Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

amelia_b 22:15, 27 cze 2015

I jak Iwonka? Po robocie?
iwka 22:26, 27 cze 2015

Kobitki spokojnie, nic mi nie jest, krzesło całe, stół cały

Mówię Wam, jak dałam ciała z tą tują !!!
Nawet nie zrobiłam zdjęcia bo nie mogę na to patrzeć, ale jutro zrobię i będzie ono idealnym przykładem dla takich ze świerzbiącymi łapami jak ja, czego nie robić!!!

z miłych rzeczy, to podlałam sobie gnojówką ze skrzypu prawie cały ogród, pachniałam jak nigdy i nawet mi to nie przeszkadzało

Czy te resztki skrzypu można dać na kompost?

amelia_b 22:50, 27 cze 2015

O ja jak miałam AZS to się w skrzypie moczyłam ale żeby ogród podlewać to nie słyszałam , a od czego to? Ciekawa jestem co tam nawyczyniałaś
iwka 23:01, 27 cze 2015

amelia_b napisał(a)
O ja jak miałam AZS to się w skrzypie moczyłam ale żeby ogród podlewać to nie słyszałam , a od czego to? Ciekawa jestem co tam nawyczyniałaś

Musiałam przeczytać kilka razy,żeby zakumać o co chodzi, imprezę (wirtualną )mamy w Kruklandii więc ciężko łapię

No taka gnojówka prawdopodobnie dobra na wszystko a u mnie skrzypu jak na lekarstwo więc podjechałam do brata i opieliłam mu chyba wszystkie tuje, muszę to powtórzyć, będzie zadowolony

cytuję słowa Zbyszka z wątku Bogdy:

Pierwsze wiadro zrobiłem z samą pokrzywą i podlałem roślinki. Efekty niesamowite są - host takich dużych jeszcze nie miałem jak po tej gnojówie. Następne wiadro też gotowe a w nim 3 w jednym tj: pokrzywa + skrzyp + wrotycz. Maję ten eliksir w stosunku 1:10 i wczoraj podlałem głownie hosty, hortensje i róże. Dziś rano patrzyłem zza winkla czy wszystko nie leży pokotem. Ale nie! Rośliny żyją. O efektach poinformuję a następne podlewanie złotkiem za 2 tygodnie.

Bogda - pokrzywa to azot, fosfor i potas. Dwa ostatnie to wiesz- kwitnienie piękne
- skrzyp to sam krzem a ten daje roślinom tężyznę i zwalcza grzyby
- wrotycz zabija lub wystrasza robale.
amelia_b 23:03, 27 cze 2015

To ja do was lecę
Juzia 09:44, 28 cze 2015

Jaką imprezę znowu??? A mnie nie ma??
Matko...idę do siebie!!!!

Aż się boję
chelll 09:48, 28 cze 2015

Popatrzyłam z uznaniem O rozterkach z tujami poczytałam. Sama gonię własny ogon... chroniczny brak czasu, ale zbieram sie do sesji fotogtficznej, oczywiście ogrodowej, więc znowu się pojawię. U nas od dwóch miesięcy nie było deszczu dłuższego niż kilkuminutowe pryskanie. Trawa spalona, rośliny bladawe stoją w miejscu. Dzień w dzień leję wodę na inny fragment ogrodu, lecz to nic nie daje... Zadroszczę ulewy.
Zajrzę jeszcze w sparwie tujek. Pozdrawiam!
Iwcia 13:28, 28 cze 2015

U mnie dziś pada. Nareszcie!!! Sucho było okrutnie. A miły pan w radio stwierdził no niestety dziś pada...Nie wiem czy ci ludzie mają mózgi.

Czekam również na fotkę twego rękodzieła.
Juzia 13:51, 28 cze 2015

Kaca masz?
iwka 20:53, 28 cze 2015

Juzia napisał(a)
Kaca masz?

ja nigdy nie mam kaca ale jutro mogę mieć, na trzeźwo to nie przejdzie