Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Urszulla 21:48, 06 lip 2015

Ja sobie też mogłam zaglądnąć na luzie, fajne są takie pracowite małe dzieci. Pamiętam jak Łukasz w warzywniaku marchewki wyrywał 2 lata temuteraz goni na borówki, ale przy tej suszy kiepsko i z nimi...dziś podlewałam.
Mala_Mi 22:13, 06 lip 2015

Olili - wstyd się przyznać ale ja lubię ciepełko Tylko te podlewanie wnerwia.. bo czas i kasa (dziś ciśnienie wody praktycznie zerowe, więc podlałam tylko doniczki) ale dla mnie mogłoby być cały czas lato i po 30 stopni

Sylwia - mój chłop się wykazał i porobił mi ujęcia wody po ogrodzie, tak by wąż sięgał.. ale co mi po wężu jak ciśnienia wody nie ma U sąsiadów studnia ma 30 metrów głębokości.. i wody po deszczach jest na ... skromne umycie auta. W warstwach gliniastych podsiąkanie wodą jest zerowe.. studnia się nie napełnia.. Jestem, zdana na dostawce wody ..

Pszczółka - mi wody szkoda.. bo za nią płacę i to sporo .. muszę oszczędzać i tylko tam gdzie najbardziej jest tragicznie leje. Zużywam wodę z basenu Muminka, wodę po myciu filtrów z oczka.. wodę z deszczówki z taczek.. latam z konewkami 6578 ale duży ogród = duże potrzeby. Na szczęście duże drzewa czy krzewy w glinie głęboko zawsze coś sobie znajda do picia . tylko byliny muszę czasami podlewać. Ale chyba 2 miesiące bez normalnego deszczu to nawet na glinę to długo posucha.

Ensata - moje ryby maja 60cm długości (minimum) Te największe.. zdecydowanie na moje oko... są większe od kota. Ci co byli potwierdzą Każdy się dziwi że to takie wielkie. A mniejsze powalają ilością .. mniejsze też nie takie małe Nic nie robią tylko jedzą i srają, a ja filtr czyszczę 2 razy dziennie.... lub wyjmuje filtry, bo nie mam czasu na 2 razy dziennie. Straszę eMusia że jego ryby prądem załatwię.. bo głaskać się dają, ale złowić już nie

Muminek kilka razy dziennie łapie ryby.. tu akurat na foto sądaleko od niego, bo normalnie to łapią go za nogi, a on ma radochę .. i głaska je ja koty
Ale dużych mam 5 karpiów koi i jedna orfę.

anka_ 22:24, 06 lip 2015

O rany, dopiero na zdjęciu widać jakie to potwory.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
monteverde 22:27, 06 lip 2015

Aniu nic nie piszę, bo cóż można napisaćoglądam Twoje ślicznoty i Muminka buziole
Mala_Mi 22:33, 06 lip 2015

ana_art napisał(a)
wczoraj miałam dzień nadrabiania zaległości, weszłam też do Mai... i widzę że niektórzy są tak sfrustrowani, że aż żal....

Nie sfrustrowani tylko wnerwieni na moje bezpośrednie formułowanie myśli
Ale fachowiec co jest czystym teoretykiem nie jest dla mnie autorytetem .. i mój niedyplomatyczny ozór przysparza czasami wrogów
Spoko.. mi to rybka... ale nerwa mam na wpis pod Mają.. pod pseudonimem... po prostu brzydzę się tchórzami.. ukrytymi za pseudonimami.. można wodę mącić..

Odwaga cywilna jest największą odwagą.. tego współczesnym brak.. odważni anonimami. Hejterzy ...

Ja nie mam nic od ukrycia.. widać jaka jestem, co mam i jak wygląda moja facjata.. innym w tej materii brak przysłowiowych jaj. Nadrabiają ich brak dokopywaniem pod anonimem. Ale to nie mój problem., że komuś brak jaj, ma frustrację, brak dystansu do życia..... . do siebie. Nie jestem psychologiem i nie umiem postępować z takimi osobami.. mogę tylko olać..

Ale olanie to nie moja natura.. odwagi cywilnej mi nie brakuje.. potępiam takie zachowanie. Potępiam publicznie. Z imienia i nazwiska, miejsca zamieszkania i takich tam.. Nie mam czego się wstydzić, nie mam wyrzutów sumienia, a anonim.. to tchórz.

Zresztą jesteśmy podobne charakterami Wiesz co mam na myśli

Zależy mi na opinii takich jak TY
Długi wywód.. pasuje focia nawet byle jaka..

Mala_Mi 22:36, 06 lip 2015

anka_ napisał(a)
O rany, dopiero na zdjęciu widać jakie to potwory.

Większość ludzi się ich boi Tylko Muminek na ich widok się cieszy
A i ja jak mi wciągają na przywitanie 3 palce.. to już po takim pocałunku odruchowo zabieram rękę Nabieram respektu Bo już palce czują te cmoknięcie
Mala_Mi 22:36, 06 lip 2015

Dubelek..
dobranoc.. wszystko poczytałam.. miło mi że zaglądacie..
Siedzę tu dla tych zaglądających..

Chłopaki przestawiają podlewanie
Dziadek i wnusio w akcji ..ale to wczoraj. dziś. ciśnienia wody brak

Jeszcze na termometrze 30 stopni...
Iwk4 23:31, 06 lip 2015

Aniu, nadrobiłam. Znowu. Siedzę sobie przed kompem, a na stoliczku w wazoniku mam jedną gałązkę Thomasa. U ciebie zobaczyłam tą różę po raz pierwszy i się zakochałam. I teraz kocham się w mojej. Cudownie kwitnie, cudownie pachnie i cudownie się nią zachwycam.
Dwa dni temu przywitała mnie czterema kwiatami, za chwilę będzie ich więcej, ma pełno pąków. To Aniu dzięki Tobie ją mam. Przestały mi się podobać Beroliny żółte na rabacie obok. Chętnie je wymienię - nie wiem jeszcze na co, ale M na Thomasa powiedział: O takie róże mi chodziło Znaczy będzie ich u nas więcej: pachnących, pięknych i wielopłatkowych.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=784
ren133 23:37, 06 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Kasiu. nigdy nie przyglądałam się młodym miskantom.. i nie roiłam fotek

Mnie one interesują jak są już w fazie kwitnienia
Z tych dwóch mam tylko Melepartusa. Kwitnie na czerwono Jest śliczny.Łodygi może mieć czerwonawe fragmentami..

Byliny z siewki odróżni, ale trawy już gorzej...to już dla specjalistów trawkowych..

Ale np jeżówek z siewki też odmiany nie poznam A mam ich sporo ....

Fajna ta jeżówka
Szukam właśnie pomarańczowych lub żółtych lub żółto-pomarańczowych czy rudawych ... może dorwę coś u Szmitów
Pozdrawiam

PS Zdjęcie wnusia - rewelacja
Zeta 23:51, 06 lip 2015

Jak patrzę na Feliksa to normalnie Maksio ? Może to jakieś bliźniaki......no kobieto wzięłabyś wnusia i wpadła na roztocze...chłopaki się pobawią....a my obgadamy conieco...... Odwiedzisz swoje werbenki