Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Kosolkowa Pasja 18:55, 12 kwi 2016

Do góry
Dzisiejsze fotki. Wszystko rośnie jak na drożdżach! Czekam na deszcz. Sucho jest bardzo.. Od dziś miało padac.

Stipa. Może chociaż kilka da radę przeżyć.

Pomidorki Malinowy smaczek.

Warzywnik zrobiony. Wszystko oprócz ogórków posiane i posadzone. Ufffff...
Ogród Eli 18:53, 12 kwi 2016

Do góry
Bardzo ładne deszczowe zdjęcia, a stipa gigant.
Ogródek Iwony II 18:39, 12 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Stipa do wymiany będzie

z dywanu wypadły czerwone żurawki od Ewy. Nie wiem, czym je zastąpić. W tle jest Red Baron, więc bordowy byłby aktualny. Może kupię berberysy admiration? 6 sztuk bym musiała mieć. Tylko wtedy zimą nie będzie listków.

może kiścień Iwona?piękny cały rok
Pogubiłam się po drodze... 18:09, 12 kwi 2016

Do góry
pół godziny zdjęcia mi się ładowały masakra jakaś.

na drzewach to mało się znam, chodzi o pień? bo tam chyba widać jakieś pąki, tak mi się wydaje, może jeszcze ruszy.

ja takich kłosków na FC nie miałam, z tego co pamiętam to nasiona do stipy podobne. Możesz spróbować wysiać, ona właśnie jak stipa wygląda jak rośnie

i tulipanki ładne ma Pani, chyba dwukolorowe jakieś będą
Ogród Mirelli 17:48, 12 kwi 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Mirelko odebrałam dzisiaj od Asi stipę.
Bardzo Ci za nią dziękuję.
Buziaczki.

Sadziłaś coś dzisiaj.U mnie leje

To fajnie niech Ci stipa zdrowo rośnie

Gosiu u mnie też pada
Dzisiaj tylko cebule lilii posadziłam, reszta czeka
Pogubiłam się po drodze... 17:24, 12 kwi 2016

Do góry
ambrowiec, najprawdopodobniej ugotowany jak to fajnie określiła Juzia, albo cos innego mu dolega

Stipa padła, ale obdarzyła potomstwem, którego pełno na murku
Małymi kroczkami do celu... 14:30, 12 kwi 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Mirellka ja tak samo stipe dałam do takiej ziemi, jak na razie widzę,że się trzyma, więc może źle nie będzie.

Wysialas już werbenę do gruntu? Ja w sumie cześć do doniczki, a część do gruntu na próbę. Zobaczymy może akurat nam się uda.

Coś by się tam jeszcze zmieścilo, myślałam o tujach danica i ewentualnie jak moja stipa przeżyje to wrzucić tam kilka sztuk. Co o tym myślisz?

Paulinka,a te tujki danica zza tego zawijaska bukszpanowego jak podrośnie będą widoczne?
Małymi kroczkami do celu... 14:11, 12 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka teraz to masz dobrze popikowaną stipę
Ja mam ją w ziemi do wysiewów i ta ziemia bardzo szybko wysycha. Podlewam co 3 dni, ale nie przelewam.

Werbenę dzisiaj dostałam sadzonki od Ilonki. Tak bardzo się cieszę, bo ta wysiana w domu z nasion, które dostałam od Ewy nie wzeszła
Wysiałam ją do gruntu, niby w gruncie lepiej wschodzi

Obwódka bukszpanowa bardzo fajnie wyszła. Hortensja Bobo urośnie, nie wiem czy tam coś jeszcze Ci się zmieści?

Rozchodnikowo bardzo u Ciebie

Mirellka ja tak samo stipe dałam do takiej ziemi, jak na razie widzę,że się trzyma, więc może źle nie będzie.

Wysialas już werbenę do gruntu? Ja w sumie cześć do doniczki, a część do gruntu na próbę. Zobaczymy może akurat nam się uda.

Coś by się tam jeszcze zmieścilo, myślałam o tujach danica i ewentualnie jak moja stipa przeżyje to wrzucić tam kilka sztuk. Co o tym myślisz?
Małymi kroczkami do celu... 09:50, 12 kwi 2016

Do góry
MonikA napisał(a)

Znalazłam wątek, może już byłaś
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa

Byłam, byłam przestudiowalam wszystko dzięki :*
Małymi kroczkami do celu... 09:45, 12 kwi 2016
Do góry

Znalazłam wątek, może już byłaś
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:54, 12 kwi 2016

Do góry
Miruś ze stipa zrobiłam jak dadziłaś,z tym że do ziemi dodałam jeszcze perlit. Dzięki. Może choć kioka da radę.
Moja bajka 06:59, 12 kwi 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)

sama nie pamiętam co Ci radziłam, ha,ha ale żeby aż tak to jestem w szokukoniecznie trawy-kwitnące miskanty,rozplenice.

stipa potrzebuje czasu, lubi sucho i słonecznie, najlepiej w lekkim podłożu żwirkowym. Zostaw i wystaw na słońce jak będzie cieplej. Jak się wzmocni do gruntu w tej doniczce, możesz odciąć dno.

Uleńko doradzałaś mi co do sposobu wyznaczania rabaty. Ja zawsze robiłam na żywioł i wkurzałam się potem bo jie takvwychodziło jak chciałam. Ty podpowiedziałaś mi żeby do wyznaczania użyć węża lub patyków. Tak zrobiłam i poszło migiem i bez wkurzania .
Moja bajka 01:37, 12 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Ulcia dziękuję bardzo, Twoje rady bardzo mi ułatwiły i usprawniły pracę. Jeszcze nigdy w takim tempie kostki nie położyłam, nawet emuś był w szoku, bo myślał, że ułożyłam tylko część, a tu niespodzianka . Jakiesbpomysły na nasadzenia mam, ale ja często działam spontanicznie .

sama nie pamiętam co Ci radziłam, ha,ha ale żeby aż tak to jestem w szokukoniecznie trawy-kwitnące miskanty,rozplenice.

stipa potrzebuje czasu, lubi sucho i słonecznie, najlepiej w lekkim podłożu żwirkowym. Zostaw i wystaw na słońce jak będzie cieplej. Jak się wzmocni do gruntu w tej doniczce, możesz odciąć dno.
Ogródek Iwony II 23:11, 11 kwi 2016

Do góry
Stipa fakt robi wrażenie ... zwłaszcza przy moich kilkuźdźbłowych
Ale już skrzynie bezkonkurencyjne
A i widzę, ze jaja sobie zrobiłaś Piękne

Ps Mam nadzieję, ze teraz uda mi się być na bieżąco
Ogródek Iwony II 23:03, 11 kwi 2016

Do góry
Widzę, ze Ewa robi mi konkurencję
Ja tu się staram, fotki wstawiam, a stipa mnie przebiła
Też mam ochotę na Ewy stipę. moja nie dość, że mało, to jeszcze mała. Nie będę jej pokazywać
Moja bajka 22:46, 11 kwi 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Kasiu , u mnie stipa też taka, chyba stoi w miejscu..

Lukasz mówi, że to chyba wina przedwxzesnego pikowania. Na drugi raz będziemy madrzejsze .
Moja bajka 22:45, 11 kwi 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Mocno się napracowałaś, ale ścieżka obłożona kamieniem ślicznie wygląda i na pewno było warto
Stipa rzeczywiście nie wygląda najlepiej, ja swoje siewki raz na jakiś czas traktuję bioseptem. Może to by pomogło? Trzymam kciuki za stipę. Moja w ogrodzie zaczyna się zielenić. Jeżeli siewki padną, to się odezwij, coś Ci podeślę[/quote

Dzięki Aguś, kochana jesteś, ale jeszcze się ludzę,że kilka sadzoneczek dabradę. Cieszę się, że ścieżka Ci się podoba . Buziaki.
Moja bajka 22:36, 11 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu ja myślę, że stipa za wcześnie była pikowana bo widziałem, że w tym roku ledwo co wyszła i mnóstwo osób już pikowało, Ja pikuję dopiero jak mam kępeczki po kilkanaście źdzbełek i tak swoją drogą moja woła i pikowanie.

No ja to akurat z lenistwa nie pikowałam za szybko. Ale jak już miały mało miejsca to musiałam się ruszyć. Więc pewnie coś w Twojej teorii jest.
Moja bajka 22:28, 11 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu ja myślę, że stipa za wcześnie była pikowana bo widziałem, że w tym roku ledwo co wyszła i mnóstwo osób już pikowało, Ja pikuję dopiero jak mam kępeczki po kilkanaście źdzbełek i tak swoją drogą moja woła i pikowanie.

A widzisz, więc tu tkwi haczyk. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam tego. A możesz pokazać swoją? Na drugi raz będę mądrzejsza.
Moja bajka 22:24, 11 kwi 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies