Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu, na razie jest chwastowisko, ale będzie... 06:24, 06 lip 2015

Do góry
HANNYA33 napisał(a)
A to moje cisy hicksii

Pytałeś mnie w moim wątku o opinię.
W/g mnie dobrze ukorzenione, prawidłowo rozkrzewione, z silnym przewodnikiem i co najważniejsze to zdrowe. W przyszłym roku (w marcu) skróć wszystkie tegoroczne przyrosty o 2/3 długości zachowując jeden prawidłowo wykształcony przewodnik. Przewodnika pozbędziesz się dopiero w momencie gdy roślina osiągnie docelową wysokość żywopłotu.
Tu, na razie jest chwastowisko, ale będzie... 06:07, 06 lip 2015

Do góry
HANNYA33 napisał(a)
Waldku jeszcze jedno wczoraj podlewałem i pryskałem compost tea o godz.22, a o, godz. 01 była burza i co dał coś ten oprysk?

Piotr.
W skoncentrowanym wyciągu z kompostu są pożyteczne mikroorganizmy którym woda jest wręcz potrzebna do życia. Środki chemiczne są przez deszcz zmywane, ale nie bakterie i grzyby.
One są dosyć mocno przytwierdzone do swojego podłoża i dlatego dopiero tlen wpływający na ruch wody w zbiorniku pomaga im przemieścić się do roztworu wodnego z melasą.
Mój jest ten kawałek ogrodu 03:35, 06 lip 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

Martwi mnie kolor tych hortensji, robią się coraz jaśniejsze. Podlewałam je dwa razy magiczną siłą do hortensji i nie widzę efektów.

Aga.
Chlorofil jest barwnikiem fotosyntetycznym. Tak reagują rośliny które w środowisku naturalnym rosną w strefie bardziej zacienionej. Procesu przenikania odpowiedniej długości fal światła nie zmienisz minerałami zawartymi w nawozie. Proponuję zmianę stanowiska a problem rozwiąże się sam.

Kiedyś będzie tu ogród 01:11, 06 lip 2015

Do góry

Nie ukrywa, że najbardziej podobają mi się murki pokryte patyną czasu....

I taka perełka rośnie.

A to już inna bajka...

Grembosiowo 01:09, 06 lip 2015

Do góry

Kiedyś będzie tu ogród 01:07, 06 lip 2015

Do góry
Była mowa o murkach i wykorzystaniu kamienia w ogrodzie. Miejscem cudownym, fantastycznie łączącym naturalne materiały jest ogród salezjanów w Czerwińsku nad Wisłą. Niestety nie potrafię oddać zdjęciami uroku i niesamowitej atmosfery tego paru.
Tak więc okiem mojego aparatu....

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:58, 06 lip 2015

Do góry
Reszcie macham... i sorki, ale jeszcze chwilę muszę poegzystować w niedoczasie .

Lawenda nie podlewana.. żyje

Białą lawendę wnusio wyskubał.. chyba też się mu nie podoba
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:56, 06 lip 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Muminek cudny...
Szkoda że ciemnie rozchodniki do d... bo nabyłam;(

Nie do końca do d..y, ale rosną bardzo wolno. I to powód że są do niczego... na efekt trzeba czekać długo.

Tu zielono, bo jak eis myje filtry z oczka, to woda szła pod te liliowce.. niepodlewane suche
Kiedyś będzie tu ogród 00:56, 06 lip 2015

Do góry
Trochę wody dla ochłody.

Dzisiaj wyrwałam eMusia na spacer na Wisłę. Szkoda, że taka brudna i choć nóżek nie było można pomoczyć.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:54, 06 lip 2015

Do góry
Zeta napisał(a)
No ale wnusio ...wymiata.....prawie kopia Maksia ...masz rację buziakamy i dzięki za ...wiesz co...

Długo myślałam i wymyśliłam... moje chwasty werbenkowe

A hortkę od Ciebie też przesuszyłam.. ale jeszcze żyje ..

Maksio i Feliks są bardzo podobni

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:51, 06 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nadrobiłam kilkanaście stron i jak zwykle cud miód i orzeszki, a do tego muminek niczym wisienka na torcie wydoroślał bardzo! Czy jesteś podwójną babcią czy czekamy?

Jeszcze miesiąc ...czekamy ..

Liliowców dużo nie będzie.. poschły mi
Jak liliowce odczuły brak w podlewaniu to naprawdę jest tragicznie... nie mogę wszystkiego podlać bo bym poszła z torbami.. studni nie wykopię bo musiałabym próbować z jakaś głębinową.. i gwarancji nie ma, że coś się znajdzie. Wiec skąpię wody... Ponad połowa liści po prostu uschła..
W radiu trąbią, że najgorzej jest .. w okolicach Łodzi.

Dla koneserów czarnych kwiatów. We wtorek może coś podleje .. oby...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:46, 06 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No i dajesz nie tylko siebie ale .....

Straszę gości..

Wiedźma
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:45, 06 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kofam Twoją prywatę Muminek sama słodycz
Aniu dzięki za cudowne spotkanie Ty wiesz że uwielbiam każdy centymetr Twojego ogrodu. Bujność, kolory i dobro które się rozsiewa a potem wędruje po całej Polsce
Jesteś prawdziwa od stóp do głowyNiczego nie udajesz, walisz prawdę w oczy i dajesz przyjaciołom całą siebie
Ten napis na koszulce to wcale nie żartDla nas z Emem to scyro prowda

Nie pamiętam czy coś na taki post odpisałam czy nie...
Ale to nie ma znaczenia.. bo i tak nie wiem co napisać..

Z waleniem prawdy czasami są problemy Ale lecę już w jakość a nie ilość. Ludzie to nie kwiaty.. nie muszę mieć wszystkich

Słoneczka dla Ciebie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:41, 06 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Wpadnij do mnie na swoje jeżówki Będziesz z nich dumna

Z ciekawości szybko zajrzałam.. jestem dumna z ogrodniczki. Porosły wielkie Szkoda, że nie ma porównania wielkości z jakich malotek to urosło

U mnie jeszcze mało kwitnie.. ale w żółtych.. różowa się posiała i jest Mus przesadzić... Na upale są takie jasne, bo normalnie to ciemniejszy róż.

Grembosiowo 00:40, 06 lip 2015

Do góry
Upał przeogromny, ale kolejna burza z delikatnym kropidłem, to jest to...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:34, 06 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)

U mnie rozwary też jeszcze nie kwitną. /o ile to rozwar.../

Rozwary.. nie kwitną. na niektórych widać pąki, ale to tylko na niektórych. A rosną na totalnym słońcu..bo na skalniaku.

Zakwitł za to na sklaniaku przetacznik niski od Finki..ale nazwy nie szukam, bo czasu brak ..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:32, 06 lip 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale super spotkanie! Koszulka mega

szybko odpisuję, bo mam jeszcze dużo roboty, a 8 zbliża się szybko.

Spotkania, Muminek, podlewanie ogrodu.. i czas ucieka.. mus do rana mieć obiecane zlecenie. Bo inaczej moje słowa są g..o warte

Za to jest już co jeść w ogrodzie.. wszytko dojrzewa na raz..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:28, 06 lip 2015

Do góry
Bogdzia - to rozwar wielkokwiatowy.. punkt dla Alki Moje też jeszcze nie kwitną .. jeszcze nie pora.. jest dość wysoki. Rozrośnięte kilkuletnie kępy mają ok 80-70cm. Jemu susza nie straszna, szczególnie dla starych okazów.. bo korzeń palowy mają bardzo głęboki. Wadą jest to, że bardzo późno startują wiosna i można je uszkodzić przy pieleniu.

Zakwitła róża "błotna" tej nie jest sucho bo rośnie w oczku

Rododendronowy ogród II. 00:23, 06 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Na próbę wsadziłam powojnik miedzy azalie japońskie i nawet mi sie podoba jak on teraz kwitnie , muszę dosadzic wiecej.Dobrej nocy wszystkim życzę.

Rety, Bogdziu, ale super to wymyśliłaś . Świetnie wygląda powojnik w tych azaliach . Chciałabym Cię osobiście poznać. Każdy kto o Tobie mówi wypowiada się o Tobie bardzo ciepło . Dobrej nocki .
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:12, 06 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Przyjechał Muminek.. muszę uciekać

Moje dobre zestawienie na rabacie..

na zdjęciu są lilie i... no właśnie cóż to? bo niby znane, ale rozpoznać nie umiem...

świetne spotkanie miałyście...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies