Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wichrowe wzgórze 13:52, 07 maj 2015

Do góry
I to, na co czekałam od ubiegłego roku - magnolia Wildcat Jestem nią oczarowana - cudeńko Udało nam się dostać wielki okaz i już rośnie sobie przed domem

Ubiegłoroczna Alba Lennei również kwitnie cudnie

Zgromadzone przez zimę skorupki z jajek po zgnieceniu wykorzystałam do obsypania dookoła ostróżek - zapory przeciw ślimakom. Mam nadzieję, że spełnią swoje zadanie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 13:52, 07 maj 2015

Do góry
gardney napisał(a)
Reniu przepiękne kwiaty u Ciebie. Te malutkie niebieskie to niezapominajki? Śliczne. Zdjęcia robisz cudnej urody, zazdroszczę talentu
Z planowaniem daj sobie czas, kolejne pomysły mogą być coraz bardziej udane. Przez zimę wałkowałam tą moją jedną rabatę w tę i wewtę (czy to się tak pisze?) aż wyplułam to co mi najczęściej przychodziło na myśl i już nie miałam siły dalej o tym myśleć i tak będzie. Może to sposób?
Pozdrawiam i lecę dalej, jak ja nie cierpię tego braku czasu

Tak to niezapominajki. Co do zdjęć to nie talet, ale ciut lepszy od przeciętnego aparat Sądzę nawet, że na takich zdjęciach wszystko wygląda lepiej niż w rzeczywistości A z pewnością lepiej niż na fotkach pykanych komórką...
Co do piwniczki to zupełnie nie czuję presji...
Pozdrawiam

Kompozycha naturalistyczna, bez mojego udziału
Wichrowe wzgórze 13:47, 07 maj 2015

Do góry
Witam Was po dłuższej przerwie
Irenko, Kosolko, Pszczółko, Ewik, Urszulko, Madżenko, Dorotko, Ewo777, Kasya - dziękuję za miłe wpisy
Dawno mnie nie było, więc będę musiała sięgnąć do zaległych zdjęć. W ogrodzie teraz szał tulipanów, narcyzów, szafirków. Zaczynają kwitnienie pierwsze iryski, co mnie niezwykle cieszy, bo uwielbiam te kwiaty i wciaż wzbogacam ich kolekcję. Póki co napawam się pięknem tulipanów - są urocze i wprowadzają taki miły klimat na rabaty. Szkoda, że niektóre tulipany kończą już kwitnienie...
A teraz kilka fotek mojej zaległej wiosny

Ogród dla moich synków 13:42, 07 maj 2015

Do góry
Ja to jestem udana... sadziłam dziś w skrzynkach na balkonie tulipany! Kupiłam je pod wpływem impulsu na targu kwiatowym w ostatni weekend. Myślałam, że posadzę je sobie jesienią na gotowe już rabaty, a tu Danusia mówi, że "teraz sadzić". No i posadziłam moje pierwsze w życiu tulipany.
O takie:

Zobaczymy co urośnie
Miał być najpierw plan, a potem zakupy.
To tu... 13:42, 07 maj 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Muszę na spokojnie zastanowić się, które chmurki odgiąć, a które usunąć. Jest ich zdecydowanie za dużo ale na wariata wolałam nie wycinać...

Szkaradek mój...

Ale będzie fajnie. Dokładnie zostaw na razie to co jest. Ciachnąć niepotrzebne zawsze zdążysz
Ogród Loczka 13:41, 07 maj 2015

Do góry
Po wczorajszym deszczu. Więcej fotek później.

Moja codzienność - ogród Oli 13:39, 07 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Kasiu , Gabi, Agato posadziłam więc pokazuję

Tu go chyba widać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:38, 07 maj 2015

Do góry
Pamajo napisał(a)
Irenko!
Piękne dzięki, to zdjęcie wystarczy. Teraz wiem, że to o co walczę ze ślizgaczami to liriope. Zżerają je na potęgę.
Obok wschodzą mieczyki abisyńskie i te na szczęście nie wzbudzają ich zainteresowania

Przypadkiem odkryłam jak odwrócić uwagę ślizgaczy od lilii.
Musiałam opróżnić jedną z donic z bratków i przesadziłam je właśnie obok lilii. Natychmiast wzbudziły zainteresowanie ślimorów. Wyglądają teraz biedaki jak nieszczęście (bratki nie ślimaki). Płatki jak sito. Zbieram z każdego krzaczka po kilkanaście sztuk ale lilie na razie są bezpieczne i spokojnie sobie rosną. Może to przypadek ale działa Mniej mi będzie żal bratków niż lilii

Mam i drugą liriope, tyle razy chciałam wywalić, ma ostatnią szansę, nawet ruszyła cholera jedna
ślizgacze mnie dobijają, chyba wolę już normalne zimy i normalne pozostałe pory roku; zbieramy regularnie, jest coraz mniej, ale musimy 2 razy dziennie, a z bratkami też tak zrobięlilie zjadły mi ze 100, mało w tym roku będzie, ale zauważyłam, że nie wszystkie lilie jedzą, więc dokupię tych, co im nie smakują
liriope variegata

hakone wyżarte, ale coś idzie

miskant ML- idą wszystkie, ich nie żrą

czosnki zżarte, ledwo parę sztuk żyje
wszystko na rabacie trawiastej
no i tam są hosty i już się dobierają

Mata przeciw chwastom 13:38, 07 maj 2015

Do góry
Nie sosna to nie jest 2 zostały wyrwane, bo już do wywalenia się nadawały, a pozostałe są brązowe, ale jeszcze są.
Na zdjęciach widać świerki, jodłę koreańską i cis.
Sosny wyglądają tak ciekawe czy "wydobrzeją" po zdjęciu tej maty..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:36, 07 maj 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Jeju Ania, chyba do tego wszystkiego to tylko sraczki brakuje, masz totalny brak czasu na ogród, a tu jeszcze dziadostwo sie przypałętało, ciekawe skąd, bo stonka wiadomo z Ameryki. Teraz zamiast odpoczywać przy łopacie to zbierasz dziadostwo, ale nie jest to przyjemne, ani śmieszne jak odpoczynek przy łopacie. Zimy ostrej nam chyba potrzeba.

A ja coż... wywczasowałam się na krzesełku od 6.00 i teraz chyba pokopię.

Dzisiaj smutny dzień...

Te dziadostwo nęka nasz rejon od iluś lat.. mówią, że sady w okolicach Rz. sprowadziły ślimaki do zjadania spadów z drzew... ale to chyba plotka głupia. Raczej przyjechały ślimaki z sadzonkami nowych odmian drzewek.. Nie mają naturalnych wrogów w przyrodzie to się szybko mnożą. Plaga niestety ruszyła z naszych rejonów

Kiedyś wytrułam wszytko i potem pilnowałam tylko granic z sąsiednimi działkami.. Niestety brak zimy i to, że słabo ostatnie 2 lata pilnowałam.. .. i znów mam tak jak na początku jak zaczęłam budowę domu.

Ale tak łatwo nie oddam ogrodu na pożarcie.

Kaliny zaczynają kwitnąć.. a ja wracam do kreseczek.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:32, 07 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)

teraz to juz w samo serce trafiłaś....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:31, 07 maj 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
przepiękny, kwiecisty, optymistyczny, wiosenny ogród

Dzięki Wilczyco*

Niestety raport po deszczu jest i budujący i dołujący
chodniki zachwaszczone, rabaty zachwaszczone, ślimaki żrą na potęgę, zbieranie 2 razy dziennie, kanty znowu przepadły, cięcia od groma, przesadzania od groma, sprzątania od groma
poza tym, że cieszy zielone, ogólnie brak czasu i ogród wygląda, jak chce
wkoło remont i bajzel, jednym słowem, totalny chaos

...i w tym momencie zazdroszczę osobom, co mają malutkie ogrody, dopieszczą i są bombonierki

plusy...wysiana godecja idzie i w innych donicach też wszystko rośnie, pewnie w czerwcu kolor będzie,nie kupowałam gotowych jednorocznych

w skrzynie dałam kamasaję, ale czy to one? ciut rozmyte zdjęcie, ale coś widać

piwonia Krinkled White ma metr chyba i obiecujące pąki
na razie plusy lecą

własne siewki orlika, malutkie, ale zakwitły w hakone

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:30, 07 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
współczuję! u mnie atak z pół i łąk za ogrodzeniem, widzę że przełażą paskudy... fuuj.

Nie żartuj, że już do Was dotarły???
Z 3 jabłonek jedna inna Hmm i co z tego wyrośnie??

I Twoja piwonia na pierwszym planie ... już znalazłam jej miejscówkę.. w sobotę może posadzę.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:28, 07 maj 2015

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:27, 07 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Zbyszek, a to nie Ty walczyłes z pędrakami w trawniku ze dwa lata temu?

Jak nie urok to przemarsz wojska..
Śliczne tulipki.. tylko co ja kupiłam i jak się zwą

Małymi kroczkami do celu... 13:26, 07 maj 2015

Do góry
Paczuszka od Ani w końcu dotarła . Byłaby już wczoraj, ale kurier przyjechał jak mnie w domu nie było. Oto moje przedszkole z rozchodników olbrzymich

Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ale bałam się je dłużej trzymać w tych woreczkach, więc pomimo mocnego słonka wsadziłam już do ziemi, póki co zrobiłam im cień z parasolek i ławeczki, bo teściowa mi zawsze mówiła, że powinno się rośliny sadzić wieczorem, żeby od razu na mocne słońce nie wystawiać Jak widzisz Aniu pelargonia była złamana i nie wiem, czy jest nadzieja jeszcze dla niej ?

Wieczorkiem pokaże, posadzone roślinki i oby się przyjęły, a Tobie Aniu jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ !!!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:25, 07 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Smaragdy kupione, doły przygotowane, teraz krótka przerwa na kawę.

No myślę, że już posadzone co?!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:24, 07 maj 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:23, 07 maj 2015

Do góry
Ogród z łezką II 13:23, 07 maj 2015

Do góry
W weekend będziemy sadzić z córcią werbenki (dostałam od Bogusi), astry i lewkonie. Lewkonie pierwszy raz, ciekawa jestem co z nich będzie. Wysieję też dalie od Mariolki, już czas.
Nooo...i na róże czekam, ale to dopiero za tydzień Dziura po wyżartej róży zniknie i Larisski będą Chyba mi przy Larissach zostanie jeszcze ociupinek miejsca z jednej strony, to można będzie jeżówek dosadzić

U nas słoneczko świeci dzisiaj, wprawdzie letniej temperatury nie ma, ale samo słonko nastraja optymistycznie

Miłego weekendu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies