Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

babka 22:35, 27 cze 2015

A niech sobie płowieje, do twarzy jej z tym Jest rewelacyjna !
Czerowną pamietam, miałam na myśli te pozostałe. Ale jeśli nie będziesz tam sadzić bylin to daj czerwoną
Obwódkę pamiętam, ze sadziłaś ale nie myślałam, że to już TA przeprowadzka
Mathildis 22:44, 27 cze 2015

też chciałam zagłosować na czerwone żurawki, ale czytam że decyzja już zapadła

Ładnie wszystko się na tej rabatce skomponowało
07_Rene 22:45, 27 cze 2015

To ta...

Mam dużo gatunków, ale z tych kompaktowych, które nie rosną zbyt duże to tylko te ze zdjęcia (bordowa, a z tyłu żółte z bordowym mazajem na liściu) i fioletowe z białawym nalotem na liściach, ale dla nich to już znalazłam miejsce.

edit: wydaje mi się że ona najlepiej z brązową trawą wygląda, a i do tych red baronów pasuje, no i jesienią z vanilkami powinna fajnie konweniować, jak to się mawia na forum
babka 22:50, 27 cze 2015

Mathildis napisał(a)
też chciałam zagłosować na czerwone żurawki, ale czytam że decyzja już zapadła

Ładnie wszystko się na tej rabatce skomponowało

Prawda? supcio wyszło

edit: myślę, że jest idealna. Ta żurawka
07_Rene 23:45, 27 cze 2015

na dobranoc coś nowego...

Anabelki

Liatry z nasionek

werbeny są jeszcze niskie, czy to znaczy że ten kwiatostan jeszcze śmignie w górę?

babka 23:48, 27 cze 2015

07_Rene napisał(a)
na dobranoc coś nowego...

Anabelki

Liatry z nasionek

werbeny są jeszcze niskie, czy to znaczy że ten kwiatostan jeszcze śmignie w górę?

Nie lubie cie Jak możesz mi tak dokuczać ?
07_Rene 23:54, 27 cze 2015

babka napisał(a)

Nie lubie cie Jak możesz mi tak dokuczać ?

A ja Cię lubię
Jak będziesz w okolicy to koniecznie musisz wpaść na hamaczek. Pobujamy się. Mam dwa

babka 23:59, 27 cze 2015

Te z mam dwa wiec... i vice versja
Mniejsza z tym że nie ma gdzie ich zawiesić odkąd choinki zbrakło aaa nie wiesz nic o choince rosnącej na środku podwórka. Odkopię zdjęcia

Edit-literówka
Milka 01:30, 28 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Lubię larwy biedronek Kupiam ostatnio różę z mszycami, postawiłam koło cisów. Dziś patrzę, mszyc prawie nie ma. Za to larwy biedronki są. Chyba je będę zbierać i podrzucam, tam gdzie trzeba

Cudna fota co do trawy Fire itd, u mnie z trudem przezimowała, a naprawde ma warunki doskonale, poki co, jest bidna..
podoba mi się koncepcja ogrodu i bardzo mi cie zal, ze dziki tak ci niszcza
pozdrawki z Miłkowa
07_Rene 22:12, 29 cze 2015

Milka napisał(a)

Cudna fota co do trawy Fire itd, u mnie z trudem przezimowała, a naprawde ma warunki doskonale, poki co, jest bidna..
podoba mi się koncepcja ogrodu i bardzo mi cie zal, ze dziki tak ci niszcza
pozdrawki z Miłkowa

Dzięki za odwiedziny Że też chciało Ci się wertować mój wątek... Mam nadzieję, że w końcu dorobię się ogrodzenia. Na razie myślę intensywnie o jakiejś tymczasówce, bo kukurydza już rośnie a dziki pierwszą wizytę już złożyły, na szczęście na granicy działki.

Niedługo będę buszować w kukurydzy!

Na tym zdjęciu widać jaka różnica jest pomiędzy opryskiwanym przeciw chwastom polem - po lewo, a nieopryskiwanym - po prawo. Podejrzewam, że bali się, że moje rośliny wytrują, bo cały pas przy mojej działce został nieopryskany.
A wśród kukurydzy łany rumianku i polnej szałwi