Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 10:06, 01 lip 2015

hej hej\

jestem kiedy ja to wszystko nadrobię?

pięknie u Ciebie nadal
mnie wykańczają mszyce
a raczej moje rośliny wszystkie obsiadły te czarne cholerstwa wszystko pada

ale u Ciebie pięknie

buziaki
jolka 17:06, 01 lip 2015

Marzenaka napisał(a)
jolka nadal podziwiam twój ogród, kiedy ty masz czas na to wszystko???

Marzenka wakacyjnie mam więcej czasu, to fakt. Jest tylko taki minus, że nie mam ogródka pod ręką. Wiesz jak to jest, wyjdziesz na chwilę, wyrwiesz parę chwastów, oberwiesz przekwitłe kwiatki, popatrzysz.. A ja muszę jechać specjalnie, mam zaplanowane co zrobić, i wtedy nie mam czasu się tym ogrodem "delektować". Dopiero w domu na spokojnie fotki oglądam
jolka 17:34, 01 lip 2015

gabriela_krajewska napisał(a)
yolka
Do jesieni mamy troszkę czasu, ustalimy plan działania
Buziaki

Gabrysia dzięki za komplet info Z tym planem działania to ja właśnie muszę zacząć coś rysować. Zastanawiam się w ogóle jak te drzewka owocowe usytuować na działce.

Obecnie mam opcję taką, żeby przez środek tej części użytkowej, poniżej skarpy, z góry na dół poprowadzić taką szerszą dróżkę-ścieżkę, a po bokach tej ścieżki zrobić mini-sad. Bo ja to najlepiej lubię takie symetryczne ustawienia A może to zły pomysł? Może lepiej się z sadem przesunąć np we wschodnią część działki.. Muszę fotkę zrobić z wysoka, to się problem zwizualizuje
jolka 17:44, 01 lip 2015

Kawa napisał(a)
hej hej\ jestem kiedy ja to wszystko nadrobię? pięknie u Ciebie nadal mnie wykańczają mszyce a raczej moje rośliny wszystkie obsiadły te czarne cholerstwa wszystko pada ale u Ciebie pięknie
buziaki

Kamilka nic nie musisz nadrabiać, ja Ci w jednym zdaniu opowiem Robale i inne świństwa w każdym zakątku, trawnik byle jaki, ziemi full nawiezionej ale jeszcze nie rozplantowanej i ogród od południowej strony wygląda jak pustynia ,a.. i lawendy ładnie kwitną Niniejszym jesteś na bieżąco!! Z mszycami współczuję, mnie też te wszystkie cholery wykańczają!!
Mysza 17:59, 01 lip 2015

U mnie to gąsieniczki wcinają brzozy
A może choć zdjęcia tej lawendy poprosimy
jolka 18:37, 01 lip 2015

Mysza napisał(a)
U mnie to gąsieniczki wcinają brzozy
A może choć zdjęcia tej lawendy poprosimy

Pewnie, jutro lub w piątek pojadę do ogrodu to cyknę fotki.
Gosia, ale różankę taką odstawiłaś, że mi oko zbielało
Pięknie masz!! Oglądam sto razy ....

nicol21 19:52, 02 lip 2015

Tych nieproszonych gości współczuję, ale z niecierpliwością czekam na fotorelację! W sumie fajnie tak widzieć ogród od czasu do czasu - bardizej widać zmiany
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 00:31, 03 lip 2015

nicol21 napisał(a)
Tych nieproszonych gości współczuję, ale z niecierpliwością czekam na fotorelację! W sumie fajnie tak widzieć ogród od czasu do czasu - bardizej widać zmiany

Z tymi paskudami jakoś daję rady, jeden dzień doła miałam a potem akcja!
A Pani to co sobie życzy w ramach fotorelacji?? Może goździczek czerwony mógły być??

Koleżanka co mieszka w bloku mi go dała ubiegłej jesieni, bo po sezonie nie miała z nim co zrobić. Wyglądał mizernie. Wsadziłam, zapomniałam, a ten tak mnie pięknie zaskoczył. I w dodatku pięknie, mocno pachnie Normalnie chyba chcę ich więcej
jolka 00:40, 03 lip 2015

Dziś nic wiele nie zrobiłam w ogrodzie, tylko fotki i podlałam trochę.
Panowie mi schody robili, więc "nadzorowałam" prace i oglądałam kwiatki Lawenda przyciąga motyle, różniste bzygi.

Moją faworytkę będzie jednak blue scent.
Za takie jednak masywniejsze, intensywne w kolorze kwiaty i kompaktowy pokrój.
wiunia 10:04, 03 lip 2015

Piękne widoczki, a zapach goździków czuję u siebie