A drzewa? ośłonić bym troszkę się chciała.... Na lawendę mam chrapkę od dawna, ale u mnie glina okrutna. Dodam jeszcze jedną fotkę, może komuś jakiś pomysł do głowy wpadnie? Na wiosnę będzie tu pusto, owocowe wylatują:
....wybralismy z M. 4 topowe ogrody z Ogrodowiska - miedzy innymi Twój ogród Dominiko...
....Ogród nie tylko bukszpanowy, Ogród z lustrem i Zimozielony... nie chcę tworzyc rankingu ...nic z tych rzeczy....jest wiele pieknych ogrodów tutaj...ale musielismy wybrac jakis styl, pasujący do naszego domu i do nas... wybralismy te ogrody bo maja wspólne elementy i rosliny które lubimy, oraz rosliny które nie są trudne i wybredne w uprawie... jak projekt będzie gotowy to troszeczkę Wam pokażę...
Witaj Danusiu, dziękuję za pomysły.Trzy trzmieliny zamiast tawulców Crispa to chyba dobry pomysł - dzięki. Miskanty chyba mi się tam nie zmieszczą. A hortensje to w którym miejscu by dobrze wyglądały? bo już wcześniej o nich myślałam, tylko bardziej w lewą stronę, po drugiej stronie wierzby widocznej na jednym ze zdjęć. Może uda mi się zaraz znaleźć lepszą fotkę to wstawię.
W którym miejscu miałaby być ta rabata wyspowa przy altanie? I jak miałaby wyglądać? Na coś ładnego zawsze miło popatrzeć
Bardzo dziękuję Danusiu bo duża jest w tym Twoja zasługa. Gdybym nie był na Ogrodowisku i nie spotkał wspaniałych ludzi tak oddanych i lubiących to co robią, być może nie doszedłbym do takich zaszczytów. Przebywanie na tym forum wiele uczy, pozwala na inne spojrzenie na ogród, wyzwala dodatkową chęć do pracy, popycha do przodu i dopinguje. Za to bardzo dziękuję.
U mnie jeszcze mrozu nie było po tym ataku zimy, nieźle wszystko wygląda, ale jak jest sporo kwiatów to dobry pomysł żeby je ściąć do wazonu, bo zostanie tylko wyrzucenie na kompost.
Koniecznie Aż tak wielkiego kurzu nie ma jak w zeszłym roku, gdy kilka ścian poszło, ale biało jest Ale jest już podłoga i prawie w całości pomalowane ściany - dość ładny kolor wyszedł - będzie ładny kontrast dla białego drzewa-wieszaka Teraz tylko czekamy na stolarza z meblami i elektryka, bo od razu doprowadzam kontakt na zewnątrz, co by było wygodniej choćby lampki zaświecić na święta
A co w ogrodzie - jest już biało Na szczęście tylko od szronu Chyba jutro jeszcze zetnę jeżówki, bo kiepsko wyglądają ...
Hmmm - chyba wiem co zasadzę do gazonów, żeby się od sąsiadki zasłonić Tylko powiedz, że to będzie już takie w tym samym roku po posadzeniu?
Kiedy koniec mordęgi? Jeśli chodzi Ci o remont sam nie wiem Ale od tego kurzu pylicy dostanę Jutro chyba położą gładź, bo dzisiaj wprawili drzwi i luksfery. Mimo wszystko szybko im idzie
My mieszkaliśmy z fachowcami od gładzi pól roku, a fachowcy wyglądali jak piekarze, nasze garnki i talerze także.
Muszę chyba zeskanować to zdjęcie, bo śmieszne jest.