Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 00:10, 03 lip 2015

ewa_k napisał(a)
Cudny kwiat lotosu, robi wrażenie kolor, chociaż oprócz kwiatów takiego różu nie lubię. Ale kwiaty to co innego! Mnie bardziej zachwycają inne rośliny wodne w kałuży. Szczególnie te kwitnące na niebiesko.
Co to jest?

Rozpław sercowaty.. moja ulubiona roślina w oczku
sylwia_slomc... 00:11, 03 lip 2015

No Mariusz wiedział czego potrzeba kobiecie czyt. Małej Mi Świetny prezent dla Giganta wśród ogrodników - zazdroszczę ale moje oczko ma metr średnicy i 40 cm głębokości, a pływają w nim kijanki i welonka haha też z rodziny karasi hihi
ewa_k 05:33, 03 lip 2015

Przetacznik :
Klad astrowe
Rząd jasnotowce
Rodzina babkowate

Ożanka:
Klad astrowe
Rząd jasnotowce
Rodzina jasnotowate
Rodzaj ożanka

Jest to bardzo daleka rodzina.. siódma woda po kisielu Czyli nie rodzina Moja katalpa taka sama rodzina dla ożanki .. jak przetacznik

Na stronie związku szkółkarzy polskich http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Teucrium%20chamaedrys&lang=1
znalazłam taki opis:

Teucrium chamaedrys ożanka właściwa Niewysoka, zadarniająca bylina tworząca łan wysokości 15-25 cm. Silnie się rozrasta za pomocą rozłogów. Nie jest zimozielona. Łodygi liczne, cienkie, gęsto ulistnione, wznoszące się pionowo.
To chyba nie ta sama roślina? Chyba że znowu jakaś rodzinka < Twoja jest przecież wysoka.
Chciałam znaleźć nasiona i tak mi wyszło. Możesz napisać gdzie swoje kupowałaś?
jazzy 06:10, 03 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)
...
Mam wielkie ilości jaszczurek... lubię je. I mnie nie dziwią. Ale jaszczurka na klonie palmowym wygrzewająca się to nietypowy widok.. i piękne połączenie kolorów. Bordo i seledyn

To już jest ful egzotyka super!
Mariusz 06:46, 03 lip 2015

Aniu, dziękuje za poświęcony czas . Pozytywne fluidy przywozi się od Ciebie, właścicielka i ogród nastrajają pozytywnie.
Kompozycje koduję w głowie, a werbenę z trawami już wczoraj zrealizowałem, choć w zupełnym innym wydaniu, inspirując się Twoim połączeniem.
Ogród masz bardzo fajnie poukładany, co wirtualnie nie widać tak jak na żywo. Jest ciepły i swojski.
Fiolet na różach, myślałem, że nie mój kolor, a jednak, wystarczy zobaczyć w rzeczywistości i chciejstwo przychodzi. Zdjęcia nie oddają piękna tego koloru.
Lotos jest już Twój od kwietnia, u mnie tylko stał w namiocie, ponadto Ty zawsze odwdzięczasz się więcej.
Miłego dnia

leon60 07:08, 03 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

przepiękny !
Mala_Mi 08:40, 03 lip 2015

ewa_k napisał(a)
Przetacznik :
Klad astrowe
Rząd jasnotowce
Rodzina babkowate

Ożanka:
Klad astrowe
Rząd jasnotowce
Rodzina jasnotowate
Rodzaj ożanka

Jest to bardzo daleka rodzina.. siódma woda po kisielu Czyli nie rodzina Moja katalpa taka sama rodzina dla ożanki .. jak przetacznik

Na stronie związku szkółkarzy polskich http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Teucrium%20chamaedrys&lang=1
znalazłam taki opis:

Teucrium chamaedrys ożanka właściwa Niewysoka, zadarniająca bylina tworząca łan wysokości 15-25 cm. Silnie się rozrasta za pomocą rozłogów. Nie jest zimozielona. Łodygi liczne, cienkie, gęsto ulistnione, wznoszące się pionowo.
To chyba nie ta sama roślina? Chyba że znowu jakaś rodzinka < Twoja jest przecież wysoka.
Chciałam znaleźć nasiona i tak mi wyszło. Możesz napisać gdzie swoje kupowałaś?

Te rodziny roślinne to jak mafia...... rodzaje dzielą się jeszcze dalej na gatunki, a gatunki????? na .. kolory????

OŻANKA KAUKASKA - TEUCRIUM HYRCANICUM

Jak się uda to pozbieram nasiona Ale to takie malutkie, że nie mam pojęcia jak to zrobić .. takie maciupki jak w werbenie. Tylko werbeny ścinam kwiatostany i kruszę jak leci i zawsze jakieś nasionko się znajdzie w tym.
Mala_Mi 08:47, 03 lip 2015

Mariusz napisał(a)
Aniu, dziękuje za poświęcony czas . Pozytywne fluidy przywozi się od Ciebie, właścicielka i ogród nastrajają pozytywnie.
Kompozycje koduję w głowie, a werbenę z trawami już wczoraj zrealizowałem, choć w zupełnym innym wydaniu, inspirując się Twoim połączeniem.
Ogród masz bardzo fajnie poukładany, co wirtualnie nie widać tak jak na żywo. Jest ciepły i swojski.
Fiolet na różach, myślałem, że nie mój kolor, a jednak, wystarczy zobaczyć w rzeczywistości i chciejstwo przychodzi. Zdjęcia nie oddają piękna tego koloru.
Lotos jest już Twój od kwietnia, u mnie tylko stał w namiocie, ponadto Ty zawsze odwdzięczasz się więcej.
Miłego dnia

Nawet nie wiesz jak się cieszę, że ci się u mnie podobało..... bo nie ukrywam, że są osoby na których dobrym zdaniu mi zależy
Opinii o moją kałużę bałam się najbardziej i czekam na sugestie co zrobić by było lepiej .. ale to już prywatnie w cztery oczy

Wdzięczności i sympatii nie mierzy się , każdy wg swoich możliwości.
Ty zawsze ponad swoje możliwości. To doceniam. Dla takich jak Ty i Twoja rodzina to zawsze wdzięczności będzie mało.. i te trochę nadwyżek z mojego chabaźnika to nic w porównaniu do tego co ciągle mam od Ciebie.. i ciągle mam wyrzuty sumienia.
I melduje, że jeden zawilec jeszcze kwitnie Tak mi się chce przypodobać by dostać dobrą miejscówkę
Mala_Mi 08:48, 03 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
No Mariusz wiedział czego potrzeba kobiecie czyt. Małej Mi Świetny prezent dla Giganta wśród ogrodników - zazdroszczę ale moje oczko ma metr średnicy i 40 cm głębokości, a pływają w nim kijanki i welonka haha też z rodziny karasi hihi

Piszą że tego lotosa można uprawiać w pojemniku
olaw 09:02, 03 lip 2015

Byłam