U mnie nawóz sypie eM, ręcznie... oboje nie mamy zaufania do siewników
Mam nadzieję, że zawilce utrzymają się na tym miejscu, bo inne posadzone 2 lata temu niestety wygniły... na moich piaskach wyobrażasz sobie??? Ruda psoci w tym roku na maksa, jeszcze nigdy nie rozkopywała mi tak rabatek - wszędzie na ścieżkach mam porozrzucaną korę...
Prawdopodobnie możesz mieć TEN -'Pearce's American Beauty'. mam taki sam . przyglądnij się dokładnie swoim oczkom w kropki .
Opuchlaki udało mi się opanować dursbanem .a w tym roku zaatakowały teren w koło tarasu ,żreją runiankę na potęgę. jutro leje znowu .
Roseum eleganz własnie w tym tygodniu kupiłam , nie mogłam się oprzeć .
ten liliowo-przeźroczysty kolor jest zniewalający .
nie wiem o co chodzi ,miałam mszyce na różach i zniknęły bez oprysku ....jakiś cud .
Staram się, dużo jeszcze pracy przede mną bo praktycznie 1/3 działki niezagospodarowana jeszcze... Na pozostałych częściach będę raczej sadzić rośliny, które będą rosły bez większych nakładów pracy z mojej strony, czyli nie wymagające podlewania, oprysków i nawozów...
Działka ma 5000m2 i znajduje się w Wielkopolsce.
Agatka, ja już mam dość tego deszczu i zimna, ale jak czytam, że jak niektórym mróz ogrody zniszczył, to się cieszę, że mam deszcz nie mróz.
Z braku innych zajęć, a też pod wpływem ogrodu Bogdzi, zastanawiam się czy sobie nowych rh nie zapodać Percy wiseman, jak sądzicie, byłoby?? To wysokie czerwone to buk, który już tam mieszka, ale trzeba go trochę przemieścić
Plan oczywiście niekompletny, spowodowany tym, że nie mogę oczu oderwać od owego percy
Dajano, wyrywaj czas dla siebie. Taka zapracowana kobieta musi się relaksować, regenerować siły. Będę zaglądać do Twojego pięknego ogrodu co już jest, i tego co znam plany. Twój klonik i hosty rosną u mnie w lasku, i co tam idę, to mówię, witaj Dajanko. Hosty będą się rozrastać i choć w części wrócą do Ciebie, gdy już będzie dla nich miejsce. Serdeczne pozdrowienia.
Przed rodkami różowymi 3 Twoje hosty, będą lepiej wyglądały gdy uschną tulipany.
Klonik za ostróżkami przy trawce znalazł miejsce.
Mój ogród aż tak się nie zmienia. Chyba w każdym roku poznać go można po floksach, rodkach, potem po różach, hortensjach, piwoniach...
Hej Marcinie,
nigdy nie odczułam, że berberysy brzydko pachną. Właściwie wcale nie kojarzę ich zapachu, a mam wrażliwy nos . Jeśli to jedyny powód, to nie zastanawiaj się więcej. To krzewy zupełnie bezproblemowe a dobrze wyglądające. Drzewka też posiadam, np. głóg i wiąz: