Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród prawie romantyczny 18:20, 10 maj 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Agnieszko, dziękuję za kwiatucha kaliny, zdradzisz jak się zowie?
Moja kalina Burkwooda już zakończyła kwitnienie.
Też myślę nad nową rabatą chciałabym ją już ale będę musiała poczekać do jesieni. Będę podglądać Twoje poczynania.

Odmiany kaliny nie znam, dostałam od taty koleżanki. Podejrzewam, jednak że to buldeneż.
Tak to jest, że czasem mamy plany, z którymi musimy poczekać. Moja kolejna rabatka już wyznaczona czeka na swoją chwilę, która prawdopodobnie znajdzie się jesienią. Z braku czasu i finansów, po prostu

To jeszcze jedno zdjęcie kaliny z innego ujęcia

Wielkie plany na mały ogródek-zwierzenia Dorotki :-) 18:20, 10 maj 2015

Do góry
Szkoda, że nie macie pomysłu na moją rabatkę pod oknami, ja też mam mgliste o niej wyobrażenie. Poszperam trochę w zdjęciach z ogrodowiska, może coś skopiuję. Mam czas do jesieni, wtedy może będzie już po tynkowaniu. Boję się, że ekipa tynkarzy nie będzie się martwić o moje kwiaty, dlatego może lepiej poczekać. W zeszłym roku moja datura zakwitła dopiero w październiku, wiecie jak przyspieszyć jej kwitnięcie?
Ogród prawie romantyczny 18:14, 10 maj 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Pięknie i kolorowo u Ciebie. Tulipany cudowne a nowa rabata zapowiada się ciekawie. Kalinę fajnie przedstawiłaś, podoba mi się. Co do skarbonki to polecam, ja zbieram same piątaki i świnia już zapełniona. Mam tylko dylemat na co wydać bo chciejstw pełno pozdrawiam

Z tym wydawaniem to zawsze problem, bo jakby nie liczyć zawsze wychodzi więcej niż się planowało Niemniej czas zaopatrzyć się w skarbonkę
Kolory lubię, a za miłe słowa dziękuję Renato

Ogród Magdalenka 18:11, 10 maj 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Piękne ogrodniczki
Madzia co fajnego kupiłaś?
Buziaki niedzielne

Gabrysiu , hortensje ogrodowe, do donicy

Buziak !

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:57, 10 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Wczoraj niestety nie zdążyłem pobiegać z kosiarka, a dziś miał padać deszcz - i tak się też stało... Trawa urosła jak szalona i za tydzień byłaby już zbyt uciążliwa do skoszenia. Jednak sięgnąłem pamięcią do zdjęć, gdzie Danusia pokazywała jak skosić mokry trawnik. I tak też zrobiłem Dlatego dziś Wam dedykuję zdjęcia pod tytułem

"A czy ty pozamiatałeś/-eś swój trawnik na wiosnę?"

Ogród piękny. Zdjęcia bajkowe.

Pan zamiata czy odlatuje
Ogród Nebel 17:48, 10 maj 2015

Do góry
Ogród Nebel 17:46, 10 maj 2015

Do góry
Ogród Nebel 17:43, 10 maj 2015

Do góry
Zdjęcia zrobione 10.05.2015 w Gdańsku

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:39, 10 maj 2015

Do góry
A tak było

Enklawa w mieście 17:39, 10 maj 2015

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:36, 10 maj 2015

Do góry
tak jest od tygodnia

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:33, 10 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
I bez jednego szczegółu ogród od razu wygląda o niebo lepiej.. jedyna zaleta braku... Everesta
Jakby to miało znaczenie.. wolałabym ten płot.. ale taka kolej w życiu.. ludzkim i psim.. nie mam kochanego psa, ale mam ładny widok.. coś na pocieszenie..

Do tej pory fotki robiłam ale tylko fragmentami.. bo płot wyglądał okropnie..
a teraz ta dam... nawet jak stwierdziłam do eMusia, że wsiowa wreszcie wygląda i chyba pora zmienić jej nazwę ze wsiowej rabaty na angielską

Ta dam... wreszcie nowe pole do fotografowania Niech żywopłocik podrośnie, sadzony w zeszłym roku wiec mizerny

Jedno kosztem drugiego i życie toczy się dalej...
Faktycznie rabata angielska jest teraz
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 17:29, 10 maj 2015

Do góry
Ola, jeszcze jeżówki. Najbardziej wypasione mają po 4 listki
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 17:28, 10 maj 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Hejka
Eh, dylematy trawnikowe Ja też walcze Aktualnie na drugie mam "grabie" U mnie wczporaj było 7 taczek kamoli. Będę zakładać trawnik stopniowo, fragmentami, bo 10 arów zrobić na raz...odechciewa się normalnie wszystkiego...
Buziak

Marta bratnia duszo
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 17:27, 10 maj 2015

Do góry
Cis z plantacji, jak na razie jedyny, który wygląda jakby nie przeżył. Obcięłam go mocno i jeszcze poobserwuję, myślicie, że jest szansa? Kiedy i jak sprawdzić, czy to już naprawdę koniec?

Jak wyjdzie cało, będzie stożkiem
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 17:23, 10 maj 2015

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Wczorajsza zdobycz leptospermum charmer

Gdzieś takie cudo dopadł?? Piękna jest..

Edit.. doczytałam, u nas nie zimuje... wiec u mnie odpada
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 17:22, 10 maj 2015

Do góry
I z ostatniej chwili, tulipany i czochy
Przyjazny ogród 17:21, 10 maj 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)

Jak mi takie urosną, to będę musiała pół rabaty wyciepać.. ale tym się będę martwić potem.. piwonie są posadzone docelwo.. i nie zakładam przeprowadzki, chociaż za blisko siebie są.. ale będzie bukiet z różnych. A może trafiły się takie same???

Bergenia mi strajkuje i nie chce rosnąć
Działka wkoło Lubczyka :) 17:21, 10 maj 2015

Do góry
Ilona, coś takiego znalazłam, o coś takiego Ci chodzi, takie zestawienia?

Ogródek Rumiankowej 17:17, 10 maj 2015

Do góry
Ufff. Wczoraj odwiedziliśmy targi ogrodnicze... totalne rozczarowanie. Sprzedawcy nie wiedzieli, co dokładnie sprzedają... oczywiście nie wszyscy, ale akurat to co mnie interesowało było jakoś tak po łebkach...

Wróciliśmy z sadzonką bazylii i maleńkim klonem palmowym. Pojechaliśmy na Marchołta po berberysy Orange rocket. Ogromne sadzonki, cudownie ukorzenione.

Jeszcze wieczorem równaliśmy ziemię na rabacie i dokładaliśmy folię kubełkową. Wystaje nad poziom rabaty, trzeba ją będzie jeszcze dociąć równo.

Tak to wyglądało wczoraj:

Dziś rano, mimo pogody w kratkę, deszczu, wiatru i słońca na przemian, działaliśmy. Posadziliśmy wszystkie rośliny. Rabatka jest jeszcze dość pusta. Brakuje:
- 6 szt. berberysów admiration
- wrzosów (ale zamierzam je kupić dopiero w sezonie)

i zastanawiam się, czy nie zastosować tu jeszcze po każdej stronie po 1 Azalii japońskiej np. kwitnącej na biało...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies