Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:56, 15 cze 2015

Do góry
Ogród Tosi 10:56, 15 cze 2015

Do góry
Tu eksperyment:

Pąki w większym gronie

Tu już pojedyncze kwiaty po obcięciu bocznych pączków

Ogród w skali mikro cz.II 10:54, 15 cze 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Byłam tez u sokolnika na Czantorii , piękne były te ptaki

Super ale tam ładnie fajnie poczytać pozdrawiam serdecznie
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:54, 15 cze 2015

Do góry
Maria Theresia jest piękna .

Eden

Vanilla
W kamiennym kręgu od początku 10:53, 15 cze 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Pokażę wam ranek, po deszczu....tak wyglądało

....było zjawiskowo......a bateria w aparacie powiedziała, że ma wolne, i mam tylko trzy fotki

Ale super foty w oddali wygląda jakby była woda Śliczne widziałam róże ale kolorek pozdrawiam serdecznie
Mój ogród nad rzeką... 10:52, 15 cze 2015

Do góry
Fotorelacja z placu boju
Elewacja skończona, ogrodzenie skończone, murek wymurowany, pies ma nowy kojec (jeszcze do pomalowania), kompostownik stoi już na swoim miejscu, niektóre rośliny przesadziłam, inne dosadziłam i ciągle czasu brak.
A teraz dodatkowo pogody
Na razie cały czas dosadzamy przedogródek.
Zdjęcia robione w trakcie prac, więc nie patrzcie, proszę, na bałagan.

W półkolu rośnie klon japoński, podsadzony miniaturowymi hostami z białym obrzeżem.
Co posadzić z tyłu? Doradźcie proszę. Chciałabym coś zimozielonego i kwitnącego wiosną.
Myślę o Rodkach, ale po prawej dałabym coś wściekle żółtego, np. perukowiec, a dalej półkolem trzy rodki, ewentualnie coś innego.
Trawek nie widać, bo są malutkie. Postaram się obfocić bardziej szczegółowo jak będzie wolna chwila. (W ogrodzie? Na pewno!)

Za żywopłocikiem trzy hortensje grandiflory, przed nimi turzyca frosted curl, pomiędzy nimi miskant morning light się wyłania. Dalej zaczątki kuli cisowej i żółta trzmielina. Miały być azalie japońskie, ale trzmieliny musiałam gdzieś przesadzić, z założenia tymczasowo. Za trzmieliną taxus repandens i hortensja ogrodowa.
W trzmieliny dałabym coś wyższego, tylko co?
I w rogu perukowiec purpurowy, a pod nim rozplenice hammeln i dwie inne, ale nie znam odmiany.

Do drewutni szpaler z limelighta i carexów frosted curl zakończony różanecznikiem, za którym jesienią wsadzę sporą sadzonkę (ok 120) cisa elegantissima.

Trawnik błaga o nawadnianie. Pod brzozami trawa ma cieżki żywot

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do komentowania

Kolorowy ogród na piasku 10:52, 15 cze 2015

Do góry
olaw napisał(a)
A ja bym tylko chodziła z nosem przy każdej róży, pięknie i pachnąco ... i ja też tak chcę

Olu, chodzę i wącham Róże są kuszące

Joku napisał(a)
Przepiękny, kolorowy busz.

Jolu, dziękuję U Ciebie też już jest niezły busz

mira napisał(a)

Dosłownie oniemiałam i kilka razy oglądam, cudowna kompozycja i świetne zdjęcie.
To jest ogród który marzy mi się zobaczyć w realu bo w tv zobaczę.
Masz wyjątkowy ogród nie dość ,że skomponowany pięknie to nie da się nie zauważyć kancików i świetnej kondycji roślin.

Vivo jakie róże na tej rabacie rosną - pewnie jakiś okrywowe.

Też dziś wycięłam kocimiętkę i mi ulżyło ale zrobiło się trochę pustawo choć inne łapią oddech - mam cynie do wsadzenia w te dziury na chwilkę wolne dziury.

pozdrawiam

Miro,
Z tego miejsca jestem już prawie zadowlona
Tak jak myślisz n tej rabacie są tylko róże okrywowe, dopiero niektóre zaczęły pokazywać kolor. Przedstawię je rozkwitną.
Kanciki u mnie są i znikają, na piasku nie trzymają się zbyt długo :
Kocimiętkę zwykłą też muszę poprzycinać ale odmianowe dopiero są w pełni rozkwitu.

Miro, chyba nie ma poważniejszych przeszkód by zobaczyć na żywo

paniprzyroda napisał(a)
Vivo, słów brakuje, jak patrzę na taki ogród, to niepotrzebna mi Anglia Topnieję z zachwytu, czuję zapach, lato i wakacje

Trzymam kciuki, jest bajkowo, będzie pełna gala różana

Mariolu tak, jest zapach, lato i wkrótce wakacje
Z galą nie wiem czy trafiłam

agatanowa napisał(a)
wspaniale, gratuluje

Agatko, chyba dobrze pamiętam nasze rozważania na temat możliwości Laguny.
Dla Ciebie zdjęcie trzy i pół metra

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:52, 15 cze 2015

Do góry
i nareszcie, wyczekiwana od poczatku kwietnia...stewartia nibykamelia

Skąpana w słońcu 10:50, 15 cze 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Myślałam, że róża Burgundy będzie miała raczej drobne kwiaty, a one w tym roku są dość spore. To jej drugi rok u mnie :--)
Cudny ma kolor

Cieszy mnie też róża Cardinal Hume. Ma ładny pokrój krzaka. Jeden pęd kulkowałam, tak na próbę, a resztę przycięłam na jeżyka

Jeju już jeżówki startują przecudne i jaśmin pięknie kwitnie róże och Buziam miłego dnia
Ogród Tosi 10:50, 15 cze 2015

Do góry
Polinko, ja też mocno cięłam bo bardzo brzydkie po zimie były. Tam są 3 krzaki, środkowy wielki ale te boczne to ogryzki.

Tu w oczekiwaniu na Hortensje

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:48, 15 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Mala_MI...jest ich tam kilka, ale będzie cięcia po kwitnieniu, po deszczu ciut zmasakrowane
tu walczę dalej, ależ mi zejdzie na korzeniach i wyszarpywaniu
kosodrzewina wyrąbana, teraz jakoś korzeń usunę
pod pergolę idą róże, będzie je łatwo przymocować, juz kupione, czekają..

Weroniko....cieszę się, że wam zasmakowałtrawa różnie w różnych miejscach, najgorsza tam, gdzie ognisko

Mathildis...Aniu miło, że lukaszmówisz nie pasuje ok...co do naparstnic, wysieją się szybko, siewki rozpoznasz, w pierwszym roku delikatnie kwitną, w drugim giganty.
Tak samo jest z firletkami, jak przekwitną, plewię do cna, mam tam pomysł na co innego

ren133...Renatko, no nie da się ciągle coś wpada do głowy, albo denerwuje no i jest drugi ogrodnik, będę z rodkowej wszystkie orliki zabierać, dobrze, że miejsce znalazłam, będzie u mnie moja doktor na oględzinach ogrodu, ptem ja u niej z rewizytą, to jej trochę dam

Sebus...dzięki ciekawe, że nam siedzi, a w praktyce oboje kokosimy z roślinami, myślę ze mam 2 powody, jeden zbiezny z twoim

ale pięknie ile kwiecia mmmm podziwiać podziwiać buziam na ładny dzień
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:48, 15 cze 2015

Do góry
to jeszzcze kilka fotek z deszczowego poranka

czerwony mi nijak nie wychodzi z bliska
black forest rose

yellow fairy

chippendale

i kolejny powojnik otwiera się

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 10:46, 15 cze 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Runianka i ...

Halu halu co tam się dzieje ślimory napadły ? moje posypane na początku wiosny i jeszcze się mordują dobra ta sypanka Marcia a runianka ma trochę cienia ? bo moja jak była odkryta to słońce ją tyrało warto coś posadzić by choć trochę osłonić jaki masz plan ? buziam serdecznie
Jestem w polu 10:44, 15 cze 2015

Do góry
a teraz przedstawię Wam moje kochane sieściuchy

Karmel zwany Melepetą

i Franka zwana Franczeską

Kiedyś mieliśmy cztery koty, ale niestety dwa odeszły, co mocno przeżyliśmy. Uwielbiam koty. Są to niesamowite zwierzęta. Mają swoje zdanie i chodzą swoimi drogami, ale wystarczy je zrozumieć i nauczyć się ich przyzwyczajeń, a one odwdzięczą się i staną się wspaniałymi towarzyszami. Moje koty często towarzyszą mi w pracach ogrodowych.
Ogród Tosi 10:42, 15 cze 2015

Do góry
Kobietki oto moje Chopiny, cudnie pachną i wyglądają. Jak pomyślę, że nie mogłam znaleźć im miejsca i byłam bliska oddania ich to mi głoopio

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:42, 15 cze 2015

Do góry
iwonadm - First lady dopiero zaczyna,jest obsypana pąkami.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:42, 15 cze 2015

Do góry
Novalis

I wreszcie Alnwic

Spotkanie w ogrodach Kapias 14.06.2015 10:41, 15 cze 2015

Do góry
Ja się dzisiaj na pracy skupić nie mogę, przez Krzysia od Gosi.
Bo padło hasło spotkania w schronisku Skrzyczne, z opcją podejścia lub wyjazdu wyciągiem.

Fajnie by było przy jakby udało się skrzyknąć, tylko pogoda musiałaby być fajna. Więc organizacja też ta w miarę z dnia na dzień.

Ja nie lubię jak pada po górach chodzić, choć znam takich co dla nich to nie ma znaczenia i góry przy każdej pogodzie kochają

Mieszkamy w takim pięknym rejonie, że może warto byłoby na łonie natury się spotkać
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:41, 15 cze 2015

Do góry
A tu różyczki okrywowe
Białe kwiatuszki świecą w tym kącie jak żaróweczki - jestem baaaaaaaaardzo z nich zadowolona

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 10:39, 15 cze 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies