Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 22:25, 30 cze 2015

babka napisał(a)
Poprzednie zdjęcia z polami w zderzeniu z tymi zagospodarowanymi przez Ciebie to dwa różne światy Napewno ciężko tak wcinać się z kwiatkami między pola uprawne ale radzisz sobie z tym świetnie.
Ostatnio czytałam u Peppermint (Ogród pod czarnymi orzechami) że mają podobny problem i wspominała coś o wodnym sprayu reagującym na ruch. Można by się temu rozwiązaniu przyjrzeć, nie mam pojęcia jaki to koszt i rezultat ale ...

Czekam aż żywopot grabowy urorośnie. Wtedy zostanie tylo nasz świat

Ostatni kwiat piwoni...

07_Rene 22:33, 30 cze 2015

babka napisał(a)
Masz sporo roślin do zaadoptowania, pewnie trochę znów metodą prób i błędów będziesz ustalać nasadzenia
Może wyrysowanie rabaty i zaznaczenie pewników ułatwi je zaplanowanie ?

Liatry widzę, że masz już wielkie, moim coś zaszkodziło, jakoś dziwnie wyglądają i nie jestem pewna czy będą kwitły.

Robię jakies swoje plany, ale często je zmieniam. Brakuje u mnie dużych drzew, szkieletów kompozycyjnych. Do czasu aż nie urosną ciężko oczekiwac efektów.

Liatry faktycznie mogą miec zbyt mokro. Ja tej rabaty, gdzie rosną zupelnie nie podlewam. Staram się sadzić rosliny, które sobie u mnie poradzą.

Za to róże i byliny - sadzisz i masz

Mysza 22:38, 30 cze 2015

Różyczka piękna, a piwonia długo Ci kwitnie
Gratki na 100
07_Rene 22:42, 30 cze 2015

Mathildis napisał(a)

kukurydza roundup ready takie czasy... dobrze, że chociaż taki pas ochronny zastosowali ...

Dopiero wczoraj sobie to uzmysłowiłam. Wielokrotnie widziałam jak pryskają. Zawsze uciekamy wtedy do domu, ale o roslinach, że mogą mi paść nie pomyślałam.

07_Rene 22:45, 30 cze 2015

Konieczki napisał(a)
Jak mi Twoje zdjęcia dobrze robią, uwielbiam te zabawy z ostrością, obiekty żyleta

Obiektyw żyleta - masz rację, mój ulubiony. Mąż troche mnie szkoli. Muszę zacząć używać statywu...

07_Rene 22:47, 30 cze 2015

Mysza napisał(a)
Różyczka piękna, a piwonia długo Ci kwitnie
Gratki na 100

Widać darowana prosto z serca była - od teściowej
Dzięki.

Benia 23:17, 30 cze 2015

Witaj Reniu, mam pytanie odnośnie lawendy - w jakiej odległości sadziłaś u siebie te roślinki?
07_Rene 23:24, 30 cze 2015

Benia napisał(a)
Witaj Reniu, mam pytanie odnośnie lawendy - w jakiej odległości sadziłaś u siebie te roślinki?

Na tzw. oko, bo chce je formować w przyszłości na taki żywopłocik.
Myśle, że chceś 30-40 cm. Jak chcesz lawendy np. w kulki ciąć, żeby było widać pojedyncze krzaczki to myslę, że i co 0,5m mogłoby być. Pytanie jednak brzmi: jaką masz lawendę, bo niektore rosną spore, a są też odmiany że krzaczek masz mały, a kwitna wysoko do góry.
marzena 23:30, 30 cze 2015

z przyjemnością pooglądałam ostatnie fotki z Twojego królestwa ogrodowego
Benia 23:31, 30 cze 2015

Niestety odmiany nie znam - dostałam 3 krzaczki a dwa sobie kupiłam - ale bardziej w górę sterczą jej łodyżki, więc może na razie dam im urosnąć a później będę myśleć

Dziękuję Reniu za informacje