Lawendę pod oknem mam, perowskia na ścinach wsadzona ( może kiedyś toto urośnie). Wymyśliłam jeszcze, aby po obu stronach wykusza, prostopadle do lica domu, umieścić stelaże i rozpiąć na nich jakieś pnącze zimozielone koniecznie. Co byście polecali -pewnie bluszcz jakiś. Ale czy zwykły helix hedera nie będzie zbyt ekspansywny?
My z Anią prawie w jednym czasie trafiłyśmy na forum i obie nieźle szalałyśmy z zakupami i sadzeniem, teraz odwrotnie się zaczyna, jest ograniczanie, brak miejsca a fajne byłoby połączenie naszych ogrodów, zwłaszcza, że u mnie wody nie ma, czyli kałuży, mam uraz od powodzi
U mnie lilie tez w pąkach, nawet wyżarte
kwitnie żurawka Herkules
i tiarelki
dużo wyrzuciłam, te też eksmituję do lasku
zżarta, ale pąki są
stipa i jarzmianka od Jasi
Dziewczyny jak skonczą to pomierzę i porobię foty .
Teraz nie bedę latała z aparatem bo mnie jeszcze przejada
Jeszcze taka fotę zrobiłam
Tak jak stoi ten zielony ciągnik był wjazd ,razem z chodnikiem zresztą, bo nie było więcej miejsca
Od tego wjazdu do muru teraz może będzie 7 metrów
Jak ja zabiore 2 to zostanie 5 do studni ....może .....ale nie tyle Emuś mi nie odda
Ale potem pomierzę dokładniej
Na tym betonowym pasie co go na tym zdjęciu widac już jest studzienka .
Same więc widzicie
i pytanie nr 2
Chciałabym dom trochę "utopić w zieleni" bo jest wyizolowany w stosunku do ogrodu.
Plan na wykusz był taki:
jednak takie duże donice raczej odpadają, ba będą utrudniać komunikację na tej i tak wąziutkiej ścieżce
Cudne te ujęcia Twojego ogrodu
Pięknie kolorowo się zrobiło i kamień schodzi powoli na dalszy plan.
Jak się wszystko rozrośnie to będzie pięknym tłem dla roślin.
A skalnica z tawułą wygląda super, może zostaw je w tym układzie....
Ja znowu po prośbie
Poradźcie co robić- Danusia nie odpowiada a w domu głosy podzielone.
Czy tę dziurę po prawej pod siatką obsadzić ( tam gdzie karmnik)- tam są derenie i jest łysawo. Na lewo thuje.Nie lubię takich zwartych tujowych ścian, ale ta dziura też mnie denerwuje
Czy wywalić stąd derenie i zasadzić daje tuje, a może coś innego?
1,5 metra max
I nie dlatego że może więcej bym nie wydębiła tylko dlatego że muszę z wjazdem zmieścić się przed tą studnią .
Zobaczcie w jakim to jest stanie ,a dosłownie 5 lat temu był robiony podjazd .
Dlatego to wyburzamy ,żeby nie jeździć w tym pasie autami czy cięższym sprzętem Emusia
Niestety