Piękna,ciekawe kiedy moja taka urośnie
Moja igła tez się nieoczekiwanie pokazała,po trzech latach Myślałam,ze już dawno ją nornice zezarły,a tu niespodzianka i tez taka szybiście żółta jak Twoja
No ,ja nie wiem,jak te werbeny tak Ci mogły się wysiać bez składu i ładu.....
widok z tarasu: od lewej strony północny wschód( ta czarna doniczka do zmiany)
południowy wschód
moje róże: prawie wszystkie NN...może ktoś rozpozna?[img
Joleńko, ale jest pięknie u Ciebie - tak miło i klimatycznie - posiedziałam na tarasiku ale niestety musiałam wracać.
Pozdrawiam Serdecznie.
Iwonko, jak pisałam w Twoim wątku, wklejam zdjęcia z marca tego roku.
Thuja po lewej nie nadawała się do podkrzesania, nie wyglądałaby dobrze, więc ją usunęliśmy całkiem. Po obciąciu kilku najniższych gałęzi tej większej po prawej stronie stwierdziłam, że ma kilka ładnych, prostych pni. Podkrzesałam ją więc na wys. ok. 1,60m. Zyskałam tym miejsce na nowe rośliny i zrobiło się "przestrzenniej"
17 marca
20 marca
Witaj, one mają pokrój kolumnowy, więc może być trudniej zrobić z tego niwaki. Ew. trzeba by było na palikach odciągać gałęzie, ale tam chyba nawet za bardzo na to miejsca nie będzie. A zobacz jakie one mają pnie/pień. Jak w miarę proste, to może by je podkrzesać? Wtedy zostało by Ci tylko wysokie ładne, zielone piętro a pod spodem zwolniło by się miejsce na coś średniej wysokości - krzewy, kępy bylin, niskie thuje o kulistym pokroju...? Wkleję u siebie zdjęcia jednego olbrzyma, którego w ten właśnie sposób potraktowałam
Aganiu Kochana, ale piękności pokazujesz to co Tygryski lubią najbardziej. Dziękuję za informację.
Ja Edenkę znam - też o niej marzę. Patrzyłam na nią ostatnio na Eden Rose kto wie może wiosną zawita do ogródeczka
Buziaki ślę i pozdrowienia.
To jak już do tej szkółki uda nam się umówic, to może kiedyś w realu zobaczę Wychodzi, że mieszkasz 17 km ode mnie, bo do Krzywaczki mam 14km. Ale o założeniu wątku możesz jeszcze pomyśleć
Z tego co wujek Google podpowiada, do Jawornika też nie mam wcale daleko 23 km. Pokazuje mi, że gdzieś w Izdebniku muszę odbić z drogi krajowej - nic skomplikowanego. To może jednak ten Jawornik? Ciekawe co Renia na to? Termin mi odpowiada.