Ja też stosowałam Yarę (jak jeszcze miałam trawnik) i ... wyglądał dokładnie tak jak Twój cały pasiasty. Nie było tak łatwo wyrównać kolor i wzrost. I też miałam wrażenie, że ta jaśniejsza i niższa trawka została najzwyczajniej w świecie spalona
Jak to w końcu jest z tym nawożeniem?
Witajcie, właśnie dostałam ochrzan że nie zaglądam do własnego wątku. Więc jestem Nie lubię tu ślęczeć wolę latać po Waszych pięknych ogrodach i cieszyć michę
zdjęcia nieudane ale rodek już niestety przekwitł( to sprawka ciągłych opadów) i nie mogłam ich powtórzyć
wrzucam kilka zdjęć z aktualnego stanu ogródka balkonowego. Wgląd na całość: Zza krat, dla tych którzy nie pamiętają, że balkon służy naszej rodzinie i 2 kotom
sałata - już podjadamy listki na sniadanie
rzodkiewka - w tym roku od marca sieję ją bez sukcesów tym razem zapowiada się naprawdę dobrze- wreszcie nie pójdzie w liście tylko w korzeń Mam tu 4 odmiany, pamiętam że jedna nazywa się jutrzenka
pietruszka, przesadzona z dużej donicy (ubiegłoroczny korzeń, pięknie odbił i nadal mam świeżą natkę
cukinia - w tym roku eksperymentuję z tym warzywem. W odpowiednim czasie dostanie gustowny stelaż, żeby nie płożyła się na papie i pięknie owocowała
cebulka 7 latka a w oddali widac marchew, truskawki (tymczasowo) i koperek do zupy
i takie tam, to co widzę jak wstaję przez drzwi sypialni dziura między bukszpanem a petunią dziś zostala uzupełniona rozplenicą little bunny
i moje ulubione hortensje
W maju ten buk jest najbardziej widowiskowym drzewem w ogrodzie. W tym roku w marcu odważyłam się go przyciąć na walca (ucięłam czubek na wysokości 3 metrów) i rozpoczęłam formowanie. Rośnie od południa i niecięty rzucałby duży cień na byliny.
Mnie hosty urzekły ok. 7 lat temu , jak zaczęłam ogrodowe zakątki czytać oglądać, śledzić.I tak zaczęłam szukać, kupować,,kupować...
Jest dużo pięknych host.
Jeszcze wam kiedyś pokażę
Azalia wielkokwiatowa Feuerwerk
Azalia wielkokwiatowa Golden Sunset
Magnolia Ann kończy kwitnienie
Jak do tej pory ślimaków u mnie nie było.I niech tak zostanie
A June jest coraz piękniejsza
A to jest jedyna hosta ,Jest dokładnie tak sama jak ja posadziłam 6 lat temu.Nic się nie rozrosła (
Wkurzyłam się i ją przesadziłam w inne miejsce.Zobaczymy czy ruszy (