Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Makao_J 11:04, 14 kwi 2016

A co to odmiana stipy? Przezimowała.
margaretka3 11:07, 14 kwi 2016

07_Rene napisał(a)

Zabierasz je na noc do domu?
Uważaj, żeby Cię nie okradli bo to zachęcający widok

Nie, już nie zabieram! Ufff na szczęście
Ha ha, Reniu, myślisz?
Na noc stawiam nad nimi... sanki w iloście trzech sztuk Wreszcie się na coś przydają!
margaretka3 11:16, 14 kwi 2016

Makao_J napisał(a)
A co to odmiana stipy? Przezimowała.

Aniu, właśnie nie odmianowa, to ta "ogrodowiskowa".

A ognista wcale jeszcze nie jest ognista. Ileż na niej roboty jeszcze mam, wyplewiona dopiero w części, kanciki do zrobienia...
margaretka3 11:20, 14 kwi 2016

Wczoraj wreszcie udało mi się skończyć przygotowywać miejsce na ziołownik. Teraz najprzyjemniejsza część, przesadzanie porozrzucanych wszędzie ziół I dosiewanie nowych!
Wendy79 11:25, 14 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Wczoraj wreszcie udało mi się skończyć przygotowywać miejsce na ziołownik. Teraz najprzyjemniejsza część, przesadzanie porozrzucanych wszędzie ziół I dosiewanie nowych!

Pięknie przygotowane, ja też wczoraj siedziałam na rabacie ziołowej
margaretka3 11:30, 14 kwi 2016

Ech, trochę żałuję, że nie udało mi się półkoła zrobić... Ale ze ścieżką przez środek nie miałoby to jednak wyglądu... Za małą mam działkę do nasadzeń. A za dużą do plewienia
Konieczki 11:33, 14 kwi 2016

No dobra gadaj dobra kobieto kto Ci wypożyczył glebogryzarkę???? I kiedy to zrobiłaś

Mówisz że nie chowasz na noc siewek?
A u mnie stipa kaput która rosła w ogrodzie, niestety trawy - miskanty, rozplenice śpią....
margaretka3 12:04, 14 kwi 2016

Konieczki napisał(a)
No dobra gadaj dobra kobieto kto Ci wypożyczył glebogryzarkę???? I kiedy to zrobiłaś

Mówisz że nie chowasz na noc siewek?
A u mnie stipa kaput która rosła w ogrodzie, niestety trawy - miskanty, rozplenice śpią....

Ha ha, glebogryzarka moja droga za droga by była Mąż obiecywał koparkę przez pięć lat, w końcu stwierdziłam, że sama przekopię
No nie chowam już, noce póki co ciepłe dosyć. One tuż pod ścianą stoją, dach trochę osłania.
Wendy79 12:08, 14 kwi 2016

Gosia, oniemiałam jak zobaczyłam Twój regał z pomidorami...Gdzie Ty to potem wszystko sadzisz? Ja będę dzisiaj pikować i zastanawiam się czy będę miała miejsce na 12 krzaczków...
margaretka3 12:11, 14 kwi 2016

Wiesz, wsadzić to jeszcze pół biedy, ale potem zawsze mam problem, skąd tyle palików wziać??? Co roku tato mi dorabia drewniane paliki i po roku znowu mało...
Ale 300 sadzonek nie wysadzam, sporo rozdaję na szczęście