Na początku był "dziki" tłum ale wszystko kulturalnie...żadnego pchania, popychania - po prostu dużo ludzi. My wchodziliśmy w piątek o 15.30 do 20-tej.
cena za 1 bilet to 37 funtów a calodniowe bilet droższe oczywiście.
Absolutnie nie czekaj z biletami na sam koniec bo ani nie są tańsze a wręcz jest jakaś ograniczona ilość i była przed wejsciem strefa gdzie czekali ludzie aż ktoś może zwróci swój bilet do kasy aby ci oczekujący mogli odkupić.
Kompletnie nic nie przywiozlam ogrodowego niestety...mieliśmy tylko podreczny bagaż. Chociaż w sumie nasiona były do kupienia różniaste.
Mozna było też kupić rosliny ale dopiero w sobotę a my byliśmy w piątek.
Kasiu, ja jestem sową i jak mam coś robić to wolę w nocy, niż w dzień, później w pracy przysypiam, ale Ty to już przesadzasz
My nie robiliśmy oprysku przed nawiezieniem ziemi, tylko była rozplantowana i od razu trawka zasiana. Ale ja miałam ogromną dziurę i duża warstwa tej ziemi była. Teraz w wakacje jak może coś będę robić z przodu domu, to chyba będę przyskać, bo tam aż tak dużo ziemi nie będzie trzeba.
Znalazłam przy huśtawce, bo M nie popodkaszał:
No i za siatką na nie koszonej działce mam pole niezapominajek Część jak jest nie popodkaszane u mnie przy podmurówce już też przeszła
Ależ ta trzmielina na pniu urosła Sebku, nie przypala słoneczko latem tych czerwonych żurawek? Pytam bo u mnie po zaoraniu ogrodu rabata powstaje na południowej ścianie i tam właśnie posadziłam te żurawki .Nie przypali mi ich w upał latem?
Ślicznie u Ciebie,tak kolorowo i zielono bo u mnie nijak po rewolucji, ziemiście
Kiedy tniesz buksiki ,czekasz na czerwiec?bo ja tak.Kudłate som już ale czekam jeszcze.
Pozdrawiam
Ps. Czosnki górą ,dają kolor
Hortensje jakiej odmiany się pięknie szykują? Anabelle?
A pokaż silverki
Witaj!
U Ciebie to już całkiem spore krzaczory w porównaniu do moich
Ja też lubię takie kontrastowe zestawienia. Czy te berberysy to Maria? Z tymi znikającymi to wystarczy że zaczniesz od jednej i już poleci ja w zeszłym roku kupiłam miskanta Zebrinusa i już cała masa chciejstw nowych.
Pozdrawiam
Jolu, Bawaria jest wymarzonym miejscem do wycieczek, to piekne miejsce z wieloma zakatkami...Fotki jeszcze jakies mam i na przyszlosc bede pamietala by robic
Zakupiłam trochę drzewek, krzewów i robi się przytulniej
grujecznik
buk trikolor
może tego buczka ktoś mi zidentyfikuje?
kolejny buczek- pendula
na pierwszym planie po prawej stronie grab
kalina koralowa już kwitnie
ogólny widok rabaty z różami, lawendą i innymi różnościami