Ja z jednego szmaragda wytrzepałam dzisiaj dwa wielkie wiadra suszu. Są jakieś sposoby, żeby czyścić drzewka szybko i bez śmiecenia wkoło? Może odkurzaczem?
Witaj Sebek, tak to ma swoje plusy nie muszę z nikim nic ustalać. Tylko fizycznie czasem nie daję rady, zwłaszcza jak wpadam na głupie pomysły. Dwa lata temu przez dwa tygodnie kopałam ręcznie dół pod basen 6m3 ( miało być ładnie) W tym roku wszystko ręcznie zasypywałam. Basen jest już w śmietniku a ja trafiłam do ortopedy.
Dzisiaj znów nic nie robiłem w ogrodzie - jedynie spryskałem nowe szmaragdy dithane, bo zaczęły brązowieć a za chwilę spadł deszcz i nie wiem czy zadziałało...
Jutro mam zamiar skosić trawnik i chyba wywalę już jednoroczne - i może przeniosę gazony. Plany są, ale co będzie to nie wiem
Danusiu, Haniu, Leno, Joanko, Sebek - dzięki
Bogusław - miło, ze zaglądnąłeś i przejrzałeś te ileś tam stron zapraszam nadal...
Danusiu, tę trawę Rubrum kupiłam niedawno, właśnie stale się zastanawiam, co z nia zrobić...
no, Aniu Monteverde - a może podzielić ją na 2 części i spróbować i tak i tak ?
Madam Bockowa - kłaniam się
Altana została specjalnie zbudowana dla Madonny ,Wiec nie mogłem się wycofać
hmm sumienie by mi nie pozwoliło jak by stała tylko ławeczka...
Sebek - dziękuje
Małgorzata - Zauważyłem również
Oczywiście jest to pasja
W strojach czasami sobie robimy wieczorki przy świecach lub pikniki
ze znajomymi .To taka pasja
Ale trochę krwi szlacheckiej też u mnie płynie. Mój prapradziadek był szlachcicem
Posiadał dwór ale niestety został mu odebrany .
Przetworzono go w szkole przez co posiadłość popadła w ruinę a pod koniec dwór została całkowicie zburzona.
Danusia - Dziękuje za tyle nazw róż , w oko wpadała mi nazwa Aspirin-Rose
Ostaniu widziałem w tv róże białą o nazwie Królewna Śnieżka również rabatowa
Dziękuje jeszcze raz .
Aspirin będzie chyba idealna
Mam pytanie
chciałbym posadzić Thuje ale zastanawiam się nad odmianą Szmaragd i Columna
Myślę że najlepsza odmianą jest szmaragd ale wole się upewnić ...
Cisy też posadzę ,
Ze względu że bardzo wolną rosną a większe bardzo dużo kosztują to zasadzę je pomiędzy krzewami ,Niech sobie pomalutku rosną.
Tu kilka fot róż które rosną w ogrodzie ;
Były sadzone 14 lat temu i niestety nie wiem jak się nazywają.
Szkoda, że zakwita później niż limelight, ale podoba mi się bardzo
Lecę w poniedziałek wykupić pozostałe
CZEKAM, CZEKAM....
Schowaliśmy wszystkie horteksje do garażu, w obawie przed zmrożeniem kwiatostanów w czasie nocnych przymrozków.
Tak dużo ich jest...i takie śliczne - nie dałam rady wszystkich wykupić, ale troszkę poszło do mojego autka Trzeba przyznać szkółka pięknie się prezentuje jesienią, ach te barwy