Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:11, 03 lut 2016

Do góry
Sebek spawać miałem już w zeszłym roku, ale czasu i zapału brakło. Prześle Ci tylko jak będę miał dostęp do odpowiedniego komputera, bo nie pamiętam wszystkiego

Iwonko u mnie to wczesne ogrodniczkowanie wywołuje ogromny uśmiech na twarzy, ale nie z powodu rozbawienia tylko świadomości, że sam bym już chętnie ręce umorusał w ziemi
Coś na pewno pokażę, będzie robiony narożnik i stolik, może jeszcze fotel, ale prace ruszą najwcześniej w kwietniu bo spawacz czyt. tata w sobotę ma zabieg i przez pewien nie będzie się mógł zajmować takimi rzeczami. Będzie bardzo prosto zlepek dwóch inspiracji.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:04, 03 lut 2016

Do góry
Iwonko oczywiście, że przypomnę.
Na różance mam:
-4 Mariatheresia,
-2 Munstead Wood,
-1 William Shakespeare
-2 Queen of Sweeden
-2 Ascot

Rosną mniej więcej w takim układzie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:48, 03 lut 2016

Do góry
Zauważyłem, że na forum panuje nowy wirus, owsik ogrodowy wiosenny i niektórych mocno już złapało. Ja na szczęście w porę się zaszczepiłem i najwcześniej prace zacznę pod koniec lutego jak pogoda na to będzie pozwalać.

Powoli zaczynam się rozglądać za drzewami i potrzebnymi roślinami na wiosnę, kilka już znalazłem i będzie trzeba w połowie marca zacząć to ogarniać, na szczęście nie będzie tego dużo. Trzeba zaplanować rozbudowe nawadniania i policzyć co mi potrzebne. Poza tym na pierwszy ogień będzie wielkie przesadzanie i zmiana przedogródka, ale szału nie będzie, zostaną tam posadzone wszystkie liliowce trochę rozrzuconych zimozielonych , lilie, magnolia i miskant Malepartus prawdopodobnie

Podjazdu nie będzie, za to powstanie taras ze schodami do domu, zawsze to coś i do tego nowe ogrodzenie frontowe i w jego przypadku idę na pewny kompromis, ale chyba będzie dobrze

Odganiam od siebie wszystkie oferty, które teraz atakują z każdej strony. Zamówiłem tylko planowane lilie Jeszcze mam chęć na piwonie, ale poczekam bo w moim standardowym punkcie bylinowym ma być sporo odmian, więc poczekam na stacjonarne zakupy.

Projekt mebli gotowy, trzeba tylko kupić stal i zacząć spawać no i materiał by do maja wszystko było uszyte, mamuśka będzie miała co szyć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:33, 03 lut 2016

Do góry
Iwonko na szczęście poczta pantoflowa i internet dobrze działają i piesek w niedziele przed południem już znalazł swojego właściciela

Marzenko ja tam do róż na pełnym luzie podchodzę dzisiaj na obchodzie ogrodu zbadałem sprawę i jednak wszystko zielone, pąki pomroziło, ale to było oczywiste. Na sadzonych jesienią zmarzło to co wystawało poza kopczyk czyli jakieś 2-3cm Strasznie jestem ciekaw jak się rozrosną róże w tym roku, zapas rękawic spawalniczych przeciw kolcom już sobie przygotowałem przy okazji porządków

Edyto dziękuję

Reniuz tego co wiem stipa nie wymaga stratyfikacji, w zeszłym roku siałem z paczki, w tym roku zebrałem nasiona z ogrodu, wysiewam w przyszłym tygodniu
Ogród niby nowoczesny ale... 12:50, 02 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
O i bym betony przegapił elegancko wyszło, moje jednak wyglądają caaałkiem inaczej. Na schody na pewno da się coś wymyślić, ja to mimo wszystko pobawiłbym się w szlifowanie, jakoś nie chce mi się wierzyć, że taka farba po dość krótkim czasie się nie zetrze w końcu po schodach często się chodzi

Dzięki Łukasz. Te betony to i tak się od Ciebie zaczęły

Przeszlifujemy chyba troszkę stopnie...ale kiedy?! Dobre pytanie. Zima się kończy i trzeba będzie zająć się innymi sprawami. Muszę poważniem z eMem pogadać...
Ogród niby nowoczesny ale... 22:57, 01 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
O i bym betony przegapił elegancko wyszło, moje jednak wyglądają caaałkiem inaczej. Na schody na pewno da się coś wymyślić, ja to mimo wszystko pobawiłbym się w szlifowanie, jakoś nie chce mi się wierzyć, że taka farba po dość krótkim czasie się nie zetrze w końcu po schodach często się chodzi

W poprzednim domu miałam podobne schody jak Magda, tylko ze lakier bezbarwny na dębie. Zniszczyły się i postanowiliśmy je z M samodzielnie wyszlifować z tego bezbarwnego lakieru..... Tydzień to trwało , cały do pm nadawał się do remontu.... A efekt umiarkowany. Z tym szlifowaniem czerwieni to bys Magda padła. Nie idż ta droga...... Maluj na szaro
Ogród niby nowoczesny ale... 21:22, 01 lut 2016

Do góry
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:54, 31 sty 2016

Do góry
Luki - masz jeszcze czas,możesz się namyślić
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:49, 31 sty 2016

Do góry
Zaglądam, podziwiam i w tempie ekspresowym uciekam.

Jeszcze mi się coś za bardzo spodoba i umarł w butach
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:33, 31 sty 2016

Do góry
Iwcia napisał(a)
Tak się zastanawiam czemu twoje zurawki takie liche? Moje wyglądają prawie jak w sezonie. Myślę, że jest jakaś przyczyna tego pokładania.może Luki coś podpowie?

Niektóre chyba wrażliwsze na mrozy są.
Ja mam część ładnnych, a część brązowych. I te brązowe są akurat najładniejsze latem.
Raczej nie wyrzucę...czyszczenie nie takie straszne

Ktoś kiedyś okrywał żurawki gałązkami świerkowymi na zimę..... i ładnie później wyglądały!!!

Od nowa ... na przekór wszystkim 08:23, 31 sty 2016

Do góry
Tak się zastanawiam czemu twoje zurawki takie liche? Moje wyglądają prawie jak w sezonie. Myślę, że jest jakaś przyczyna tego pokładania.może Luki coś podpowie?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:46, 30 sty 2016

Do góry
Wiosna i do mnie powoli przychodzi chociaż jak dla mnie to za wcześnie mimo całej niechęci do zimy, ale jak zbyt szybko wszystko ruszy to mogą być z tego same szkody. Dzisiaj było 14 stopni ciepła. Krokusy i czosnki nieśmiale się wychylają, róża Ascot jakoś niemrawo wygląda, pędy źle wyglądają ciekawe co będzie pod kopczykiem.

Dodatkowo dzisiaj pojawił się jeszcze jeden problem, przypałętał się do mnie piesek na dodatek York, których wyjątkowo nie znoszę. Znajomo mi nie wygląda, mam nadzieję, że komuś się zgubił i właściciel szybko się znajdzie, bo jak ktoś wyrzucił do lasu będę musiał pieska oddać bo mam już dwa, a yorka nie zamierzam posiadać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:42, 30 sty 2016

Do góry
Janka jak miło, mój ogród był w niebie może będzie teraz lepiej się rozwijał

Agnieszko dziękuje za tyle miłych słów sam jestem ciekaw tegorocznego buszu liczę, że będzie to lepiej wyglądało niż w zeszłym roku bo jak wiadomo apetyt i wymagania rosną

Kasiu dziękuje

Ewo na większych zdjęciach widać jednak, że rabata jest młoda, więc w redakcji na pewno to zauważyli z resztą tak ją opisałem Ciekaw jestem jak się zaprezentuje w tym roku.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:38, 30 sty 2016

Do góry
Marzenko w sumie to żadnych nowych zdjęć nie ma wszystko raczej było na wątku.

Kamilo dziękuje, ciekawy jestem czy stipa mocno z nasion mi odbije bo jesienią prawie wszystkie wyrwałem by zrobić porządek

Małgosiu niestety nic nie ukryje tego, że wygląda na bardzo młody bo rośliny ciągle nierozrośnięte. Ciekaw jestem jak będzie w tym roku wyglądał

Paweł nie powiem bardzo miło, chociaż miałem nadzieję, że jakoś zainteresuję tym inne osoby, ale na 'innych' nie robi to 'wrażenia'. Dla mnie to duża satysfakcja

Gosiu, Iwonko, Reniu, Edyto, Olu, Asiu dziękuje bardzo
Ogród wśród pól i wiatrów 13:59, 30 sty 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jolu plany spore, ale życzę by sił i środków na wszystko starczyło Najbardziej mnie zaciekawiło zagospodarowanie południowej skarpy bo znam taką jedną, która nie potrafi przyswoić sobie żadnego pomysłu

Łukasz, plany z rozmachem
A "TA JEDNA" od skarpy to kto?
Może razem sobie jakiś pomysł przyswoimy??

PS. Mam gazetę z Twoim ogrodem!! Gratulacje, pięknie wszystko wygląda. Oczywiście nie omieszkałam się wszystkim wokół pochwalić, że ten ogród i jego Twórcę to ja znam

Ogród wśród pól i wiatrów 20:37, 29 sty 2016

Do góry
Jolu plany spore, ale życzę by sił i środków na wszystko starczyło Najbardziej mnie zaciekawiło zagospodarowanie południowej skarpy bo znam taką jedną, która nie potrafi przyswoić sobie żadnego pomysłu
Ogród Cioci cz. 3 17:24, 28 sty 2016

Do góry
Gosiu u mnie zapowiadają gdzieś na horyzoncie jakieś chłodniejsze dni i oby się to sprawdziło bo w takim cieple to wszystko zacznie ruszać.
Ogródek Iwony 17:12, 28 sty 2016

Do góry
To Ci Iwonka powiem, że Sylwia niezłą niespodziankę zrobiła, na widok tych profesjonalnych wizualizacji kopara mi opadła, ale to ładne. Idę przeanalizować co mi się bardziej podoba bo jak już tyle gadam to co wybrać sobie mogę

Przeanalizowałem i wybieram zdecydowanie wersje numer dwa, na wersji nr1 też fajny dobór roślin, ale na większą rabatę bo cisy będą cierpieć przez pokładające się na nich hortensje.
Druga wersja jak dla mnie idealna daje duże pole do popisu z wypełnieniem gdyby Ci się kiedyś znudziło, a bukszpany na pniu spokojnie można zastąpić innym gatunkiem

Sylwia ślę bardzo niskie ukłony
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:43, 28 sty 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No i skany z publikacji, nawet ładnie to wygląda, będzie pamiątka.

Gratulacje Łukasz,
twój ogród wart podziwaiania i rozpropagowania a twoje fotki...mniam, mniam......cudne są i wysmakowane, i to nie tylko te z twojego ogrodu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:08, 27 sty 2016

Do góry
Sebek miało być o formowaniu, a to tylko mój bałaganik ogrodowy nie powiem przed Ogrodowiskiem miałem 15 bukszpanów, teraz mam 44 i ok 10 metrów żywopłocika do cięcia.

Ewo lutowy numer dość świeży, ja dopiero w 3 kiosku złapałem

Remonick u ciotki zakończony i teraz troszkę mi się nudzi, ale mam co nadrabiać w papierkach, niech no wiosna z miesiąc jeszcze poczeka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies