Joleczko kochana jak miło, że tak piszesz Odwiedzam codziennie Twój watek i innych ogrodomaniaków i pieję z zachwytu i w porównwniu z nimi mój skromny zielony dobytek tylko w moich oczach jest śliczny - no bo mój
No to kilka fotek z dzisiejszego obchodu... niestety z telefonu
trochę różyczek pierwszy sezon u mnie-sadzone późną wiosną
okrywowa Swany zaczyna kwitnąć
ta również okrywowa ale NN w botaniku powiedzieli, że teraz nie pisze się na etykietach nazw, nie wiem dlaczego? Kupiłam tam jeszcze piekne parkowe ale jeszcze nie kwitną jak pokaże się kwiat poproszę o identyfikację
ta z Lidla na pniu NN miała być biała ale taka też mi się podoba
te na pniu NN czwarty sezon u mnie lecz przez dwa w donicy, a dwa ostatnie w gruncie i dopiero teraz pokazały swoje piękno
Rany, jakie TY masz lawendy!! Toż to potfory jakieś porosły Te pod płotem chyba z 80 cm mają! A może to w ogóle nie są lawendy?? W szoku jestem, że takie wielkie Róże równie udane, zdrowiutkie, piękne. A u mnie całe liście w plamistości! Chwilę się człowiek zagapi i od razu je coś atakuje. Buksiki też dorodne. Pięknie u Ciebie! Zresztą wiedziałam, że tak będzie
Dziękuję za miłe słówkoJolu lawendy te pod płotem sadzone wiosną 2014 to Viva kupiona w wielopaku w L wielkosć taka jak buksiki, teraz je pochłania
myslę, że się lubimy dlatego ładnie rośnie i prawie jej nie podlewam jedynie ma tyle wody co z chmurek
a róże te czerwone to moje pierwsze jakie posadziłam(prezent) i dopiero w tym roku sadziłam te okrywowe i parkowe może też się polubimy?
Pozdrawiam bardzo serdecznie!!!
To zdjęcie Mirelko z 2014, pokazuję Joli jakiej wielkości sadziłam lawendę tą która teraz pochłania bukszpaniki, to ta lawenda i to miejsce z czwartego zdjęcia na tej stronie a co do cięcia to tnę bez żadnego szablonu, tak jako-tako wychdzi chociaż jak się przyjrzeć to jest zawsze coś do poprawki.To małe roślinki i dopiero zaczynam je formować więc dużo nie popsuję jakby co
A właściwie to jak by taki szablon miał wyglądać? Pewnie do bardziej skomplikowanych kształtów bym się nie zabrała bez pomocy szablonu ale musiałabym kupić, bo nie zastanawiałam się nawet jak by to trzeba zrobić? Pozdrawiam wieczornie!