Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Mirelli 20:05, 17 maj 2015

Do góry
Te berberysu nawet jak będziesz cięła po pewnym czasie zrobią się krzaczory brzydkie.
Zagłuszą ci trawki i resztę roślin na rabacie. Mój sięga nad płot chociaż go tnę.
Nie utrzymasz go w formie małego krzaczka.
Ogród prawie romantyczny 20:05, 17 maj 2015

Do góry
A teraz jeszcze kilka zdjęć "ku pamięci" sprzed kilku dni

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:04, 17 maj 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Ania dokładnie tak jak napisałaś (w całym poście), dlatego mimo że odwiedzam innych bardo mało piszę -no chyba że zobaczę iglaka z dwoma przewodnikami

Moja Koreanka złamana przez huragan dostała 2 przewodniki, jeden zlikwidowaliśmy w zeszłym roku.. a w tym drugi usechł To tak w kwestii iglaków.. od razu pomyślałam o Tobie

I nowa hosta Fire Island Ciekawe jaka będzie? Chyba u Ciebie ja widziałam.

Moja działka na Dębowym Lesie 20:02, 17 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
ale u mnie już spore pąki są u hosty
tylko jeszcze schowane pod liściami

Moja tylko Golden Tiara ma paki.Reszta jeszcze nie.
Wreszcie na rabacie hostowej nie jest pusto
bozga napisał(a)
A czym je zasilasz ? Bardzo ładne A poza tm masz ciekawe roślinki - epnica ??? Pozdrawiam

Jeszcze nie dawałam nawozu.Ale może we wtorek podsypię.a potem za miesiąc .
Tak tylko 2 razy w roku daję .Kupuję nawóz uniwersalny Azofoska.I pod rożne roślinki go daję.
Oj zjadłam literkę.To Lepnica, na skraju lasu u mnie rośnie

Hosta Thunderbolt w roli głównej

Hosta Dream Weaver

Ogród mały, ale pojemny;) 20:00, 17 maj 2015

Do góry
Na razie wkopałem bukszpany reszta w krótce na środku będzie brzoza i przy altance zamiast katalpy też brzózka

Grubej dyni zmagania z naturą 19:59, 17 maj 2015

Do góry
A warzywa kiełkują, choć pogoda nie sprzyja. U nas ciągle zimno i wietrznie.

Ogród prawie romantyczny 19:59, 17 maj 2015

Do góry
Sonka napisał(a)
Agnieszko, też lubię tego bodziszka chyba, "wspaniały" ale co potem, bo one jednak krótko kwitną, po przycięciu powtarzają, ale też krótko.

Tak, to bodziszek wspaniały.
Potem jest piękny zielony kobierzec a za nim rozwijają swoje kwiaty hortensje bukietowe limelight. W przyszłym roku pomiędzy hortensjami i szmaragdami pojawią się jeszcze miskanty ML

Tak rabata przy domu wyglądała latem.

Grubej dyni zmagania z naturą 19:58, 17 maj 2015

Do góry
Witajcie
Nie próżnowaliśmy, nie.
Oto ilustracja naszych poczynań.
Ścieżka do warzywnika z płyt zatopionych w trawniku. Trawa wolno wschodzi bo to północna strona.
Zauważcie kątem oka drugą komorę kompostownika, powstała na skutek zaangażowania mojego męża w uprawę warzyw

Ogród do kwadratu 19:56, 17 maj 2015

Do góry
Wilczomlecz.. prezent od Agani... z jednej maleńkiej gałązki, przesadzany dwukrotnie - urósł aż miło

posadziłam tiarelki

serby zaczynają szyszkować... po raz pierwszy

i inne widoczki...

róże tuż, tuż...

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 19:55, 17 maj 2015

Do góry

Rododendronowy ogród II. 19:50, 17 maj 2015

Do góry
Wyjezdzamy dopiero od Irenki z cudownego ogrodu ,Irenko i Zygmuncie dziekujemy

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:48, 17 maj 2015

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
niedziela na nadrobienie O ... Anek 200 stron nadrobić ! ... zaanektowałaś to niedzielne popołudnie ... ogród dojrzewa i udowadnia, ze piękne może być jeszcze piękniejsze ... jak zawsze wyczytałam wiele uśmiechu ... irytancji... wciąż się uczę ...

mały Muminek rozbraja i powoduje totalne rozmazanie ...
określenia Kazka (rodki i dendrony to ostatnie) ... pozdrawiam ...

i całuję Małą Mi ... Anek dziękuję, że ta Aleja wciąż Konstancji ...

Ooo zguba jest... nagana. Dobrze, że Adamo czasami na FB widzę to wiem, że żyjecie..

Specjalnie dla Ciebie.. wczorajsze.. lepsze focie są jak latał pod spryskiwaczem nawadniania.. ale był golaś.. nie pokażę publicznie Latem nawadnianie będzie chyba chodzić cały czas... i to będzie ZABAWA!!!!! Że w moich czasach takich cudeniek nie było

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:45, 17 maj 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Piękne azalie, kalina wyjątkowa, Cascade? Może już pisałaś, ale nie mam czasu teraz wracać wstecz, stąd znak zapytana. A opinie olej, to zwyczajna zawiść, świństwo. Lotosy przywiozę Ci końcem maja, w któryś z pracujących dni, mogę też zabrać len od Marka, a może jednak będziesz prędzej w Przemyślu. Zostawiam pozdrówka.

Do końca czerwca (przynajmniej) muszę na kartce zapisać jak się nazywam bo obawiam się że zapomnę Z miłą chęcią skorzystam z Twojej pomocy... i nawet nie odmówię.

Wpisy są pod ogrodem Danusi, pod odcinkami Maja w Ogrodzie... na szczęście do mnie aż takich ataków nie było.. ale chociaż nie dotyczą mnie to bolą. Bo często ataki są nieuzasadnione niczym.. tylko zwykłą ludzką złośliwością i zawiścią. Brakiem szacunku do drugiego człowieka.. To boli.. bo takich mamy ludzi w koło nas..

Kalina to chyba Lanarth. Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że to ona.. a miała być Watanabe.. nie żałuję, bo kwitnie raz, ale zjawiskowo.

Piwonie Twoje już mają lekko otwarte pąki.. wszystkie 3 będą miały kwiaty.. to wczorajsze foto

A to dzisiejsze.. jak nie cyknać fotki codziennie???

Moja działka na Dębowym Lesie 19:39, 17 maj 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Pozdrawiam niedzielnie, a u mnie powojniki dopiero w pąkach, sliczne hosty

Moje powojniki wielkokwiatowe też kilka ma pączki.
Hosty z dnia na dzień większe piękniejsze..
Teraz już wyglądają tak.Zdjęcia jeszcze cieplutkie
Największa to War Paint a pierwsza z prawej to Thunderbolt w środku Falista

Hosta Earth Angel

Moja ulubienica - Hosta June
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:38, 17 maj 2015

Do góry
Iggia napisał(a)
A ja mam fragment tego potfforka
Aniu dziękuję bardzo za dzisiaj Obiecuję, że przyjadę na tą kawę której nie miałam czasu dzisiaj wypić

Trzymam za słowo

I rodonków i dendronków czas nastał... jupi jupi jupi ja.. ciutkę zabiedzone, ale kwitną i kolejny rok żyją
Eskimo przesadzany już 3 raz.. znów wybaczył mi to okrucieństwo. Jest śliczny

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:36, 17 maj 2015

Do góry
Siedzę sobie i zamiast pisać pracę główkuję nad ogrodem siostry. Byłem dzisiaj wyznaczyć tak mniej więcej rabaty i trawnik, żeby to sobie 'profesjonalnie' zwizualizować
Takie malutkie zestawienie i moje cuda w paincie mogę pokazać, teren nie jest wielki 15x18 metrów.

Te bordowe plamy to Nigry z mojej nowej rabaty.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:35, 17 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Aleja ice dance bedzie piekna!

Już podzielona i rośnie.. mam nadzieję.. że tu nie uschnie..

Typografia ogrodu 19:35, 17 maj 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:34, 17 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No właśnie, dobrze że nie czytam

Pokazuj i nie czytaj.. niech zawistnych szlag trafi

Przecież jak tyle zawiści się pojawia i ktoś zadaje sobie trud by to skomentować.. to znaczy, że jest krok do jakiego zawału czy innej choroby cywilizacji

A my grzebiąc w ogródeczkach mamy w nosie to wszytko.. bo zmieniamy świat wokół siebie i cieszymy się, że inni też zmieniają.. i jest coraz ładniej..

Na przedogródek kupiłam kulę cisowa i trawki nowe PRAIRIE FAIRE.. bo po zimie są brzydkie i część wypadła.. jeszcze nie posadziłam, ale już mam

Typografia ogrodu 19:28, 17 maj 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies