Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Puszczykowie 11:18, 07 maj 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
organizacja warzywnika zakończona
pozostaje mi tylko naspypac warstwę ziemi kompostowej na wierzch, wysypać korę na ścieżki i posiac nasionka

Witaj Joasiu, szukam rozwiaząnia na swój warzywnik, twój ekstra zagospodarowałaś, bardzo, bardzo mi się podoba, mozesz podzielić sie informacją, gdzie zamawiałaś skrzynki na warzywa ?
Gunnera - parzeplin 11:16, 07 maj 2015

Do góry
Poprostu uschła zaczeła wypuszczać po zimie i zaschła tu masz na foto to co mnie niepokoi że to jest odrost z tej martwej

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:12, 07 maj 2015

Do góry
Wczorajsza zdobycz leptospermum charmer

Mały ogród Kasi 11:04, 07 maj 2015

Do góry
no takie coś mniej więcej. Ale jeszcze będę na żywca przestawiać, jak rośliny będą

Skąpana w słońcu 11:03, 07 maj 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Trochę dzisiejszego dnia

Świetne są

Te jak dla mnie za mocne, już ich nie dokupię. Wolę kolor brzoskwiniowy

Wszystko cudnie kwitnie
Ja takie pełne pomarańczowe mam przypadkiem, ale muszę przyznać że spodobały mi się i planuję dokupić
Ogród Margaret-ki :) 11:01, 07 maj 2015

Do góry
Margaret_ka napisał(a)

I moja pigwa. Co roku obsypana kwiatami, ale z owocami to marnie. Ostatnimi laty miała po 2-5 owoców, które i tak marniały, więc jeszcze nawet jej nie spróbowaliśmy. Coś jej tu u nas nie pasuje. A szkoda...

U mnie to samo! w tamtym roku 1 owoc
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:59, 07 maj 2015

Do góry
Marta7 napisał(a)

Pięknie wszystko kwitnie.
Ale tej kaliny to Ci zazdroszczę,ciekawe czy maja ją w tej szkółce bylinowej,musze zapytac.

Czym w wersji ostatecznej obsadziłaś tę altankę?
Ogródeczek 10:54, 07 maj 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Tu mi się podoba Ale wszędzie pięknie,że nie wspomnę o budowli .
Czy ścinasz kwiatostany tej trawce?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:54, 07 maj 2015

Do góry
Aga napisał(a)
Witam chciałabym w tym roku skonczyc wkoncu dwie rabaty ktore sa w pełnym słoncu od rana do wieczora.Na pierwszej rabacie jest brzoza papierowa ,rozplenice i tuje donica

oraz rabata druga na ktorej jest ambrowiec z trawami ,3 żółte kule i dalej powojnik

Prosilabym o jakieś porady bo juz nie mam pomysłów.

Aga - na pewno prześledź te wątki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2740-ogolne-ogrodnicze-wskazowki-w-projektowaniu-i-realizacji-ogrodow

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3754-umiejetne-zestawianie-roslin-czyli-co-z-czym-pasuje

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5063-4-pory-roku-w-ogrodzie

I artykuły
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/69-poradnik-jak-zaprojektowac-i-zalozyc-ogrod-cz-3-projektowanie

To rozjaśni Ci, jaki efekt chcesz osiągnąć, co chcesz mieć w tych rabatach i dlaczego

Przejrzyj też wizytówki naszych ogrodów, zapisuj zdjęcia, które Ci się podobają. Jak uzbierasz ich określoną ilość to stwierdzisz co na pewno chcesz mieć w tych rabatach i przeniesiesz te połączenia do siebie

Na to miejsce mam tysiąc pomysłów - zrób bukszpanową obwódkę, a kilka drzew utop w trawach, dokup pare brzóz i zrób wrzosowisko, posadź tam hortensje z żurawkami i przywrotnikami, zrób szpaler różaneczników - tylko powiedz mi co z tego wynika? No nic Nie mogę Ci przysłowiowo "wejść z butami" w te rabaty, bo nie wiem co lubisz, jakie rośliny Ci się podobają i ile masz czasu na ich pielęgnację Także moja rada to chłoń, zapisuj, inspiruj się, a na końcu przenieś te inspiracje do siebie
Kosolkowa Pasja 10:53, 07 maj 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Stały bywalec Co roku łazi i nic nie przyniósł Mam nadzieję ze i w tym nie przyniesie

Taka duża i nadal wierzy, że bociany dzieci przynoszą???
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:50, 07 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
rok tem posadzone kłacza

Kasya ja tez mam taka hostę, ale słabo przyrasta,i niestety tylko na wiosnę jest taka ślicznie biała.... dobrze że zobaczyłam ją u ciebie bo zupełnie o tej mojej zapomniałam że gdzieś jest
Ogrodowa symfonia 10:44, 07 maj 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Przyjechały zakupy z Bylinowego

Dostałaś takiego samego gratisa jak ja
U mnie lawenda wygląda marnie i smutno w porównaniu z Twoją Może dlatego tak dobrze się u Ciebie czuje, bo masz piasek, u mnie na glinie nie podoba jej się.
Mata przeciw chwastom 10:44, 07 maj 2015

Do góry
Zamieszczam kilka zdjęć jak to wyglądało u mnie.

Padały mi sosny, jedna po drugiej. Igły robiły się brązowe, opadały, po czym całe sosny usychały. Danusia poradziła zdjąc tą matę, podała link do tego tematu, zobaczyłam, przeczytałam i do męża, aby ściągał..wczoraj było ściąganie, dzisiaj też...jak najszybciej precz z tym....
Może uda się uratować 3 sosny, które są brązowe..

Tak było pod matą

pod jarzębiną było tak:

Tak na razie wygląda bez maty, ufff trochę odetchnęliśmy..

Ciekawe kiedy te korzenie się schowają??

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:41, 07 maj 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

oczywiście te tulipanki miałam na myśli a te przy płocie o Boziu cudne
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:37, 07 maj 2015

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Ale prześmieszny cudak!
Jeszcze takiego nie widziałam.
Ogród Margaret-ki :) 10:37, 07 maj 2015

Do góry
Psiamama napisał(a)
Cudeńko dziękuję Małgosiu za zdjęcia

A proszę bardzo.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wpadłam do Ciebie i gratuluiję metamorfozy, kawał dobrej roboty zrobiliście, a działka całkowicie zmieniła charakter - nie do poznania.

Jeszcze sporo przed nami, ale dziękuję za miłe słowa.

paulina_ns napisał(a)
Piękną kolekcję masz tulipanków

Wydaje się, ze mam dużo tulipków, ale rzeczywiście mam około 15stu odmian i z każdej tylko po kilka cebul, które tworzą takie kępki. Poobserwuję które najpiękniejsze i w przyszłym roku zrobię rabatki może w jednym gatunku, zobaczymy.

Dzieciaczki w przedszkolu, mam jeszcze chwilę zanim je odbiorę, więc zmykam kosić trawkę. Chociaż to co na pierwszym placu, bo całości to na pewno nie zdążę.

I moja pigwa. Co roku obsypana kwiatami, ale z owocami to marnie. Ostatnimi laty miała po 2-5 owoców, które i tak marniały, więc jeszcze nawet jej nie spróbowaliśmy. Coś jej tu u nas nie pasuje. A szkoda...

Rododendronowy ogród II. 10:34, 07 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Na pocieszenie pierwiosnki.

Bogdziu, znasz nazwę tych pierwiosnków? Dostałąm od cioci i nie wiem co to za jedne.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:31, 07 maj 2015

Do góry
kasia napisał(a)
czekam na najnowsze zdjęcia Twojego ogrodu

Asiuniaa napisał(a)

A ja na zdjęcie dzisiejszych zakupów

ana_art napisał(a)
co tam kupiłeś? POKAZUJ!!!!

Dziewczyny - zdjęcia w weekend Czyli jutro albo w sobotę

Co kupiłem? Kwiaty do kościoła

A potem polowałem na jednoroczne i...klapa Poszukiwałem pełnych surfinii i miał je tylko jeden sprzedawca - zamiast purpurowych będą lawendowe (kolor wygooglałem, nie żebym znał ). Do tego ciemne wilce i różowe pelargonie wiszące (przynajmniej takie kupiłem w pąkach, jak będą czerwone to nie zniesę ). Nie kupiłem za to wilczomleczy i pelargonii - były piękne odmiany, ale po co mi całe pudełka po 20 sztuk? I tak dobrze, że tamte udało mi się kupić pojedynczo
Mały ogród Kasi 10:29, 07 maj 2015

Do góry
No dobra...
to jest mój kawałek podłogi - znaczy ulubiony kawałek trawnika. No photoshop. Real color po deszczu Nieźle daje po oczach

Na reszcie trawy chwastnica bywa niestety. Ale powiedziałam to na głos- albo ona albo ja !

Mój maleńki ogród 10:16, 07 maj 2015

Do góry

Dostaliśmy pomocnika ogrodowego Waluś w ogrodzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies