Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 20:57, 27 cze 2017

Monia81 20:58, 27 cze 2017

z bliska przy oczku

przy szmaragdach posadziłam rzędem różnego rodzaju hosty

moja rozchodnikowa nabiera powoli masy

paulina_ns 21:11, 27 cze 2017

Monia oszukujesz, gdzie Ty niby ten bajzel masz?? Ty chyba bajzlu nie widziałaś
Monia81 21:17, 27 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Monia oszukujesz, gdzie Ty niby ten bajzel masz?? Ty chyba bajzlu nie widziałaś

Paulinko ja mam wrażenie, że bajzel jest, zwłaszcza, że zielsko rośnie, nadążyć nie idzie, i takie to wszystko rozpoczęte, a nie dokończone...
Zana 21:21, 27 cze 2017

Rozumiem, że te szerokie kadry robione o zmierzchu to celowe zamierzenie. Ale moja droga mimo to można się dopatrzeć, że prace posuwają się do przodu. Fajnie odbijają się te plamy żółtych roślinek. A na zdjęciu z bliska już widać zaczątek czegoś fajnego, będzie dobrze, niech się tylko rozrośnie. Za to zdjęcie różanki bardzo smakowite. Faktycznie lilie chyba tam nie pasują, ale ja mogę być nieobiektywna, bo nie przepadam za nimi. W każdym razie żółty kolor na pewno mi do tych róż nie gra. I rzeźba jest. Podziwiam utrzymywanie tych połaci żwirku w stanie nienagannym!!

Jak zobaczyłam dzban na skalniaku, to mi przyszła od razu do głowy taka inspirka z dzbanem właśnie (mam nadzieję, że mi się dobrze link wklei). Niesamowicie mi się to spodobało:

https://pl.pinterest.com/pin/565412928207514879/
Monia81 21:26, 27 cze 2017

Anula hi hi hi ależ piękna inspirka z tym dzbanem mam nadzieję, że rozrośnie się to wszystko ładnie i już w przyszłym roku będzie jako tako lilie nie chciałam przesadzać, bo się bałam, że nie dadzą radę, więc czekam aż przekwitną, żeby je wykopać...
inka74 05:55, 28 cze 2017

Monia ślicznie się u ciebie rozrasta. Piękne łubiny i moje ukochane róże i lilie. U mnie orliki siedzą w jednym miejscu od 4 lat i bardzo dobrze się mają . Może dlatego, że co roku część ich nasionek strącam bezpośrednio w kępy? Czytałam gdzieś, że one ogólnie krótkowieczne są i dlatego co roku je po prostu wysiewam koło lipca-sierpnia.
Monia81 07:58, 28 cze 2017

inka74 napisał(a)
Monia ślicznie się u ciebie rozrasta. Piękne łubiny i moje ukochane róże i lilie. U mnie orliki siedzą w jednym miejscu od 4 lat i bardzo dobrze się mają . Może dlatego, że co roku część ich nasionek strącam bezpośrednio w kępy? Czytałam gdzieś, że one ogólnie krótkowieczne są i dlatego co roku je po prostu wysiewam koło lipca-sierpnia.

Iwonko mam nadzieję, że to wszystko kiedyś wybuja i ogród będzie wspaniałym miejscem do odpoczynku. No dziewczyny odnośnie orlików pisały, że mogą się stracić w ogrodzie, albo wyrosnąć zupełnie gdzie indziej niż były posadzone, takie rozrabiaki z tych orlików
patrycja 08:20, 28 cze 2017

Monia81 napisał(a)

Iwonko mam nadzieję, że to wszystko kiedyś wybuja i ogród będzie wspaniałym miejscem do odpoczynku. No dziewczyny odnośnie orlików pisały, że mogą się stracić w ogrodzie, albo wyrosnąć zupełnie gdzie indziej niż były posadzone, takie rozrabiaki z tych orlików

Moje faktycznie sieją się jak głupie
Co do widoczków coraz ładniej się robi
Macham
Milka 11:05, 28 cze 2017

Monia81 napisał(a)
z bliska

moja robiąca się różanka, lilie po przekwitnięciu wylecą

Wielkie poczynania u ciebie u mnie na jesień zacznę, bo znowu mi się rozjechał ogród
Czyszczenia żwirku nie zazdroszczę