Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

jolka 17:25, 27 cze 2015

A gdzie nowe doniesienia z pięknego ogrodu??
Pół miesiąca bez fotek, no ja Cię proszę Wioletka!
Popraw się
wiunia 20:43, 27 cze 2015

jolka napisał(a)
A gdzie nowe doniesienia z pięknego ogrodu??
Pół miesiąca bez fotek, no ja Cię proszę Wioletka!
Popraw się

Joleczko kochana jak miło, że tak piszesz Odwiedzam codziennie Twój watek i innych ogrodomaniaków i pieję z zachwytu i w porównwniu z nimi mój skromny zielony dobytek tylko w moich oczach jest śliczny - no bo mój
No to kilka fotek z dzisiejszego obchodu... niestety z telefonu

przycietę buksiki stożki mają udawać

te z kolei przycinam na kuleczki

te na żywopłocik

lawendowo i szałwiowo...

wiunia 21:16, 27 cze 2015

trochę różyczek pierwszy sezon u mnie-sadzone późną wiosną

okrywowa Swany zaczyna kwitnąć

ta również okrywowa ale NN w botaniku powiedzieli, że teraz nie pisze się na etykietach nazw, nie wiem dlaczego? Kupiłam tam jeszcze piekne parkowe ale jeszcze nie kwitną jak pokaże się kwiat poproszę o identyfikację

ta z Lidla na pniu NN miała być biała ale taka też mi się podoba

te na pniu NN czwarty sezon u mnie lecz przez dwa w donicy, a dwa ostatnie w gruncie i dopiero teraz pokazały swoje piękno

wiunia 21:25, 27 cze 2015

i czosnek poczochrany

werbenka od Irenki zaczyna kwitnąć tylko lawenda ja pochłania

jolka 21:54, 27 cze 2015

Rany, jakie TY masz lawendy!! Toż to potfory jakieś porosły Te pod płotem chyba z 80 cm mają! A może to w ogóle nie są lawendy?? W szoku jestem, że takie wielkie Róże równie udane, zdrowiutkie, piękne. A u mnie całe liście w plamistości! Chwilę się człowiek zagapi i od razu je coś atakuje. Buksiki też dorodne. Pięknie u Ciebie! Zresztą wiedziałam, że tak będzie
wiunia 22:14, 27 cze 2015

Dziękuję za miłe słówkoJolu lawendy te pod płotem sadzone wiosną 2014 to Viva kupiona w wielopaku w L wielkosć taka jak buksiki, teraz je pochłania

myslę, że się lubimy dlatego ładnie rośnie i prawie jej nie podlewam jedynie ma tyle wody co z chmurek

a róże te czerwone to moje pierwsze jakie posadziłam(prezent) i dopiero w tym roku sadziłam te okrywowe i parkowe może też się polubimy?
Pozdrawiam bardzo serdecznie!!!
MirellaB 19:09, 28 cze 2015

Ja nie wiem jak Wy tniecie te rośliny bez szablonu w stożki i piękne kule? Chyba mi bujacie, że to bez niczego, bo ja się staram i mi nie wychodzi

Piękne róże, cudnie wyglądają

A co to za zdjęcie powyżej - tworzysz nową rabatę?
wiunia 22:16, 28 cze 2015

MirellaB napisał(a)
Ja nie wiem jak Wy tniecie te rośliny bez szablonu w stożki i piękne kule? Chyba mi bujacie, że to bez niczego, bo ja się staram i mi nie wychodzi

Piękne róże, cudnie wyglądają

A co to za zdjęcie powyżej - tworzysz nową rabatę?

To zdjęcie Mirelko z 2014, pokazuję Joli jakiej wielkości sadziłam lawendę tą która teraz pochłania bukszpaniki, to ta lawenda i to miejsce z czwartego zdjęcia na tej stronie a co do cięcia to tnę bez żadnego szablonu, tak jako-tako wychdzi chociaż jak się przyjrzeć to jest zawsze coś do poprawki.To małe roślinki i dopiero zaczynam je formować więc dużo nie popsuję jakby co
A właściwie to jak by taki szablon miał wyglądać? Pewnie do bardziej skomplikowanych kształtów bym się nie zabrała bez pomocy szablonu ale musiałabym kupić, bo nie zastanawiałam się nawet jak by to trzeba zrobić? Pozdrawiam wieczornie!
Magdalena25 12:02, 03 lip 2015

wiunia napisał(a)

Witaj Wioletko!
Co to masz za żółtą trawkę? Napisz mi na pv, gdzie i za ile kupiłaś. I gdzie i po ile kupujesz bukszpany?
Pozdrawiam
MirellaB 13:43, 05 lip 2015

Są różne szablony. Ja jednak zainwestuję w szablon kulę
Ta lawenda faktycznie duża. Myślałam, żeby lawendę posadzić u mnie na przedpłociu