Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:40, 18 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, a ta roza u mnie to nie moze byc przypadkiem VENROSA ?

Kasiu to jest Vernose

a to Old Port

Ogródek Anity 21:39, 18 cze 2015

Do góry
I chyba dzisiaj na tym zakończę, idę wczesniej spać, bo.....zaliczyłam wywrotkę w łazience i boli mnie głowa, szyja i bark. Chyba jutro wybiorę sie do lekarza.....no cóż, najwiecej wypadkow zdarza sie w domu właśnie.....
Dobranoc zatem....choć wiem, ze co niektórzy dopiero zaczynaja po ogrodowisku buszować..... wiec miłego buszowania....
Moja bajka 21:38, 18 cze 2015

Do góry
Tu obie hortki ogrodowe już razem- NN i Renata
Wreszcie udało mi się dokończyć usuwanie darni z poszerzonej rabaty. Długo czasu mi to zajęło, ale niestety nie mam go na tyle by pracować w ogródku tak długo jakbym chciała. Po trochu, z doskoku i tak to hula . Nasadzenia tam są przypadkowe, bo do niedawna to miejsce było moim rozmnażalnikiem i przedszkolem. Dopiero muszę wymyśleć tam jakieś nasadzenia.

tej sośnie ciachnęłam dziś gałązki od dołu, bo trochę na rodku się pokładały. Teraz ma więcej miejsca.
Bajkowy ogród Weroniki 21:38, 18 cze 2015

Do góry

Dzwonki brzoskwiniolistne ładnie się komponują z różami i goździkami.

Goździki różowe przekwitają a hortensje nabierają białego koloru.

Kwitnie drzewko hortensjowe.

Za liliami karłowymi niebieska hortensja od Bogdzi cieszy ilością pąków.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:35, 18 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Ale ślicznota!

Dziękuję Juziu
Ogrodowe przygody 21:34, 18 cze 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Piękne te Twoje miłości różane

zapraszam do Kostrzyna tam są tanie róże i szybko możesz sobie sprawić taki różany kącik
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:33, 18 cze 2015

Do góry
Z takim naparstnic mam kolejne Mają inne liście .

I czarny humor..

Pashmina... rozwija sie

Lilia himalajska.. chyba ja zabiedziłam Bo doszła do 2 metrów, może z kawałkiem

I uciekam... zajrzę przed spaniem.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:32, 18 cze 2015

Do góry
Troche mocniejszego (jak dla mnie ) różu - Giardina Tantau:

Bremer Stadtmusikanten Kordesa - na razie trochę mnie rozczarowała wiotkością pędów (a ma to być niby róża parkowa) i rozmiarem krzaczka, do tego kwiaty słabo znoszą deszcz:

NN z poprzednich stron okazała się być niczym innym jak Boule de Neige ("Bulka"). A myślałam że rośnie u mnie przy wykuszu... Chyba koncepcja się zmieniła i w ostatniej chwili zamieniłam ją przy sadzeniu miejscami z Tineke:

Zarówno Bulka, jak i Mme Hardy są dla mnie wzorem elegancji wśród róż - ta porywająca biel, ta czystość i rozpoznawalność kształtu róż historycznych!

Mme Hardy:

Duchesse de Montebello - kolejna historyczna róża u mnie. Ładna jest.

Ogrodowe przygody 21:32, 18 cze 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)

Też powiem oj tam, oj tam Piękna ta Majestic, moja Candlelight bardziej żółta, a Augusta bardziej różowa. Ciekawe czy zależy to od ziemi?
stephanie baronese zu guttenberg cudna, porcelanowa

moje Augusty na krzaczku też ma wiele kolorów
czasem rażówa taka że hoho
zdjęcia robię wieczorem w cieniu więc te kolory takie zbladnięte może uda mi się w słońcu uchwycić w sobotę. To jedna z moich ukochanych choć początkowo ten kolor mnie raził wolałam róż bądź biel a ona taka papuga
Kosaćce, irysy (Iris) 21:28, 18 cze 2015

Do góry
i jeszcze sybiraczek
Ogrodowe przygody 21:27, 18 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Ta biała miniaturka mi się podoba

te małe rozetki na razie nie rozpoznane, będą miały różowe towarzystwo a co
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:26, 18 cze 2015

Do góry
Sorki, że nie odnoszę się do każdego MIŁEGO wpisu Ale muszę skończyć na jutro robotę.. bo w realu jutro zetrą mnie na pył... termin jest termin..

Za to pochwalę się.. kupiłam 5 nowych odmian naparstnic u Pana Bylinowego Nie były drogie.. może się pięknie rozsieją Rokują kwiaty na ten sezon I maja być jak byliny a nie dwuletnie.. nazwy tkwią w doniczkach.. jutro pospisuję. Jest lawendowa, biała, różowa, łososiowa i ???? Wzięłam po jednej
A na razie moje dwuletnie.. też piękne

Ogródek Anity 21:26, 18 cze 2015

Do góry
I jeszcze takie
Różowe oczywiście - mam ich chyba najwięcej, różowych znaczy się
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:23, 18 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Pokażę jeszcze jaka jest śliczna Stephanie Baronin zu Guttenberg, w róznych odsłonach.

Dobrze wiesz jak ją kocham piękna u Ciebie jak to ona
myślę, że może stawać spokojnie w szranki z pashminą
Miejsko & sielsko 21:18, 18 cze 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Kicia słodka
Mój biały od wczoraj jeszcze nie wrócił.Łazi nie wiadomo gdzie, a młodsza kicia go szuka.Ach....
Ładniusie te białe różyczki
Ogródek Anity 21:17, 18 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
O matko!!! pieknie jest u Ciebie Jutro wpadam na rabaty i porządek robię(tylko najpierw szkółki trza odwiedzić). U mnie tez słaba ziemia, same piachy, woda nie wsiąka, tylko spływa na boki

No to musisz podsypać każdej róży sporo dobrej ziemi! Ja sypie po 15-20 l na krzak, zależy od krzaka, w końcu maj rosnąc w tym miejscu długo
Pięknie bedzie jak jeszcze zakwitną hortensje, mam ich sporo za różami
Natasha Richardson- jedna z moich ulubionych, taka subtelna, a ma cos w sobie takiego, ze sie przy niej każdy zatrzyma

I przed domem, przed.ogrodzeniem, alexander McKenzie - chciałam go miec a sie nie zmieścił na rabatach
Moja bajka 21:16, 18 cze 2015

Do góry
Paprika jest chyba najpiękniejsza ze wszystkich moich Żurawek

hortka spod sosen powędrowała dla towarzystwa do Renaty . A w jej miejsce wskoczył rododendron Flautando

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 21:11, 18 cze 2015

Do góry
Oj, oj to koryguję bo chcę go formować na taki wyższy żywopłot.
W tym roku pryskałam go wiosną miedzianem i ma bardzo ładne liście, nie to co w ubiegłym roku.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:11, 18 cze 2015

Do góry
róże wieczorową porą

pnące mix

NN i New Dawn

2xNN

Westerland i NN parkowa

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:10, 18 cze 2015

Do góry
Dziewczyny ja się nie przejmuje.. piszę tylko, że nie wszyscy są mili i przyjaźni.

Jednak dla miłych i przyjaznych będę tu tkwić jak opoka

Dzięki przyjaciołom z forum przetrwałam ciężkie chwile w życiu. Dzielimy się tu nie tylko problemami ogrodowymi, dzielimy się wszystkim.. Radościami i smutkami... i to jest piękne. Pomaga zwielokrotnić radość i ująć smutek.

I jedna osoba sfrustrowana i nietaktowna nie jest w stanie mnie zdołować... po prostu bardziej doceniam prawdziwych przyjaciół.. również tych pozyskanych na forum.

Będziemy dalej błąkać się w sztuce ogrodniczkowania. Chwalić, ganić.. doradzać Będziemy wymieniać się roślinkami, gościć siebie w naszych domach.. i mam tylko nadzieję, że takie "Danuty" (skąd pomysł akurat na takie imię-pseudonim??? wszystkie Danuśki to super kobitki) nigdy mnie więcej na wątku nie odwiedzą, a tym bardziej w domu.

Ile rzeczy trzeba mieć w d.. to siew głowie nie mieści

I moje napaćkane rabaty foty wieczorne.. nie miałam dziś czasu na ogród w dzień.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies