Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:33, 17 cze 2015

Anusia napisał(a)
Ooo super. Koniecznie zrób jej zdjęcie w pełnej krasie. Czekam na fotkę

Aniu, moja róża

Dopiero dziś, bo nie miałam chwilki wolnej wczoraj A teraz zobacz jaka jest mała porównując z żurawkami np. lub z leżącą na kamykach łopatką. Wydaje mi się, że jak na taką małą różę, to ma sporo kwiatów
AnnaCh 22:42, 17 cze 2015

anna_p_k napisał(a)
Ty to masz szczęście nie wiadomo skąd, pstryk i masz różę ciekawe jaka będzie

Aniu, no właśnie bardzo mnie nurtuje jej wygląd. Mam nadzieję, że nie dzika.

KasiaW76 napisał(a)
Runianka pięknie się rozrosła
Deszcz może i potrafi zniszczyć ale z drugiej strony to lekarstwo dla Naszych roślin

Kasiu, to prawda, w sumie w prostym rachunku, to wolę, że jednak padało, bo już strasznie sucho było bardzo.

KasiaW76 napisał(a)
Co do róży to u mnie kształtem podobna jest pnaca i okrywowa Moze tam kiedyś jakaś rosła i coś zostało pod ziemią i wyszło?

Kocham maciejkę, tez ja mam wysianą ale mniejsza i gesciejsza bo nie rozsadzałam

Pół dnia się zastanawiam skąd ona tam? No i wymyśliłam, że zimowała tam ta pnąca ze zdjęć, to może jej się jakaś gałązka oderwała i ukorzeniła?
Kasiu, ja mojej maciejki też nie rozsadzałam. Po prostu wysiałam ją w tym miejscu z nasionek i rośnie

Agatek napisał(a)
haha dobre z tą różą ale niech Ci rośnie

Agato, mam nadzieję, że będzie rosła
AnnaCh 22:53, 17 cze 2015

Dzisiaj jak wróciłam z pracy, to mama jeszcze została z Jasiem do wieczora, a ja skoczyłam do warzyw Znowu pół worka chwastów, ja nie wiem skąd to się bierze Ale w tym roku muszę się pochwalić, że warzywnik mam nawet ładnie zadbany
Pojawiają się pierwsze mikro ogórki

Po lewej pierwsza w tym roku tura fasolki (już całkiem spora). Po prawej selery wyhodowane przeze mnie od nasionka (sama robiłam rozsadę) A w środku aksamitka samosiejka przepikowana, bo rosła w buszu aksamitkowym koło runianki

A tu całkiem już dorodna sałata przy pomidorkach Dzisiaj wylądowała na kanapkach
sylwia_slomc... 23:34, 17 cze 2015

Jak na takiego mikrusa to kwiaty ma ogromne- róża oczywiście.
KasiaW76 00:19, 18 cze 2015

Jeju ale rosną Ci warzywa pięknie. ...
Warmia 22:43, 18 cze 2015

Przyszłam z rewizytą i od razu powiem, że jestem w szoku jakie Ty masz wielkie ogórki. Moje mają ledwo odstające od ziemi listki. U mnie to chyba za zimno mają, bo w foliaczku już się pojawiły malutkie ogóreczki, a te w gruncie na początku jakoś się nie zbierały. Nawet dosiewaliśmy, bo już myśleliśmy, że nic z nich nie będzie.
AnnaCh 22:52, 18 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jak na takiego mikrusa to kwiaty ma ogromne- róża oczywiście.

Też tak myślę Nie wiem tylko czy ją jakoś naciągnąć na tą siatkę, czy sama pójdzie?
AnnaCh 22:54, 18 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)
Jeju ale rosną Ci warzywa pięknie. ...

Tfu, tfu, żeby nie zauroczyć, no rosną A dzisiaj zerwane zostały pierwsze listki wyhodowanego przeze mnie jarmużu i Jasio ma dodane do jutrzejszej zupki
AnnaCh 22:55, 18 cze 2015

Warmia napisał(a)
Przyszłam z rewizytą i od razu powiem, że jestem w szoku jakie Ty masz wielkie ogórki. Moje mają ledwo odstające od ziemi listki. U mnie to chyba za zimno mają, bo w foliaczku już się pojawiły malutkie ogóreczki, a te w gruncie na początku jakoś się nie zbierały. Nawet dosiewaliśmy, bo już myśleliśmy, że nic z nich nie będzie.

Marto witam Cię bardzo serdecznie u mnie
Z moimi ogórkami jest tak jak z Twoimi daliami One nie były siane do gruntu, tylko po 15 maja wsadzona była rozsada
AnnaCh 23:19, 18 cze 2015

Mam do Was jeszcze pytanie:
Wzdłuż chodnika do domu mam zrobioną rabatę i wsadziłam tam na przemian 3 rodzaje żurawek. Niestety zrobiłam to zanim zaczęłam czytać Ogrodowisko, a tam jest wieczna patelnia i jasne żurawki są przypalone przez słońce i nie dają rady tam rosnąć.
Co mam tam dosadzić zamiast tych żurawek? Ciemne sobie radzą i są ładne i duże, kwitną
Myślałam o tawułach golden princess lub o jakiś berberysach? Co Wy na to?
Pomocy.