Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Iggia 11:52, 19 cze 2015

Ania, nawet z tym grajdołkiem jest pięknie
Znowu planujesz jakieś spotkanie Ogrodowiskowe?
Mala_Mi 11:55, 19 cze 2015

Juzia napisał(a)

Ania...to jak kupisz te bylinowe naparstnice to wrzuć fotkę liści, proszę.
Bo u nas w sklepie to stoją rośliny czasem bez podpisów. Niby widzę, że to naparstnica, ale nie wiem jaka. Chciałabym wyhaczyć jedną taką nie dwuletnią
Z góry dzięki!

Juzia wrzuciłam wyżej sadzonkę. Tym, że dwuletnie nie należy się przejmować, bo się sieją. Łatwo się przesadzają. Wysiewają się i do zimy są malutkie sadzonki, nie przeszkadzają. Wiosną rozsadzasz gdzie pasuje i kwitną.
Czyta, że te też najładniej kwitną w drugim roku. Ja nie lubię zostawiać na rabatach tych co kwitły bo liście ogromne i się robią brzydkie po zimie. A te nowe mają ładne zimozielone liście.

Zbliżenie na moje monstrualne róże.. to piękny rok dla róż

Mala_Mi 11:59, 19 cze 2015

Iggia napisał(a)
Ania, nawet z tym grajdołkiem jest pięknie
Znowu planujesz jakieś spotkanie Ogrodowiskowe?

W tym roku nie planuję.. nie mam czasu ani na spotkanie, ani na ogród.. 2 zloty były.. na razie wystarczy.. daję pole do popisu dla innych.. A Ty możesz zawsze wpaść na kawusie i bez spotkania..

Te Elmshorny też leżą.. koniecznie muszę wybrać się do jakiego kowala.

Róża zaglądające do warzywnika Malutki ten mój warzywnik.. pietruszka i marchewka zastrajkowały.. muszę dosiać

Mala_Mi 12:01, 19 cze 2015

beta napisał(a)
fajna ta ważka...o pazurach tez nie wspomnę...wstyd do pracy chodzić...totalny brak czasu na wszystko...a jeszcze człowiek sobie różne prace wynajduje...i po co?...się pytam

Bo robota głupiego lubi Tak moja mama mawia
Jak słyszę, że ktoś się nudzi..to ja się zastanawiam co to takiego ta nuda.
Ooooo kończy ściągać materiały... koniec przerwy..

Liliowce w agreście

Mala_Mi 12:06, 19 cze 2015

popcorn napisał(a)
Cudne te napaćkane co za słowo! piękne obwódki buksowe, już wszystkie pocięłaś??

Określenie rodem z białostocczyzny Znane mi dobrze z młodości... Jak widać dalej funkcjonuje. Ale fajnie, że się przypomniało.. podoba mi się.. wrzucam do użycia

Lavender Flower Circus.. zapowiada się super Wybaczyła mi przetrzymanie w "nieludzkich" warunkach ...
Mala_Mi 12:18, 19 cze 2015

anabuko1 napisał(a)
Piękna ta naparstnica.Ja mam tylko różową.Wysiewa się już sama w wielu miejscach

Na tym polega ich urok...
I nędzne ostróżki... znów potargane przez deszcz. Mus je podwiązać jak trzeba.. i naparstnice wszechobecne.
Mala_Mi 12:31, 19 cze 2015

Rench napisał(a)
Ha,ha,tak się zaczytałam,ze zaraz się spóźnię na umówioną wizytę w gabinecie
Summa-summarum, kogoś bardzo drze po oczach,że u Ciebie się dużo fajnego dzieje

Takie białe naparstnice to mam chyba od ciebie,może nie z sadzonek,ale przydarłam nasionka z jakimiś roślinkami,którymi mnie obdarowałaś 2 lata temu

I takie piękne bordowe lilie to też od Ciebie mam,na bank

Zamiast wrócić do roboty oglądam u Ciebie róże.. i o mojej wtopie Ci napisałam u Ciebie...
To poeta Johann Wolfgang v. Goethe (a myślałam o Szekspirze kupiłam Gethego) czy Falstaff? Kartki się zgubiły

Iggia 12:55, 19 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ale wybiera się do mnie Łukasz.

Mala_Mi napisał(a)
W tym roku nie planuję.. nie mam czasu ani na spotkanie, ani na ogród.. 2 zloty były.. na razie wystarczy.. daję pole do popisu dla innych.. A Ty możesz zawsze wpaść na kawusie i bez spotkania..

Aniu, to jak będzie Łukasz to ja też chętnie wtedy przyjadę na kawkę, poznam kolejną osobę z O. i pooglądam kolejną odsłonę Twojego Tajemniczego Ogrodu
Juzia 12:56, 19 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Juzia wrzuciłam wyżej sadzonkę. Tym, że dwuletnie nie należy się przejmować, bo się sieją. Łatwo się przesadzają. Wysiewają się i do zimy są malutkie sadzonki, nie przeszkadzają. Wiosną rozsadzasz gdzie pasuje i kwitną.
Czyta, że te też najładniej kwitną w drugim roku. Ja nie lubię zostawiać na rabatach tych co kwitły bo liście ogromne i się robią brzydkie po zimie. A te nowe mają ładne zimozielone liście.

Za późno zobaczyłam fotkę.

Ale jak piszesz, że tak łatwo się sieją, to może faktycznie nie warto szukać tych bylinowych.
Dokupię zwykłych i będę czekać na maluchy.

popcorn 13:02, 19 cze 2015

Ania jakie Ty masz obłędne róże! Liści nie widać, sam kwiat! piękne!
co do kowali.. to stwierdzam, że wszyscy wyjechali, zostały same piproki.. i tak chyba jest z wszystkimi "złotymi rączkami" z okolicy.. masakra
powodzenia!