Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Iwk4 22:21, 06 lip 2015

babka napisał(a)

Mszyce opanowały wszystkie rośliny, Decis nie działa.

Olu, próbowałaś z pokrzywami?
Dziś o tym opisałam tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=786
babka 22:36, 06 lip 2015

Martuchna, miałabyś serwetkę zamiast trawnika też byś nadążyła z pielęgnacją. Zresztą ten mój jest młodziutki, młodszy od Twojego więc poczekamy, zobaczymy

Beatko pospiech to zły doradca, już nieraz się o tym przekonałam więc lepiej trochę pozwlekać z realizacją niż co chwila zmieniać lub co gorsza mieszać style.

Renia czosnki z lawendą są ok i to bardzo ale ja za dużo ich posadziłam. To był błąd. teraz część już wycięłam, zrobiło się luźniej i znośniej
A rojniki też mi się kojarzą Rosną w starym, żeliwnym garnku

Mira niczym nie zabezpieczaliśmy podkładów, liczę że impregnacja wystarczy ... obym się nie przeliczyła
Gdybym dziś to robiła to chyba jednak przystrzeliłabym folię lub posmarowała jakimś mazidłem impregnującym od strony ziemi. Jeśli planujesz rabaty na rośliny ozdobne to ok ale na warzywnik one się nie nadają.
Z nawadnianiem Żon poradził sobie bez problemu, oczywiście po uzyskaniu cennych wskazówek od Danusi i Łukiego. Warto pytać - kto pyta nie błądzi
Narazie sterowanie jest ręczne bo zbieramy na sterownik ale i tak system jest znacznym ułatwiem. Na dowód, że działa

Cieszę się, że Ci się podoba

Cleo żółty budynek pod którym stoi stół to gospodarczy. Dom jest naprzeciwko. Bujawka stoi plecami do niego a drewniane schody prowadzą z tarasu na piętrze do ogrodu.

Główne wejście do domu jest z drugiej strony - od południa
Nie pokazuję budynku mieszkalnego bo elewacja czeka na renowację .., czy się doczeka ? ...
Chociaż wolałabym trochę więcej przestrzeni to jednak stwierdzam że mały trawnik ma swoje plusy DZiś w dwie godzinki wyskubałam z niego wszystkie chwasty.

Ensata ja też jestem niecierpliwa i często pochopne decyzje odpokutowuję boleśnie A niekiedy nie można błędów naprawić Trawki rosną szybko, za rok będziesz miała busz !

Spoko Juzinek przez te upały większość trawników pewnie wygląda podobnie ale kilka mokrych dni i się odbuduje. Spokojnie. Nasz pierwszy trawnik (o ile można go tak nazwać) był strasznie zaniedbywany, bywało że był cały spalony i zawsze trawka odrastała po dobrym podlewaniu. Spoko
Iwk4 22:36, 06 lip 2015

babka napisał(a)

No dobra Ola, wyłaź z basenu. Pierwsza fotka - to mistrzostwo świata, a drugą dawaj na awatar (cudowna)
Cudowne zdjęcia robisz. i ogród masz śliczny i nic już nie zmieniaj, nie przesadzaj. jesteś taka konsekwentna, że mi się bardzo podobuje
Buziak
babka 22:41, 06 lip 2015

Iwonko buziak wielki dla Ciebie :* Dziękuję
Zaraz zerknę na przepis pokrzywowy bo dziś znowu musiałam psikać po różach. Mszyce nie odpuszczają.
07_Rene 22:56, 06 lip 2015

babka napisał(a)

Sorry, że Ci tak spamuje wątek, ale murawa jak do golfa
Dosłownie trawnik pokazowy... Możesz być dumna, bo harówka przy plantowaniu ziemi i reszcie zaprocentowała
Cleo 23:13, 06 lip 2015

babka napisał(a)

Cleo żółty budynek pod którym stoi stół to gospodarczy. Dom jest naprzeciwko. Bujawka stoi plecami do niego a drewniane schody prowadzą z tarasu na piętrze do ogrodu.

Yhym.. To się odnalazłam
babka 23:29, 06 lip 2015

07_Rene napisał(a)

Sorry, że Ci tak spamuje wątek, ale murawa jak do golfa
Dosłownie trawnik pokazowy... Możesz być dumna, bo harówka przy plantowaniu ziemi i reszcie zaprocentowała

Reniu dziękuję, takie słowa naprawdę mnie motywują Jednak na zdjeciach nie widać pustych placyków, już raz były robione dosiewki i zaczynają ładnie rosnąć lecz są jeszcze miejsca gdzie ciemna ziemia świeci
babka 23:29, 06 lip 2015

Cleo napisał(a)

Yhym.. To się odnalazłam

Nu
babka 00:03, 07 lip 2015

I jeszcze raz juka i jej baty W tym roku daje czadu

W tle budy, już przeniesione do innego kojca (na kamienne obrzeże nie paczymy !! )

07_Rene 00:08, 07 lip 2015

babka napisał(a)

W tle budy, już przeniesione do innego kojca (na kamienne obrzeże nie paczymy !! )

No co Ty.... Patrzymy na ten bujny, buchający zielenią bluszcz

Ciekawe, czy moje jukki, kiedys tak pięknie zakwitną.
Dobranoc