Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Wymarzony sielankowy ogród..... 11:19, 23 cze 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Wow, róża 25-letnia to już niezła seniorka, ale w jakiej formie!. Za liliami szczerze mówiąc jakoś nie przepadam, ale Twoje robią imponujące wrażenie, będzie szał.

Anula różę 25-letnią ma Pati i faktycznie robi wrażenie, ja lilie bardzo lubię, a że dostałam cebulki od taty tom się ucieszyła, że będą też u mnie
Bawarka 10:42, 23 cze 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Najbardziej jednak ciesza ....Swoje warzywa. Mizeria z koperkiem, szczypiorek, rzodkiewki Ba, jedlismy juz nawet pierwsza botwinke ...uwielbiam botwinke

Jakie ogóry! Piękne!

Róże też, i zdjęcia lilii, lilie piękne ale fotografie - cudo
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:33, 23 cze 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Wow jakie piękne powojniki lilie ogromniaste u mnie się lilie w tym roku zbuntowały i jakieś karły mi wyszły :/

Polubiłam powojniki, więc na pewno jeszcze kilka sztuk się pojawi z czasem, a niektóre lilie u mnie też jakieś karły, no i też parę dostało w maju więc kwitnąć nie będą niestety, ale reszta może nadgoni kwieciem a Ty już po urlopie, czy jeszcze hulasz?
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:14, 23 cze 2017

Do góry
Wow jakie piękne powojniki lilie ogromniaste u mnie się lilie w tym roku zbuntowały i jakieś karły mi wyszły :/
Nowego początki 09:49, 23 cze 2017

Do góry
na razie w moim ogrodzie niewiele sie dzieje , oprócz kwitnącej lawendy i szałwi. Miały być róże ale przemarzły, czekam na lilie Stargazer (mają juz pąki)

Zrobię więc porównanie jak było i jak jest

Wymarzony sielankowy ogród..... 09:24, 23 cze 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Róża może młoda? Pnące w pierwszym i drugim roku jeszcze nie osiągają swoich normalnych rozmiarów. Poczekaj

Lilie się pięknie zapowiadają, tłuściory są!!!

Różyczka na razie zostaje, ale najwyżej dokupię w przyszłym roku już sprawdzoną odmianę polecaną przez Ewę - flammentanz bo ta mi wygląda jednak na jakąś parkową odmianę... a lilie z roku na rok coraz bardziej faktycznie tłuste
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:16, 23 cze 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Moniś
Liczyłaś po ile mają lilie kwiatów?
Na pierwszym zdjęciu widać że sporo

Pati liczyłam u niektórych, to miały po 30 sztuk, do reszty jeszcze nie dotarłam
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:15, 23 cze 2017

Do góry
Róża może młoda? Pnące w pierwszym i drugim roku jeszcze nie osiągają swoich normalnych rozmiarów. Poczekaj

Lilie się pięknie zapowiadają, tłuściory są!!!
Wymarzony sielankowy ogród..... 09:11, 23 cze 2017

Do góry
Moniś
Liczyłaś po ile mają lilie kwiatów?
Na pierwszym zdjęciu widać że sporo
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:58, 23 cze 2017

Do góry
lilie

no i rzut na moją różąnkę, lilie jak przekwitną zostaną wykopane zostaną róże, lawenda i rozplenica little bunny
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 06:57, 23 cze 2017

Do góry
Ruda
Możesz posadzić carexy, rudbekię, hakonechloa, kiścienie, tawułki, tawułę japońską, liliowiec Stella de Oro, stipę, hosty, liriope, hortensje ogrodowe, lilie orientalne (cebulowe, zimują bez problemu), nieduże sosny przebarwiające się zimą na żółto, pierisy, żurawki, żurawinę wielkoowocową (zimozielona, a raczej zimoczerwona) jako zadarniacz lub bażynę, klony japońskie...możliwości masz wiele
Rododendronowy ogród II. 23:57, 22 cze 2017

Do góry
Grad poleciał po bandzie.... też bm miała nerwa i szlag by mnie trafiał... ale, że przetrwały piwonie to szok.... plus dla piwonii.
Moje piwonie w tym roku nawet nie dały się fotografować bo.. albo pomarzły albo zgniły.. Coral tylko dała czadu. Będą za rok.. i pomimo, ze piwonie też wnerwiły, to .. kilka bym chętnie jeszcze wcisnęła do ogrou. ta White Cap jest śliczna.

Niezapominajki i dzwonki (jedne i drugie mam od Ciebie) ratowały sytuacje w ogrodzie.. Dzięki temu kocham je taka miłością jak najpiękniejsze róże.. za kolor, za bezproblemowość, za to że są wszędzie

I po cichu ci powiem.. że chociaż klnę na róże, klnę na brak czasu.. to dziś kupiłam dwie nowe Stały sobie w doniczkach, piękne.. i kusiły... i skusiły....

Miłość do ogrodu ma siew genach.. i żadne kataklizmy tego nie zmienią.. ale spowodują, że będziemy rozpaczać gorzej niż po stłuczeniu historycznej zastawy czy urwaniu obcasa w najmodniejszych butach W moim wypadku te przykłady nawet by mnie ni ruszyły... skorupy won, a buty jak się rozalają to ich miejsce w koszu

Lilie martagony... ani jedna mi nie zakwitnie .. ot.. to boli ..
Ogródkowe perypetie:) 23:22, 22 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Moje lilie jeszcze ani myślą
Dwa dni w ogrodzie nie byłam bo mnie napromieniowali i nie chcę babci narażać, ogród dopiero jutro

Jakie promienie. nie strasz
Patrz.. kolor obłędny, bo biały hahah i trzeba ją przesadzić na białą, tylko muszę zaznaczyć wstążką, bo potem nie wiem.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:20, 22 cze 2017

Do góry
Pierwsze lilie

A to efekt mojej ostatniej pracy. Rabaty bez obrzeża z kostki granitowej.
I na koniec zagadka Co to jest?

Osiedlowy ogródek 22:29, 22 cze 2017

Do góry
kaz742011 napisał(a)
Lilie cudne. A co się stało tej hoście?
Ja osobiście nie posiadam, ale u sąsiada są już dosyć duże, dziur nie mają.

Ślimaki ją pożarły
Dostałam wiosną malutką sadzonkę tej hosty i ślimory miały do niej łatwiejszy dostęp, inne większe hosty są ok.
Osiedlowy ogródek 22:26, 22 cze 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Śliczne lilie, pozdrawiam

Dziękuję
Ja lubię tę blado różową, to miała być lilia Crossover ale nie jest.
Również pozdrawiam
Osiedlowy ogródek 22:10, 22 cze 2017

Do góry
Lilie cudne. A co się stało tej hoście?
Ja osobiście nie posiadam, ale u sąsiada są już dosyć duże, dziur nie mają.
Osiedlowy ogródek 22:09, 22 cze 2017

Do góry
Śliczne lilie, pozdrawiam
Osiedlowy ogródek 21:43, 22 cze 2017

Do góry
Lilie z bliska

NN ( miała być Crossover ale raczej to nie ona)

Sumatra

Czekam jeszcze na białe i prawie czarne lilie.
Bawarka 21:30, 22 cze 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

To lilie wodne takie obłędne???

Tak

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies