Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 18:41, 10 maj 2015

Do góry
Ogród prawie romantyczny 18:41, 10 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Śliczne tulipany. Też jestem ciekawa nowej rabaty.

Tak wygląda z bliska, ale chociaż niekompletna ( z lewej strony, daje wyobrażenie

Z tyłu posadzona trzmielina, która zadarni ziemię i trochę wjdzie na płot. Od sąsiadów przechodzi pokrzywa, którą zostawiam na gnojówkę dla róż

A teraz tulipanki z oddali

Rododendronowy ogród II. 18:40, 10 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie wiem czy mam aż tyle do pokazywania za to u Irenki jest zawsze na co popatrzec. Pozdrówka.To dla Ciebie

Bogdziu ..dziękuję bardzo piękne
Ogrodowe przygody 18:38, 10 maj 2015

Do góry
pierwsze czosnki
Ogród prawie romantyczny 18:36, 10 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
slicznie.... i bardzo romantycznie

Dziękuję Kasiu

Dla Ciebie mniej romantyczne ale jakże praktycznie - zdjęcie przyciętego migdałka. Tak sobie myślę, że można by jeszcze krócej

Ogródkowe perypetie:) 18:36, 10 maj 2015

Do góry
Po wczorajszym dniu w ogrodzie dobrze, że pada..wszystko ruszyło z kopyta. Z racji deszczu kilka fotek.. szału nie ma, ale chyba wygląda coraz lepiej ten mój ogródek:

Na początek czosnki, które zaczynają pokazywać swoje piękno:

Ogrodowe przygody 18:36, 10 maj 2015

Do góry

pąki na azaliach coraz większy
System automatycznego nawadniania 18:34, 10 maj 2015

Do góry
Podnoszę temat bo polegliśmy w temacie nawadniania. Wydawało mi się, że taka ilość zraszaczy wystarczy jednak okazało się, że coś poszło nie tak. Zostały zastosowane 4 dysze serii 570 o zasięgu 5m i kącie 90' Problem polega na tym, że nie dolewają przy brzegach, czyli kąt zraszania jest mniejszy niż 90'. Pod samą dyszą też ziemia pozostaje sucha ale dotyczy to głównie dyszy od zawietrznej. Czy to norma ? Jak to poprawić, co zmienić ??
Pozwolę sobie jeszcze raz wkleić plan rozstawienia zraszaczy.

Bardzo proszę o pomoc bo prace już w toku i siać trawkę niedługo będzie pora
Ogród prawie romantyczny 18:34, 10 maj 2015

Do góry
Margaret_ka napisał(a)
Agnieszko te Twoje tulipany czarują nieziemsko. I tyle odmian, super.
Ciekawa jestem nowej rabatki. Co tam pięknego stworzysz....

Tulipany teraz to królowe ogrodu. Ale nie mam zbyt wielu odmian, tyle że wiele sztuk z jednej, bo lubię plamy w ogrodzie, rzecz jasna

Nowa rabatka przed kompostem właściwie prawie obsadzona, wczoraj dosadziliśmy tam jeszcze dwie tawuły Japanese Dwarf do jednej, która znalazła się tam tydzień wcześniej, przesadzona z frontu. Bardzo bym chciała, aby zakwitły już w tym roku tawuły, irysy syberyjskie od Ewy i dwie hortensje Ale jeżeli się nie uda, to trudno, poczekam do przyszłego roku

Tulipanki po raz kolejny

Ogrodowe przygody 18:33, 10 maj 2015

Do góry
Przyjazny ogród 18:33, 10 maj 2015

Do góry
Jeszcze nigdy Wam nie pokazywałem jak one są wysokie, otóż 1,8 m - mój wzrost

Ogrodowe przygody 18:31, 10 maj 2015

Do góry
posadziłam w sobotę pelargonie
kolor buraczkowy z tyłu 1 donicę białych

Te tulipany w różach wyglądają jak Reni Ascot może doczekam się oryginalnych bo wsadziłam 1 krzaczek tej róży
Ogród prawie romantyczny 18:29, 10 maj 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Piękna ta tulipanowa isna u Ciebie Aguś. A kalina już zaraz za moment da swój spektakl. I pracy co nie miara już włożyliście. Jest cudnie
Aguś - a co masz w zielniku nadmiarowo ? I czego Ci brakuje? Jak mam to dam. Np. Oregano, miętę , tymianek, szałwię lekarską jasną i fioltową, sieki ogórecznika - tego mam dużo.

Tulipany powoli przekwitają, jaszcze trzymają się te późniejsze i pełne, które czarują od początku. Mam nadzieję, że efekty naszej pracy zobaczymy już niedługo

W zielniku nie mam zbyt wielu odmian, ale rozrosły się ponad miarę i czas je trochę ograniczyć. Mieliśmy zająć się tym dzisiaj, ale pogodna paskudna - zimno i wietrznie. Pewnie zimna Zośka się pospieszyła

Gunnera - parzeplin 18:27, 10 maj 2015

Do góry
Sylwus moja posadzona w tym roku w kwietniu , ma podobno 1 roczek

na zdjeciu widac chyba kwiat )

Przyjazny ogród 18:24, 10 maj 2015

Do góry
Marta7 napisał(a)

Alez piękna,u mnie też czekałam z wielkimi emocjami na pierwsze kwitnięcie piwonii ponieważ kupiłam za bezcen ale nie wiedziałam jaki kolor,okazał się biały
A w Bolestraczycach w tamtym roku kupiłam sobie fioletową,a marzy mi się jeszcze żółta
Mam nadzieję że uraczysz nas wieeeeelką ilością zdjęć tych cudownych kwiatów

A ja na czysto biały kolor powstały z siewu poluję już od wielu lat i zawsze jest jakaś wstawka, kupię w tym sezonie szczepioną. Żółtą również mam na oku . A można wiedzieć gdzie kupiłaś fioletową, bo raczej nie w arboretum?

Mala_Mi napisał(a)

Też sobie takie dwa iryski kupiłam.. są śliczne. A teraz walczę ze ślimakami.. nie mogę tu sypnąć granulek, bo nad oczkiem, boję się o ryby
Jak widzę Twoje to mnie w środku aż skręca Głupie ślizgacze .. konesery irysów.

Żółty z niebieskim ..dla mnie najpiękniejsze połączenie kolorystyczne Może dlatego, że niebieski bardzo lubię
Piwonie moje w pąkach, wielosił ani myśli kwitnąć..

Ciarki przechodzą jak czytam o tych ślimakach, poważny problem. Oczywiście są u mnie, ale nie takie ilości, przypuszczam, że masówka też mnie czeka.
Wielosił kilka dni temu kupiłem, tak więc jeszcze nie znam jego możliwości, jak zwykle spodobał mi się bardziej gatunek niż pstra odmiana.
Mam nadzieję, że choć kolor kwiatu piwonii będzie w miarę ładny, bo inaczej to miejsca w ogrodzie szkoda, trzymam kciuki .
A lubisz taki pomarańcz?

Ogród prawie romantyczny 18:24, 10 maj 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)

Po prostu bajka...

Nowa rabata przed kompostownikiem też całkiem fajna
U cioci Gosi pisałaś o RH schneekrone, też oglądałam go dziś w szkółce i nie powiem bo mnie bardzo zauroczył, teraz tylko muszę poczytać czy on przypadkiem z tych "kłopotliwych" nie jest.

Nad rododendronem Schneekrone poważnie się zastanawiam i jeśli znajdę w jednej z pobliskich szkółek, to raczej się zdecyduję. Ale tak jak Ty muszę jeszcze trochę o nim poczytać Kłopotliwych nie chcę

Ogród prawie romantyczny 18:20, 10 maj 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Agnieszko, dziękuję za kwiatucha kaliny, zdradzisz jak się zowie?
Moja kalina Burkwooda już zakończyła kwitnienie.
Też myślę nad nową rabatą chciałabym ją już ale będę musiała poczekać do jesieni. Będę podglądać Twoje poczynania.

Odmiany kaliny nie znam, dostałam od taty koleżanki. Podejrzewam, jednak że to buldeneż.
Tak to jest, że czasem mamy plany, z którymi musimy poczekać. Moja kolejna rabatka już wyznaczona czeka na swoją chwilę, która prawdopodobnie znajdzie się jesienią. Z braku czasu i finansów, po prostu

To jeszcze jedno zdjęcie kaliny z innego ujęcia

Wielkie plany na mały ogródek-zwierzenia Dorotki :-) 18:20, 10 maj 2015

Do góry
Szkoda, że nie macie pomysłu na moją rabatkę pod oknami, ja też mam mgliste o niej wyobrażenie. Poszperam trochę w zdjęciach z ogrodowiska, może coś skopiuję. Mam czas do jesieni, wtedy może będzie już po tynkowaniu. Boję się, że ekipa tynkarzy nie będzie się martwić o moje kwiaty, dlatego może lepiej poczekać. W zeszłym roku moja datura zakwitła dopiero w październiku, wiecie jak przyspieszyć jej kwitnięcie?
Ogród prawie romantyczny 18:14, 10 maj 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Pięknie i kolorowo u Ciebie. Tulipany cudowne a nowa rabata zapowiada się ciekawie. Kalinę fajnie przedstawiłaś, podoba mi się. Co do skarbonki to polecam, ja zbieram same piątaki i świnia już zapełniona. Mam tylko dylemat na co wydać bo chciejstw pełno pozdrawiam

Z tym wydawaniem to zawsze problem, bo jakby nie liczyć zawsze wychodzi więcej niż się planowało Niemniej czas zaopatrzyć się w skarbonkę
Kolory lubię, a za miłe słowa dziękuję Renato

Ogród Magdalenka 18:11, 10 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Piękne ogrodniczki
Madzia co fajnego kupiłaś?
Buziaki niedzielne

Gabrysiu , hortensje ogrodowe, do donicy

Buziak !

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies