Takie berberysy ktore ma Kasia. To sa jakies kolumnowe. Ja w ogole tez zachorowalam na bererysy. Tylko to strasznie drapie....Wspaniale rozjaśni i na prawde dekoracyjnie to wyglda 3 czy 4 szt kolo siebie.
Ja mam mało bo 5 sztuk i nie ma z nimi problemu, kłują to fakt ale przecież nie dotykamy ich codziennie. Przy cięciu grube rękawice i poszło
Zależy mi też na tym aby pies nie przechodził, tylko czy on sobie krzywdy nie zrobi tymi kolcami? Spłodziłam coś takiego:
Berberysy, coś właśnie z zielonych chyba, przebarwiających się jesienią na zółto. Ciemne chyba nie za bardzo.
tam gdzie strzałka dosadzę chyba szmaragdy, a przed nie posadzę tymczasowo te trzy graby, bo w doniczkach tylko się męczą.
Po tych gabionach( kratki musicie sobie wyobrazić) chciałam jakiś powojnik puścić.
Może raz wejdzie i nie będzie dalej próbował Mi się podoba pomysł z gabionami i berberysami a ja sie musze wstrzymać z robotą do sierpnia bo pod kreską jestem i mi M wyliczył że prawie 3 tyś na kwiatki w tym roku wydałam od początku robót ogrodowych, to żebym się opanowała troche a co ja takiego nakupowałam sie zastanawiam?
Nie wiem, jak Wy, ale ja dziś śniłam o berberysach. eM mi właśnie przypomniał ;P Śniło mi się, że mi przytargał jakieś skrzyneczki z baby-berberysami i postawił tuż przy łóżku. A z tych skrzyneczek zaczęły wychodzić jakieś pędraki. Zaczęłam krzyczeć do eMa, żeby natychmiast zabrał to ode mnie. Podobno byłam tak przerażona, że grzecznie wstał i obszedł całą sypialnię, sprawdzając, czy na pewno nie stoi żadna skrzynka z berbeysami i tym paskudztwem
Oj żeby mój eM mi coś przytargał o np takie berberyski a tu o z rana kazał się opanować . Ja to spać dziś nie mogłam po tym jak mój synio o 24 z pilotem w ręku przyszedł i mówi że mu się telewizor wyłączył a on bajkę oglądał, no myślałam że udusze,a o 7 już tabletu szukał
super się prezentuje!
szybko rośnie to plus ale chyba nie da się jej niestety formować i pokrój ma zupełnie inny niż ta na pniu...
będę musiała się zastanowić którą wybrać