Ewuniu, też o tym myślałam. Za tymi trzema jest wolne miejsce, tam chciałam dać troszkę większego, ale jeszcze go nie mam. Ten na brzegu z lewej będzie mniejszą kulką (pojedynczo sadzony), a te dwa dalej większe (sadzone z dwóch bukszpanów, aby szybciej osiągnąć efekt większej kulki)
Z tyłu przed hortensjami się powinien zmieścić jeszcze jeden, chciałabym dostać prawdziwą kulkę, ale muszę poczekać. A te posadzone przytnę w czerwcu, jak przyrosty ściemnieją. Tak więc podobnie myślimy. Żurawek więcej limonkowych nie mam, a przed trzcinnikiem chcę zostawić, bo z tarasu i okna fajnie bije po oczach, jak patrzę na rabatę, a tylko kawałek jej widzę z okna domu. Ale będę niebawem przycinać trzmielinę, to może porobię sadzonki przy buksach na dywan.
Dziękuję za sugestie
Dziewczyny Bingo była fajna blondynka ,śliczna , sympatyczna ,cudownie łagodna .
Cała ekipa to fantastyczni pasjonaci ogrodów i znających swój fach tak, że zrobili na mnie wielkie wrażenie za profesjonalizm .
Pracowaliśmy cały dzień w pocie czoła ,oni bardzo cierpliwi ,my za to ich podziwiamy
że każdy cichutko w skupieniu robi swoje .
Pierwsza myśl to Mazury, podobno młode mogą być bardzo jasne.
Sprawdź drugie kwitnienie jeśli kwiaty będą pełne to pewnie ten a jeśli będą pojedyncze to może Veronica's Choice lub Belle of Woking.
Kloniki japońskie i palmowe są bardzo delikatne, lubią przemarzać, te o jasnych liściach przypala słońce. To mój pierwszy, wybrałam dla niego miejsce osłonięte, w półcieniu, gdzie nie ma zastoisk wody. Może sobie poradzi.
Petunie wyhodowane z nasionek zaskoczyły mnie na maxa kolorami
Ewcia dla mnie bomba, bez ściemy . Ślicznie się zagęściła, ma fajne, gęste kuleczki. Nie do wiary, że tak się zagęściła w tak w sumie krótkim czasie . Szacun Kochana
Iwonko..gdyby to było u mnie to bukszpany nie rosły by w rządku tylko widzę to tak:
posadzone..jak gdyby w trójkącie ..oczywiście z pewnym marginesem na ich szybki dośc wzrost i pod nimi coś żółtego np. żurawka jakaś citronella lub podobna a może trzmielina.Kul może być nawet więcej i te z tyłu prowadzić na większe a z przodu maluszkita inspira u Danusi po części powinna być Twoja
Jak widzisz większych zmian nie trzeba wprowadzać..
moja wizka..ale zaraz ją usuń coby nie wystraszyć potencjalnych gości tutaj