Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Martek 19:42, 14 paź 2011

Chrobotek reniferowy ...nie wiem co to muszę zapamiętać ))
justi 19:43, 14 paź 2011

Chrobotek reniferowy jak to ładnie brzmi Gabrysiu masz go u siebie?
jotka 19:46, 14 paź 2011

an_tre napisał(a)

Mimo że jest tak zimno, w ogrodzie ciągle jeszcze kolorowo:

Gabrysiu piękny widok, taki kojący ostatnie spojrzenie na okolicę i spacer po cudownym ogrodzie dobiega końca a teraz do domu na grzańca, bo zrobiło się ździebko zimno

Mi wystarczy dzisiaj herbata z dodatkiem wiśni z nalewki A ten cudny widok zachowam sobie w pamięci
Chciałabym móc tak wyjść z ganku wprost do pieknego ogrodu

Nowa rabat czeka tylko na wiosenne słońce - mam nadzieje ja zobaczyć w kolejnym sezonie
Wianuszki śliczne wszystkie - bez wyjatku, ale lawendowy ze swoim zapachem ....
Gabriela 20:03, 14 paź 2011

Chrobotek reniferowy to jest porost, w naturze jest jasnoszary, ale barwi się go na różne kolory, czasami jaskrawe, wygląda wtedy trochę sztucznie. Jest do kupienia na giełdach kwiatowych, albo allegro, mała paczka kosztuje coś ok. 2-3 zł. Można nim wyłożyć podłoże w doniczce, jest mięciutki jak kłębek włóczki, ja tak zrobiłam ostatnio z hipeastrum, żeby przykryć mu cebulę i ziemię w doniczce, tu go widać:
an_tre 20:11, 14 paź 2011

Gabriela napisał(a)
Chrobotek reniferowy to jest porost, w naturze jest jasnoszary, ale barwi się go na różne kolory, czasami jaskrawe, wygląda wtedy trochę sztucznie. Jest do kupienia na giełdach kwiatowych, albo allegro, mała paczka kosztuje coś ok. 2-3 zł. Można nim wyłożyć podłoże w doniczce, jest mięciutki jak kłębek włóczki, ja tak zrobiłam ostatnio z hemerocalisem, żeby przykryć mu cebulę i ziemię w doniczce, tu go widać:

Pięknie jest
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joanka 20:35, 14 paź 2011

anka napisał(a)

super baaardzo mi się podoba

Świetny!
Sebek 20:41, 14 paź 2011

No pięknie u Ciebie, ja dziś nic nie okrywam - donice mam ułożone pod ścianą - i ani nie chcę słyszeć o żadnym mrozie
Gardenarium 20:46, 14 paź 2011

Ja też nie chcę słyszeć o żadnym mrozie.

Ładnie się okno widokowe otwiera

Instagram Ogrodowiska
Gabriela 20:57, 14 paź 2011

gardenarium napisał(a)

Ładnie się okno widokowe otwiera

To okno to taki mój "znak firmowy", najwięcej zdjęć robię z tego tarasu, tzn. najwięcej takich tu wklejam.
Co do wianka z lawendy, który jak widzę Wam się podoba, a w naturze jest jeszcze ładniejszy - on jest zrobiony CAŁY z lawendy, nie ma żadnego podładu z gąbki, czy słomy.
Skoro wiankujemy, to pokażę Wam jeszcze jeden - częściowo naturalny, bo zrobiony z drobnych gałązek, ale kwiatki na nim są z materiału. Nie lubię i raczej nie mam sztucznych kwiatów, ale ten mnie urzekł, więc nabyłam.

Sebek 21:01, 14 paź 2011

Jak żywe