Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 23:13, 05 lip 2015

Zielona napisał(a)

Z tego powodu samolot mojego Męża z Londynu miał opóźnienie... W trakcie późniejszego lotu i tak były turbulencje nad Niemcami. Mąż na szczęście już na miejscu, a burze podobno nadciągają.

Bogdziu... czytam, ale nie piszę, bo co to za pocieszenie... Mimo, że wszystkim doskwiera susza, deszczu życzę najbardziej Tobie...

Zyczenia deszczu bardzo chetnie przyjmę nawet jakby mial byc długi i mocny ale burz sie boje jak małe dziecko więc niech zostana u Niemców , oni chyba odwazniejsi sadząc z historii.
malgorzata_s... 23:18, 05 lip 2015

To ja już nie narzekam. Pal licho mój żółty trawnik. Wody mam pod dostatkiem w zbiornikach na deszczówkę i w wodociągu i w studni. Podlewanie trawy jednak niewiele pomaga chyba się ugotowała i tyle..Nic to dosieję i odrośnie. Kilka roślin mi uschło ale to też pikuś. Utraty Twoich rodków nie zniosłabym jednak. Ryczeć mi się chce na samą myśl że mogłoby nie być tego Raju. Cieszę się że chociaż dzisiaj udało Ci się je podlać. Dzisiaj Oliwka znalazła u mnie w kuchni żabę. Schowała się biedna w kącie chyba uciekając przed upałem.Życzę z całego serca deszczu. Buziaczki
Bogdzia 23:27, 05 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
To ja już nie narzekam. Pal licho mój żółty trawnik. Wody mam pod dostatkiem w zbiornikach na deszczówkę i w wodociągu i w studni. Podlewanie trawy jednak niewiele pomaga chyba się ugotowała i tyle..Nic to dosieję i odrośnie. Kilka roślin mi uschło ale to też pikuś. Utraty Twoich rodków nie zniosłabym jednak. Ryczeć mi się chce na samą myśl że mogłoby nie być tego Raju. Cieszę się że chociaż dzisiaj udało Ci się je podlać. Dzisiaj Oliwka znalazła u mnie w kuchni żabę. Schowała się biedna w kącie chyba uciekając przed upałem.Życzę z całego serca deszczu. Buziaczki

Małgos to Ty bardzo bogata w wode jestes. ja zbiornika na wodę nie mam bo i tak po całym ogrodzie mi nie poleci z niego woda a wiadrami nosic za dużo . mam beczke na wyjątkowe sutuacje ale od dawna stoi pusta. Tak myśle ze jeśli klimat taki juz będzie to i tak pójda na zmarnowanie bo wczesniej czy później zakaz podlewania zrobią a na moim piasku jeden dziń wystarczy by uschły nowe przyrosty.Żaba faktycznie chyba chciała troszke cienia znaleźc.Buziaki Małgosiu.
malgorzata_s... 23:35, 05 lip 2015

Gdybym mogła posłałabym Ci cysternę na ratowanie cudowności. Mam jednak nadzieję że klimat taki nie zostanie i skoro rododendrony w starych parkach mają po kilkadziesiąt lat a i więcej to i Twoje przeżyją Do zobaczenia
Bogdzia 23:40, 05 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gdybym mogła posłałabym Ci cysternę na ratowanie cudowności. Mam jednak nadzieję że klimat taki nie zostanie i skoro rododendrony w starych parkach mają po kilkadziesiąt lat a i więcej to i Twoje przeżyją Do zobaczenia

Nic pewnego na tym świecie nie ma ale byle zyły tyle co ja. To do soboty Małgos.
Bogdzia 23:43, 05 lip 2015

Na próbę wsadziłam powojnik miedzy azalie japońskie i nawet mi sie podoba jak on teraz kwitnie , muszę dosadzic wiecej.Dobrej nocy wszystkim życzę.

Mathildis 00:07, 06 lip 2015

Trzymam kciuki za deszcz u Ciebie i u mnie
Wczoraj eM podlewał nasze RH, mam nadzieję, że wystarczająco.... ale jutro chyba sama je podleję...
Katkak 00:23, 06 lip 2015

Bogdzia napisał(a)
Na próbę wsadziłam powojnik miedzy azalie japońskie i nawet mi sie podoba jak on teraz kwitnie , muszę dosadzic wiecej.Dobrej nocy wszystkim życzę.

Rety, Bogdziu, ale super to wymyśliłaś . Świetnie wygląda powojnik w tych azaliach . Chciałabym Cię osobiście poznać. Każdy kto o Tobie mówi wypowiada się o Tobie bardzo ciepło . Dobrej nocki .
Mala_Mi 05:58, 06 lip 2015

U mnie woda od 4 rano się leje.. a po południu lecą rabaty.. jest już to nudne.. I zamiast pospać to podlewam chociaż troszkę.. Idę spać.. za godzinę mnie obudzą.. grr
Kasya 06:14, 06 lip 2015

Bozenko, a jak twoje rododendrony na słońcu ?

Od 10 rano słońce mi świeci na termometr i wtedy pokazuje 60 stopni !
Roseum Elegance chyba nie lubi słońca i chociaż pól dnia jest w cieniu to liście juz ma przypalone ;(
w zeszłym roku tak nie miał...