Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:10, 18 cze 2015

Do góry
Wiunia....dzięki

co do ambrowca, u mnie rośnie 4 lata, na suchym wręcz żwirowym stanowisku, w pierwszym roku listki więdły i brązowiały, a potem jak dostawał sporo wody wszystko wróciło do normy, od tamtej pory rośnie bez żadnych problemów, więc może trzeba przeczekać, podlewać i sprawdzić czy nie jest zbyt głęboko posadzony i czymś zasypany wkoło pnia.buziak

GorAna....Aniu, jedna wielka hortensja mi wystarczy posadziłam pnące róże, chcę bay całą pergola była nimi zarośnięta, najpierw powojniki Rubens a potem róże; musiałam tam zmodyfikować, bo mnie drzaźniło już, czyli zmiany...powoli coś wymyślę, oglądam zdjęcia z Anglii i inne ogrody

Danusiu...dzięki, nazwa Przymiotno szybciej mi w głowie utknie, ładna roslinka, ma ciekawy kolor

zaczynają okrywowe, czyli cały czas róż, tę czerwoną okrywowa dałam na tej nowej rabacie też

Astrid Graffin von Hardenberg...ale ma kolor, jak wino
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:10, 18 cze 2015

Do góry
i cd.
Tradescent

Prince

Cardinal de Richelieu

Cardinal Hume

Black Magic

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:00, 18 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Reniu, a pokaz prosze jeszcze te ciemne, najciemniejsze

Ascot

Munstead Wood

Falstaff

Burgubdy

William Shakespeare 2000

Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:46, 18 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Cudne.. dlatego wybaczam im brak zapachu.

I to, że pchają się do szklarni

Świetne..
Piruet na polnej drodze 15:44, 18 cze 2015

Do góry
To oczywiście facelia błękitna, nasze pszczółki mają tu raj.

Mirkowy ogród (początki) 15:44, 18 cze 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
To dla Karola rozchodnik i sadzonki ukorzenione wiosną już z przyrody ani listków. W przyszłym roku zrobię więcej sadzonek super się ukorzeniają☺

Mirko dziękuję za zdjęcia. Wsadzilem w maju 15 gałązek wszystkie się ukorzeniły i pięknie rosną.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 15:40, 18 cze 2015

Do góry
Nie mam wiele zdjęć, zaraz po pracy zabieram się za kopanie, a jak kończę to już jest ciemno, a te co mam to niewiele na nich widać nawet nie ma po co wklejać ...
w trakcie prac

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:38, 18 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Wieczorem juz wszystkie buksy na pierwszym podwórku obcięte

Perfekcyjnie Ci to wychodzi,szkoda ze tak daleko mieszkasz
Czy ta rabata jest na słonecznej wystawie? Czy evergoldy wytrzymują na południowej patelni ?
Piruet na polnej drodze 15:37, 18 cze 2015

Do góry
Oj trzeba nadrobić zaległości. Zacznę od pochwalenia się widokiem z mojego okna, bo nie una mi się przekazać dźwięków tysięcy owadów i... zapachu.

Wszystkiego po trochu 15:36, 18 cze 2015

Do góry
Lamaze- witam u siebie,zgadzam się z Tobą całkowicie

a mam też inne i też piękne

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:31, 18 cze 2015

Do góry
Pola napisał(a)
Irenko, cudna rewolta, żółte trawki superowo pasują...a wogóle to dlatego tak mi się podobają, bo u nas na żadne trafić nie mogę...

Może gdzies w okolicy poszukaj, tak, trzeba przyznać, że jest urocza i mam o niej dobre zdanie
piękna angielka, ale bidula ma złe miejsce

maki różne i pełno ich, niektóre strasznie wysokie, na 2m
Tu ma być ogród :) 15:28, 18 cze 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Ty mi z nieba spadłas... takie polkole, a może bardziej kolo w podobnym usytuowaniu chciałam zrobić ale nie miałam wizji, a tu proszę podane na tacy-cacy Poza tym wstępnie u mnie też planowane brzozy doorembos w takim rogu choć się ich boje

Kasia, ja nie wiem, czy na tym co ja zrobiłam jest sens się wzorować, bo to dopiero początki, sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać jak wysypię ten placyk żwirkiem, a obok będą rabaty w korze.
Ale zajrzyj do ogrodu Domi, link u mnie na dole strony 120, tam są zdjęcia z powstawania podobnego miejsca.

Jeśli chcesz coś bardziej w kształcie koła to huśtawkę w takim miejscu ma Syla, na tym zdjęciu tylko cisy i żwirek

A tu 3 lata później już z huśtawką i kilkuletnimi roślinami

U mnie z tyłu za cisami jest poletko z werbeną patagońską, tylko czy ona mi zakwitnie, to mam wątpliwości
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:26, 18 cze 2015

Do góry
Pokażę jeszcze jaka jest śliczna Stephanie Baronin zu Guttenberg, w róznych odsłonach.

Tu ma być ogród :) 15:25, 18 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
i na prośbę Danusi (bdan) i Agnieszki (jalos) aktualna fotka rabaty brzozowej:

Fajnie wygląda ta rabata - jakie ona ma wymiary? jak gęsto posadzone sa brzozy od siebie?
Dziękuję za zdjęcie kokoryczki. poczekam jeszcze aż zakwitnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:25, 18 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

a hortki ?

Trochę ich już mam, chyba szukam czegoś pachnącego teraz ale dzięki za podpowiedź

Nostalgia jednak śliczna i pachnąca

Novalis w tym roku ładnie idzie, choć w sumie to trudna róża, 3 sezon u mnie
Komendówka 15:23, 18 cze 2015

Do góry
Tess, miło,że jesteś i u mnie. Czytam wielu wątkach jakie świetne rady dajesz, Twoje wątki oglądam z przyczajki od dawna. Ja nie mam rabat. Trwa budowa (i będzie na wieki wieków...) to co posadzone, to pod płotem. Ale nie na darmo myszkuję po ogrodowisku od dawna, bo ściółkuję skoszoną trawą od zeszłego roku, to co posadzone. To tak na szybko znalezione.

Chwastów mniej, nawet jak są to wyciągam bez problemów, a i moje piaski będą żyźniejsze.

To zdjęcie, na którym kolankuję, to radosne i optymistyczne myślenie, że ogarnę szybciutko i posieję trawę. A potem rabaty. Zrewidowałam myślenie, a właściwie, to życie zrobiło to za mnie. Wyrywam chwaściory, sieję w to miejsce nawozy zielone.
Tylko wszystko trwa i trwa i trwa....
Tu ma być ogród :) 15:16, 18 cze 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
0

Jak szeroką jest Twoja rabata? Moja zrobiłam na 4 metry. Metr zostawiłam wolnej przestrzeni pod betonowym ogrodzeniem czyli zostało mi 3 metry i zastanawiam się czy nie za mało?
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 15:04, 18 cze 2015

Do góry
Ale ten czas leci... myślałam że o tej porze to ja już będę miała zielona trawkę i ogród prawie zrobiony....a tu rzeczywistość skorygowała moje pojęcie czasu potrzebnego na zrealizowanie wszystkiego tego co bym chciała
Ale nie jest źle ... działam cały czas, raz więcej się dzieje raz mniej ..
Niespodziewanie zrobiliśmy podjazd przed domem, nie planowaliśmy jeszcze teraz ale ... była decyzja ..znalazł się wykonawca i podjazd jest ..

nowo wysiana trawka ... mam nadzieję że niebawe się zazieleni i zakryją

W donicach czas na zmiany bo bratki i stokrotki wyglądają już marnie
Początkujący ogród Magdy 15:02, 18 cze 2015

Do góry
I przed tarasem zrobiłam ogrodowiskową lawendowo-stipowo-różano-trzmielinową rabatę. Teraz kamyk muszę kupić i wysypać.

Tu ma być ogród :) 14:59, 18 cze 2015

Do góry
Miałam się jeszcze nie ujawniać, bo wszystko w rozsypce, ale skoro już coś tam było widac na zdjęciach to jeszcze rabata hortensjowa z bukiem

I pierwszy Polar Bear, który zaczyna kwitnąć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies