Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Edyta10 01:28, 02 lut 2016

Gratuluję Łukasz
ren133 09:07, 02 lut 2016

Łukasz
Podpowiedz mi proszę czy Ty przed wysiewem stipy trzymasz ją w lodówce i jak długo?
Luki 17:33, 03 lut 2016

Iwonko na szczęście poczta pantoflowa i internet dobrze działają i piesek w niedziele przed południem już znalazł swojego właściciela

Marzenko ja tam do róż na pełnym luzie podchodzę dzisiaj na obchodzie ogrodu zbadałem sprawę i jednak wszystko zielone, pąki pomroziło, ale to było oczywiste. Na sadzonych jesienią zmarzło to co wystawało poza kopczyk czyli jakieś 2-3cm Strasznie jestem ciekaw jak się rozrosną róże w tym roku, zapas rękawic spawalniczych przeciw kolcom już sobie przygotowałem przy okazji porządków

Edyto dziękuję

Reniuz tego co wiem stipa nie wymaga stratyfikacji, w zeszłym roku siałem z paczki, w tym roku zebrałem nasiona z ogrodu, wysiewam w przyszłym tygodniu
Iwk4 17:39, 03 lut 2016

Łuki, możesz przypomnieć, jakie róże masz na bylinowej? Nie chce mi się kopać w wątku
Luki 17:48, 03 lut 2016

Zauważyłem, że na forum panuje nowy wirus, owsik ogrodowy wiosenny i niektórych mocno już złapało. Ja na szczęście w porę się zaszczepiłem i najwcześniej prace zacznę pod koniec lutego jak pogoda na to będzie pozwalać.

Powoli zaczynam się rozglądać za drzewami i potrzebnymi roślinami na wiosnę, kilka już znalazłem i będzie trzeba w połowie marca zacząć to ogarniać, na szczęście nie będzie tego dużo. Trzeba zaplanować rozbudowe nawadniania i policzyć co mi potrzebne. Poza tym na pierwszy ogień będzie wielkie przesadzanie i zmiana przedogródka, ale szału nie będzie, zostaną tam posadzone wszystkie liliowce trochę rozrzuconych zimozielonych , lilie, magnolia i miskant Malepartus prawdopodobnie

Podjazdu nie będzie, za to powstanie taras ze schodami do domu, zawsze to coś i do tego nowe ogrodzenie frontowe i w jego przypadku idę na pewny kompromis, ale chyba będzie dobrze

Odganiam od siebie wszystkie oferty, które teraz atakują z każdej strony. Zamówiłem tylko planowane lilie Jeszcze mam chęć na piwonie, ale poczekam bo w moim standardowym punkcie bylinowym ma być sporo odmian, więc poczekam na stacjonarne zakupy.

Projekt mebli gotowy, trzeba tylko kupić stal i zacząć spawać no i materiał by do maja wszystko było uszyte, mamuśka będzie miała co szyć
Sebek 18:01, 03 lut 2016

Też będziesz spawać? Możesz się podzielić projektem? Bowie co chcę tylko proporcji nie umiem wyliczyć Tzn. wysokości oparcia do wysokości siedziska
Iwk4 18:03, 03 lut 2016

Jak zaczęłam czytac posta, to się przestraszyłam

Potem stwierdziłam, że nastała tu nowa fala ogrodniczek, które chcæ jus działać. Też chcw miec pięknie. Stæd przedwczesne bloki startowe
Łuki, podoba mi się twoje spokojne podejście
Będziesz relacjonował robienie mebli? Jestem bardzo ciekawa ich
Luki 18:04, 03 lut 2016

Iwonko oczywiście, że przypomnę.
Na różance mam:
-4 Mariatheresia,
-2 Munstead Wood,
-1 William Shakespeare
-2 Queen of Sweeden
-2 Ascot

Rosną mniej więcej w takim układzie

nawigatorka 18:10, 03 lut 2016

Meble mus pokazac.tu wiecej fanow spawania jest
Ja sie nie zaszczepilam
Iwk4 18:11, 03 lut 2016

A które ci najładniej kwitły?
Wiesz, ja mam ukryty folder na pint... Z twoją rabatką bylinową. Następna fotka do kolekcji.
Ascot niedostępna. Mariatheresa jest u mnie od jesieni. Ale tylko mam jedną. Jeszcze nie przetestowałam.
O reszcie muszę poczytać. Chyba, że doradzisz. Nie mam tak dużo miejsca. Mus selekcję zrobić.