Ja też stosowałam Yarę (jak jeszcze miałam trawnik) i ... wyglądał dokładnie tak jak Twój cały pasiasty. Nie było tak łatwo wyrównać kolor i wzrost. I też miałam wrażenie, że ta jaśniejsza i niższa trawka została najzwyczajniej w świecie spalona
Jak to w końcu jest z tym nawożeniem?
Witajcie, właśnie dostałam ochrzan że nie zaglądam do własnego wątku. Więc jestem Nie lubię tu ślęczeć wolę latać po Waszych pięknych ogrodach i cieszyć michę
zdjęcia nieudane ale rodek już niestety przekwitł( to sprawka ciągłych opadów) i nie mogłam ich powtórzyć
wrzucam kilka zdjęć z aktualnego stanu ogródka balkonowego. Wgląd na całość: Zza krat, dla tych którzy nie pamiętają, że balkon służy naszej rodzinie i 2 kotom
sałata - już podjadamy listki na sniadanie
rzodkiewka - w tym roku od marca sieję ją bez sukcesów tym razem zapowiada się naprawdę dobrze- wreszcie nie pójdzie w liście tylko w korzeń Mam tu 4 odmiany, pamiętam że jedna nazywa się jutrzenka
pietruszka, przesadzona z dużej donicy (ubiegłoroczny korzeń, pięknie odbił i nadal mam świeżą natkę
cukinia - w tym roku eksperymentuję z tym warzywem. W odpowiednim czasie dostanie gustowny stelaż, żeby nie płożyła się na papie i pięknie owocowała
cebulka 7 latka a w oddali widac marchew, truskawki (tymczasowo) i koperek do zupy
i takie tam, to co widzę jak wstaję przez drzwi sypialni dziura między bukszpanem a petunią dziś zostala uzupełniona rozplenicą little bunny
i moje ulubione hortensje
W maju ten buk jest najbardziej widowiskowym drzewem w ogrodzie. W tym roku w marcu odważyłam się go przyciąć na walca (ucięłam czubek na wysokości 3 metrów) i rozpoczęłam formowanie. Rośnie od południa i niecięty rzucałby duży cień na byliny.
Mnie hosty urzekły ok. 7 lat temu , jak zaczęłam ogrodowe zakątki czytać oglądać, śledzić.I tak zaczęłam szukać, kupować,,kupować...
Jest dużo pięknych host.
Jeszcze wam kiedyś pokażę
Azalia wielkokwiatowa Feuerwerk
Azalia wielkokwiatowa Golden Sunset
Magnolia Ann kończy kwitnienie