Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:39, 24 maj 2015

Do góry
No i my w parku w Oliwie
Ewcia pod magnolią o nazwie Magnolia Naga.

Ogród Tosi 21:38, 24 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Jak tam idą prace na baronowej?

skończone, pokazywałam też wczoraj

Aaaa... może nie wiedziałaś, że baronów masz wypatrywać
przyrzekam, że one tam są !!! w tym żwirku, już za jakieś 3lata go zarosną

Leśne Wzgórze 21:37, 24 maj 2015

Do góry
Agcia napisał(a)

rzeczywiście podobne

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:36, 24 maj 2015

Do góry

Pomysłowy jagodnik

Doniczkowo

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:36, 24 maj 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)

Drzewo, które zafascynowało Kasię. Wygląda jak w 3 D

To miniaturowa metasekwoja 'Little Creamy'

[/img]

Kiedyś sobie taką kupie... jest boska tak samo jak kalina koralowa...

Leśne Wzgórze 21:34, 24 maj 2015

Do góry
admete napisał(a)
Aniu wreszcie miałam chwilkę żeby pospacerować u Ciebie
I jak zwykle jestem zauroczona .
Twoja trawa zachwyca soczystością
Ja w tym roku moja posypałam Yarą - chyba tym specyfikiem o którym Ty pisałaś, ale mój siewnik nie współpracował i przypaliłam go w kilku miejscach, a w innych przenawoziłam i mam jasno zielone wolniej rosnące placki , czemu nawóz sypnięty w większej dawce nie działa odwrotnie - na logikę powinno być im więcej tym lepiej hahahahahahaha

Zawilce bosssssssskie, ja mam tylko te zwykłe leśne, muszę dopaść takie jak Ty masz

Ruda cudna jak zawsze

Pozdrawiam w ten deszczowy poranek
buziak

U mnie nawóz sypie eM, ręcznie... oboje nie mamy zaufania do siewników
Mam nadzieję, że zawilce utrzymają się na tym miejscu, bo inne posadzone 2 lata temu niestety wygniły... na moich piaskach wyobrażasz sobie??? Ruda psoci w tym roku na maksa, jeszcze nigdy nie rozkopywała mi tak rabatek - wszędzie na ścieżkach mam porozrzucaną korę...

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:33, 24 maj 2015

Do góry
Ogródek Ewy 21:31, 24 maj 2015

Do góry

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:31, 24 maj 2015

Do góry
Cudeńka Ewci
Mazury i mój kawałek ziemi 21:30, 24 maj 2015

Do góry
a to jest dopiero polowa jednej strony druga polowa za mną i się robi hehe
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:29, 24 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
i rododendrony...

Te nigdy nie pamietam jak się nazywa

Prawdopodobnie możesz mieć TEN -'Pearce's American Beauty'. mam taki sam . przyglądnij się dokładnie swoim oczkom w kropki .

Opuchlaki udało mi się opanować dursbanem .a w tym roku zaatakowały teren w koło tarasu ,żreją runiankę na potęgę. jutro leje znowu .

Roseum eleganz własnie w tym tygodniu kupiłam , nie mogłam się oprzeć .
ten liliowo-przeźroczysty kolor jest zniewalający .
nie wiem o co chodzi ,miałam mszyce na różach i zniknęły bez oprysku ....jakiś cud .
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:28, 24 maj 2015

Do góry
Hej! I ja dziękuje za miły dzień!
A ja mam cię na kilku zdjęciach!
Tak....

I tak....
Makowo na Kociewiu 21:26, 24 maj 2015

Do góry
Juziu dziękuję

Leśne Wzgórze 21:26, 24 maj 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Aniu jak to fajnie, że mnie odwiedziłaś bez tego pewnie bym do Ciebie nie trafiła...a ty mieszkasz w takim miejscu o którym marzę po cichu....
Ja żyję w mieście i coraz bardziej jestem tym zmęczona. Brak mi prywatności i ciszy. Na obecnym etapie mojego życia, to idealne miejsce z idealną lokalizacją, ale myślę o zamianie na trochę bardziej spokojne....

W Twoim ogrodzie najbardziej podoba mi się to, że nie próbujesz go zmieniać na siłę...że dajesz mu swobodę, że rośliny mają oddech i przestreń...
Oby tak dalej

No i jestem zachwycona Rudą

Mam jeszcze pytania- w jakim rejonie Polski mieszkasz?
I jaki duży jest ten Twój duży ogród??

Staram się, dużo jeszcze pracy przede mną bo praktycznie 1/3 działki niezagospodarowana jeszcze... Na pozostałych częściach będę raczej sadzić rośliny, które będą rosły bez większych nakładów pracy z mojej strony, czyli nie wymagające podlewania, oprysków i nawozów...
Działka ma 5000m2 i znajduje się w Wielkopolsce.

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:26, 24 maj 2015

Do góry
Jestem już w domu od przeszło godzinki Spędziłam cudowny weekend w cudownym towarzystwie. Ewuś , Krzysiu dziękuję wam z całego serca

Teraz fotki

Na początku to co kocham - czyli boso na piasku

Coś dla Katki

Taki miałam widoczek po przebudzeniu z okna

Japońskie klimaty
Ogródek Ewy 21:26, 24 maj 2015

Do góry
Kilka fotek z dziś.

Ogród wśród pól i wiatrów 21:24, 24 maj 2015

Do góry
omelka1 napisał(a)
Piękne widoczki ,zaraz lepiej na duszy.U nas też pogoda kiepska jedyna pociecha że w nocy padało i nie trzeba podlewać.

Agatka, ja już mam dość tego deszczu i zimna, ale jak czytam, że jak niektórym mróz ogrody zniszczył, to się cieszę, że mam deszcz nie mróz.

Z braku innych zajęć, a też pod wpływem ogrodu Bogdzi, zastanawiam się czy sobie nowych rh nie zapodać Percy wiseman, jak sądzicie, byłoby?? To wysokie czerwone to buk, który już tam mieszka, ale trzeba go trochę przemieścić

Plan oczywiście niekompletny, spowodowany tym, że nie mogę oczu oderwać od owego percy
Mazury i mój kawałek ziemi 21:23, 24 maj 2015

Do góry
Bajkowy ogród Weroniki 21:22, 24 maj 2015

Do góry
dajana napisał(a)
Cała gama nowych roślin ...
Dzisiaj się zbuntowałam i przeznaczyłam troszkę czasu dla siebie wszyscy na mnie za to obrażeni. Tak po krótce to wygląda niestety

Dajano, wyrywaj czas dla siebie. Taka zapracowana kobieta musi się relaksować, regenerować siły. Będę zaglądać do Twojego pięknego ogrodu co już jest, i tego co znam plany. Twój klonik i hosty rosną u mnie w lasku, i co tam idę, to mówię, witaj Dajanko. Hosty będą się rozrastać i choć w części wrócą do Ciebie, gdy już będzie dla nich miejsce. Serdeczne pozdrowienia.

Przed rodkami różowymi 3 Twoje hosty, będą lepiej wyglądały gdy uschną tulipany.

Klonik za ostróżkami przy trawce znalazł miejsce.

Mój ogród aż tak się nie zmienia. Chyba w każdym roku poznać go można po floksach, rodkach, potem po różach, hortensjach, piwoniach...

Krzakowisko 21:20, 24 maj 2015

Do góry
marcin162 napisał(a)
Witam,

Widzę spore berberysy zdaje się, u mnie przydał by się żywopłot i zastanawiam się nad tą rośliną, ale jest jeden minus... niezbyt przyjemny zapach kwiatów. Fajnie wygląda twój ogród, dokładnie to czego u mnie nie ma a by się przydało hehe.
Wydaje mi się że brakuje tu jednego większego drzewa, ostatnio spodobały mi się drzewa o czerwonych liściach. Może najdziesz u siebie miejsce na taki okaz?

Hej Marcinie,
nigdy nie odczułam, że berberysy brzydko pachną. Właściwie wcale nie kojarzę ich zapachu, a mam wrażliwy nos . Jeśli to jedyny powód, to nie zastanawiaj się więcej. To krzewy zupełnie bezproblemowe a dobrze wyglądające. Drzewka też posiadam, np. głóg i wiąz:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies