Oj ... żebyś wiedziała ... pot lał się z czoła
Ale satysfakcja ogromna A wiesz co w tym wszystkim było bezcenne? ... pyszna kolacja z deserem od mojej córci
W sumie wychodzi około 350 m2 trawnika
Cyprysiki kupiłam jako wypełniacz na całkiem wąską rabatę między bukiem a rabatą hortensjową:
Widziałam Twoje róże też w rozkwicie. Podobnież jest taki rok, że wszystko chce szybko zakwitnąć i nadrobić zaległości. U mnie pyłków wszędzie pełno aż biało na parapetach. Pozdrawiam Agato.
Akacja zaczyna zrzucać kwiaty, piękne tego roku.
Głóg zrzucił kwiaty wprost do oczka, gdzie rozkwitają nenufary.
Róże kwitną, ale pełnia ich kwitnienia dopiero będzie.
ELFE na dachu.
Od jakiegos czasu śledzę ogrodowisko. Przyznam, że bardzo mnie to wciągnęło. Zerkam na Wasze ogrody, podziwiam, szukam inspiracji i wkręcam się coraz bardziej. Jestem początkującą ogrodniczką, przede mną jeszcze wiele do zrobienia ( co z resztą bardzo mnie cieszy ) , po raz pierwszy zarejestrowałam się na jakimkolwiek forum, co oznacza, że odkrywam swoją pasj... ( ? ) Chciałabym podzielić się z Wami moim skromnym ogródkiem i wymieniać się cennymi uwagami. Ppozdrawiam wszystkich serdecznie! Miło Was poznać AgnieszkaK
Taka zmiana na rocznicę założenia wątku
Kiedyś w miejscu host miałam trawnik, który był wiecznie przerośnięty mchem z powodu wilgoci i braku słońca. Całe szczęście, że są rośliny, które uwielbiają takie warunki.
Dla Ciebie tawułki które też lubię a one lubią mój klimat.
Powstała więc rabata 1, dośc spora, o wymiarach 7 metrów na 210
w oddali przy smietniku mam zamiar posadzić 2 berberysy w środku, a na zewnatrz 4 tawuły japońskie
a tutaj, no własnie....
Rabata 2 o wymiarach 160 na 340
I obok furtki obok rabatki 2 miejsce na pojedyńcze nasadzenie ( tam gdzie leżą worki z korą na zdjęciu w wczesniejszym poście), około 80 na 80 cm
No i teraz pytanie...to od słońca czy jakaś rdza??? Te żurawki miały wytrzymać w słoncu...chociaż słońce na tej rabacie tylko pół dnia praktycznie jest.
Citronellki nie daly rady a te...kurcze - zapomnialam nazwy...mialy dać . Więc tak myślę, ze to moze jakaś rdza??
Jedyne żurawki które mam...i które mi się podobają...i wygląda na to, ze się jednak pożegnamy
Małgoś, byłam u ciebie, ale chyba namieszałam, a nie pomogłam.
Ten odcinek Maji widziałam, bardzo ciekawy
Na tej rabacie za rh mam margaretki i orliki, i naparstnice, bo obok są róże bladoróżowe. Jeszcze nie wystartowały.
Tylko żurawki bym wymieniła na inny kolor