To jej 2 rok u mnie i w tym roku bardzo fajnie sporo kwiatów nawet do wazonu ścinam, ma ponad 2 metry i kwiaty od samego dołu aż do góry a Scarlet mam w ziemi
Edenka dzisiaj
Scarlet Moss dzisiaj
Tutaj wsadziłam Imperatę Red Baron, w plecach planuję miniaturową ścianę wodną. Myślę, ze zrobię ją, by woda wpadała we żwirek. Czy nie będzie się rozpryskiwać?
Bożenko, piszesz, że podwiązujesz hortensje. Czy masz jakiś sprawdzony sposób? Bardzo pokładają mi się anabelki, po dzisiejszym deszczu leżą na ziemi. Nie były obcięte wiosną i mają długie łodygi. I tak kombinuję, co z nimi zrobić.
Malkul i Zetka...rudbekia piękna...myslę nad nią ale na rabatę z trzcinnikiem się już nie zmieści. Tam mam rzeczone właśnie trzcinniki, jeżówki, werbenę i przetaczniki....i jeszcze graby oczywiście
Dziś pokażę ognistą rabatę, wreszcie zaczynać się na niej coś dziać.:
Proszę tylko nie patrzeć na brak trawnika, nadal żwirek czeka na wykorzystanie, a to dopiero w sierpniu może nastąpić, mam nadzieję.
Zawsze trawnik można mieć z rolki albo z painta
Piszę tutaj ponieważ potrzebuję pomocy. Mój problem przedstawia się następująco:
Takie oto grzyby pojawiły się na moim trawniku w ubiegłym sezonie. Oczywiście próbowałem z nimi walczyć, niestety nieskutecznie, ponieważ w tym roku pojawiły się ponownie w tym samym miejscu. Najpierw zastosowałem oprysk grzybobójczy który nie przyniósł żadnych efektów. Następnie wykopałem całą grzybnię, wywiozłem a na to miejsce dołożyłem innej ziemi. Urosły ponownie. Kolejnym krokiem było użycie Randapu, jednak ten też nie zadziałał. Obecnie jestem wobec nich bezradny. Nie wiem dlaczego się pojawiły, nie wiem też jak je zlikwidować. Mam nadzieję że ktoś z Was będzie w stanie mi pomóc.
Pozdrawiam i czekam na porady