Bogusiu, lubię zaglądać do Twojego ogrodu, bo w Zacienionej jest specyficzny klimat. Wszystko stonowane, a zieleń głęboka i zawsze świeża.
Sposród ostatnich fotek wyłyskalam to zdjęcie, bo interesuje mnie roślina, której liście z białymi przebarwieniami, z lewej strony powojnika, zachodzą na pień drzewa. Co to jest?
Witam wszystkich, chciałbym się poradzić odnośnie trawnika. Chodzi o dwa kawałki przed domem na których chcę położyć trawę z rolki. Na tym większym były jakieś rośliny i zasypane wszystko tymi kawałkami kory nie wiem jak to się nazywa ,ale było tam mniej chwastów niż w tym mniejszym kawałku . Przekopałem to i powyrywałem wszystko jescze troche grudek do wyzbierania i wykopać pozostałośc po dwóch płytach jakie tam były. Teraz nie wiem czy sypać już jakiś torf i rozwijać trawę ? Trochę się pospieszyłem chyba bo powinienem pierw spryskać te chwasty ,a potem wyrywać i przekopać. Nie chce mi się czekać teraz kolejne dwa tygodnie jak wyrosną chwasty i kolejne dwa tygodnie po opryskaniu Roundupem. Mógłby mi ktoś poradzić co robić ?
Znalazłam jakieś zdjęcia z tamtego roku...co prawda niebyt dobrej jakości...ale innych nie posiadam...to same początki...chcę Wam pokazać, że spadek terenu jest naprawdę spory...
a co w ogrodzie?
kończyłem dosadzanie tego co udało się kupić na "płotowej"
ściółkowanie korą , podlewanie
na razie młodziutka rabata i tak się prezentuje:
Iwona, obiecałem zdjęcia, ale dziś był taki napięty dzień
chciałem trochę popracować w ogrodzie , potem wizyta u Mamy
małe zakupy i po dniu
a jutro ma padać więc ogrodowych spraw nie chciałem za bardzo zostawiać
to wyszperane stare Ryśkowe fotki :
moje calusie nienadryzione chociaż slimory grasują
a ta jedna sztuka dziwna była-tak jaby po zimie ledwo co ruszyła marna taka, wykopałam, korzenie całe ładne, robali brak, liście troszkę przy brzegach miała zbrązowiałe o takie
(zaraz wywalę)