Mi wystarczy dzisiaj herbata z dodatkiem wiśni z nalewki A ten cudny widok zachowam sobie w pamięci
Chciałabym móc tak wyjść z ganku wprost do pieknego ogrodu
Nowa rabat czeka tylko na wiosenne słońce - mam nadzieje ja zobaczyć w kolejnym sezonie
Wianuszki śliczne wszystkie - bez wyjatku, ale lawendowy ze swoim zapachem ....
Chrobotek reniferowy to jest porost, w naturze jest jasnoszary, ale barwi się go na różne kolory, czasami jaskrawe, wygląda wtedy trochę sztucznie. Jest do kupienia na giełdach kwiatowych, albo allegro, mała paczka kosztuje coś ok. 2-3 zł. Można nim wyłożyć podłoże w doniczce, jest mięciutki jak kłębek włóczki, ja tak zrobiłam ostatnio z hipeastrum, żeby przykryć mu cebulę i ziemię w doniczce, tu go widać:
Chrobotek reniferowy to jest porost, w naturze jest jasnoszary, ale barwi się go na różne kolory, czasami jaskrawe, wygląda wtedy trochę sztucznie. Jest do kupienia na giełdach kwiatowych, albo allegro, mała paczka kosztuje coś ok. 2-3 zł. Można nim wyłożyć podłoże w doniczce, jest mięciutki jak kłębek włóczki, ja tak zrobiłam ostatnio z hemerocalisem, żeby przykryć mu cebulę i ziemię w doniczce, tu go widać:
To okno to taki mój "znak firmowy", najwięcej zdjęć robię z tego tarasu, tzn. najwięcej takich tu wklejam.
Co do wianka z lawendy, który jak widzę Wam się podoba, a w naturze jest jeszcze ładniejszy - on jest zrobiony CAŁY z lawendy, nie ma żadnego podładu z gąbki, czy słomy.
Skoro wiankujemy, to pokażę Wam jeszcze jeden - częściowo naturalny, bo zrobiony z drobnych gałązek, ale kwiatki na nim są z materiału. Nie lubię i raczej nie mam sztucznych kwiatów, ale ten mnie urzekł, więc nabyłam.