Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:07, 16 maj 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
dziękuję bardzo, ojej, ale wyczerpująca odpowiedź , chciałam pytac o tym tez jak wygląda w zimie,ale nie chciałam wiecej głowy Ci zawracac a Ty tu mi od razu gotowca na cały temat piszesz, dziękuje ci bardzo!bardzo mi pomogłaś

Kupujemy rośliny zachwycając się jak kwitną, a to trzeba rozważyć cały rok..... zresztą każdy pokazuje kiedy jest roślina w szczycie formy... a to nie tędy droga.

Seria kwiatków fotogenicznych, ale jako krzew już za grosz nie są takie

Krzaczor na którym kwiatów nie widać..
Ogród w Puszczykowie 10:05, 16 maj 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Też lubię bergenie, tylko w tym roku zżerają mi je ślimaki, ale nie te bez gołe tylko takie małe zwyczajne. pastwisko sobie zrobiły, zbieram je co kilka dni i wyrzucam poza ogród, bo jednak mi ich szkoda.
Własnie miałam Cię podpytać o larvanem i namiary na firmę, a tu miłe zaskoczenie Link z namiarami w Twoim wątku

Agnieszka,
wykopałam wczoraj cisy, które wiem, że miały opuchlaki w korzeniach. Wybrałam te suche, które i tak już umarły i wykopałam je w celach eksperymentalnych. Wytrzepałam dokładnie korzenie i patrz co znalazłam

wniosek: nicienie działają,
znalazłam opuchlaki w formie larw i takie, które już zaczęły się przepoczwarczac. wszystkie martwe, niektóre miały widoczne ślady działalności nicieni, były pomarańczowe i brunatne, wyschnięte
to znaczy, że nicienie niszczą i larwy i poczwarki w początkowej fazie
Mój mały skrawek ziemi 09:48, 16 maj 2015

Do góry
Ogród w Puszczykowie 09:45, 16 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
I jak tam - buczek pąsowieje ze wstydu że na wiosnę zzieleniał?

Ewelina, on bezwstydny jest, zobacz sama, żadnych wyrzutów nie ma...

zdjęcie dzisiejsze
Ogród wśród pól i wiatrów 09:44, 16 maj 2015

Do góry
jolka napisał(a)
A dziś stało się to co było nieuniknione - hortki zmieniły miejsce zamieszkania
Rosną przed szmaragdami, a przed nimi posadziłam rozchodnik. Nie mam pojęcia czy się przyjmie, gdyż dwie kępy porozrywałam na chyba ze 20 sadzonek. Jeszcze mi zabrakło kilka. Może coś na ryneczku wypatrzę, a może się Sąsiad ze mną podzieli
Jeszcze chcę dosadzić werbenę patagońską pomiędzy tujami a hortkami.

Jola jak bym widziała swoją rabatę
A rozchodnika miałam tylko kilka sadzonek i posadziłam co metr, przyszedł znajomy i mówi, że za rzadko i ciach prach pouszczykiwał mi te sadzonki i do ziemi. Ładnie się trzyma i jestem w szoku w jakim tempie się rozrasta. Na początku trzeba było przez lupę patrzeć, po 2 tyg. już z okna go nawet widzę.
Mój mały skrawek ziemi 09:40, 16 maj 2015

Do góry

Azalia Sarina

Azalia golden lights

Kłopoty - problemy z trawnikiem 09:10, 16 maj 2015

Do góry
marbrz dodaje zdjęcia całego trawnika teraz możesz porównać zdjęcia wcześniejsze może teraz uda ci się odpowiedzieć dlaczego niektóre liście trawy zaczynają usychać od góry z zdjęć całości nie widać żółtych placów na trawie ale gdzie nie gdzie z bliska widać dlatego wcześniej załączyłem zdjęcia z bliska
No i jeszcze jedno pytanie
Czy mogę trawnik posypać nawozem yara mila complex nic się nie stanie młodej trawie ? po tym zabiegu chciałem jeszcze dosiać trawy
zdjęcia przed koszeniem

po skoszeniu

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:08, 16 maj 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Madżenko, tak! Kamasje kwitną, czosnki zaczynają się otwierać. Czekam na ich duet Czy mogę już obciąć liście czosnkom?

Aż się bałam zaglądać do Ciebie, czy te kamasje to nie był przez przypadek kolejny niewypał..

"Alfred" faktycznie tylko niby "Alfred"... ale prezent jest prezent

Niby kilka nutek a ile melodii.... ale Gabisia to pięknie napisała. Samo sedno istoty ogrodów.

Ogród na górce w zakolu wiślanym 08:58, 16 maj 2015

Do góry
I tarasik

Ogród na górce w zakolu wiślanym 08:57, 16 maj 2015

Do góry
No i szersze perspektywy .
Poranne widoki z tarasu .

Ogród na górce w zakolu wiślanym 08:55, 16 maj 2015

Do góry
Serduszka dla Mirelki

I berberysy

Z południa Polski - ogród Marzeny 08:42, 16 maj 2015

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Mój nowy nabytek:

Czy to jest turzyca włosista Amazon mist?

Piękne zakupy, proszę namiary na szkółkę mi się wydaje, że to nie jest turzyca amazon mist, chyba, że jakaś wyrośnięta ale oczywiście mogę się mylić, bo ze mnie żaden znawca ale tak moja wygląda

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 08:31, 16 maj 2015

Do góry
No to moje wrzosowisko
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:26, 16 maj 2015

Do góry

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 08:10, 16 maj 2015

Do góry
Gosia_M napisał(a)
Witam, to jest mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie.

Mam problem z thujami na pniu (szt. 2). Zasadziłam je rok temu jednak nie w tym samym czasie i miejscu. Pierwsze drzewko pod koniec maja a drugie miesiąc później. Niestety widać, że z tym pierwszym drzewkiem jest coś nie tak, jest ciemniejsze, nie ma zielonych przyrostów i szyszek. Przeczytałam wątek, wygląda na to, że chyba za głęboko zasadziłam drzewko i brakuje mu wody. Nie znam się jednak dobrze na ogrodnictwie więc proszę o opinię czy dobrze rozumuję.

Poniżej zdjęcia drzewek. Z lewej to chorujące, po prawej zdrowe.

Z pierwszego raczej nic nie bedzie. Jak juz Tosia pisze wyglada na uszkodzenie korzeni i problemy w przewodnictwie wody. On uschnal.Tylko dopiero teraz jak sie cieplo zrobilo, to to widac. Moim zdaniem nic z niech nie bedzie. Tylko te wierzcholki takie matowe czy reszta tez? Bo jak wierzcholki to po sniegu a jak reszta tez taja, to jak wyzej.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:10, 16 maj 2015

Do góry
Zaraz kolejne piwonie krzaczaste

kamasaje, mam jeszcze białe

poranne pajęczyny
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 08:08, 16 maj 2015

Do góry
Toszka tak myslisz?Byly takie zieloniutkie podczas zakupu. Korzenie tez mialy zdrowe, bardzo zwracam na to uwage i nie kupuje np kopanych. Moze uda mi sie zrobic dzis lepsze zdjecie. A takie uschniete czubki po zimie? Juz wrzucalam na innym watku ale nie bylo odpowiedzi.

Czasem sa to tylko czubki tu na fotce troszke dluzsza galazka.Tez po zimie?
Laurowiśnia wschodnia - Prunus laurocerasus 08:08, 16 maj 2015

Do góry
[

Kwitnący Otto Luyken
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 08:06, 16 maj 2015

Do góry
Gosiu... jak znajdziesz bardziej przewieszające się bązowe trawy to nie sadź ich w rządku tylko jakoś tak:

A jak dostaniesz w sklepie/szkółce tylko buchannanii... to sadź tak jak masz doniczki

Będzie git
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:05, 16 maj 2015

Do góry

kwitnie pierwsza róźa Abraham Darby
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies