty, bo nigdy wcześniej tak blisko w zasięgu niemal ręki ptaki nie podfruwały. Fajne uczucie. Chyba będę wstawać o poranku częściej

frezja 12:41, 07 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

i te berberysy wybarwione..wszystko razem daje mocne doznania

ja kombinuję z rabatką,przesadzam bukszpany,sadzę róże,trawki,zamawiam nowe i dalej szukam inspiracjijuż mam pomysł na podsadzenie iglaków...;końca nie widać ale ...jaki koniec? my przecież lubimy nowe wyzwania)czyż nie
Iwk4 12:45, 07 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Iwonko plany masz superowe Ścianka wodna będzie super za baronową Do zobaczenia

Gosiu, do zobaczenia w sobotę. Aż się boję spotkania z tyloma osobami. Jak kogoś widzisz na awatarku albo na fotkach spotkaniowych - to łatwiej. To będzie mój pierwszy wyjazd
Buziak
Kuba 12:47, 07 lip 2015

Pięknie działasz i fajnie piszesz- mądra z Ciebie babka
Kawa z takimi widokami musi smakować wyjątkowo
Iwk4 12:53, 07 lip 2015

MAD napisał(a)
Zazdroszczę śniadanka na trasie... Ta ognista czerwień Montany na pewno dodała Ci energii na resztę dnia.

Mad - takie śniadanka to tylko w wakacje
A takie wakacje, jak w ogrodzie - mogą zastąpić wojaże po świecie.
I wcale mi nie żal. Jest sielsko. Tylko M pojechał do pracy i trochę samotne te śniadanka ... A dzieciaczki długo śpią, bo są wakacje
Faktycznie, czerwień Montany w połączeniu z grackami i bordowymi berberysami bardzo mi się podobuje. Jest energetycznie.
A jak potrzebuję ukojenia, mam żółtą, spokojną kolorystykę Graham Thomasa.

MiraR 12:59, 07 lip 2015

Dwa razy to samo napisałam i edytowałam.Miłego dnia