Tutaj to nie jest łatwe zadanie. A może tylko rozplenice + sedum. To razem super wygląda. Albo rozplenice, sedum i te żółte tawuły, co Ci się zostały. Kurcze- tego układu, co jest teraz, nie mogę sobie wyobrazić, roślinki są malutkie jeszcze. Ale pewnie jest ładny
p.s. Moja rozplenice w drugim roku po posadzeniu wygląda równie dziwnie, co ta twoja kupiona. Ale z kupionych 4 mam chyba ze 12 teraz
Po powrocie z wakacji zauważyłem, że moje choinki są w okropnym stanie. Nie potrafię sam zdiagnozować co im dolega. Są to świerki srebrne, przynajmniej tak mi się wydaje, gdyż jestem nowicjuszem. Co ciekawe w w całej miejscowości i okolicach można spotkać takie świerki wyschnięte już do końca. Czy z moimi da się jeszcze coś zrobić? szczególnie zależy mi na tym dużym, który nie jest jeszcze w tak tragicznym stanie.
No i ostatni przypadek to też choinka, której schnie tylko środek, ale niestety na razie z moją wiedzą nie potrafię sam zdiagnozować choroby.
Gosia-
- chodzi Ci o wrzosy czy wrzośce?
- jeśli zmienisz miejscami żórawki i trzmielinę, to zrobi się taka przeplatanka kolorystyczna,dość kontrastowa, ja tak nie lubię na przykład.
-Jak dla mnie to jest super tak, jak jest
Sadziłam w 2012 wiosną, ale teraz ma już 3-cią miejscówkę, co roku gdzieś ją tarmoszę bo mi nie pasuje. Muszę przyznać, że ze wszystkich róż ona najlepiej znosi takie przeprowadzki Wogle nie grymasi po jeździe na łopacie Kwitnie obficie i nic się z nią nie dzieje.
Teraz ma ok 60cm wysokości i ok 90cm szerokości. Ostatnia przeprowadzka była jesienią.
Dzień dobry. W zeszłym roku jesienią posadzilam pięknego derenia kwiecistego "sunset". Niestety od wiosny dzieje się z nim coś niedobrego co widać na zdjęciach -malo liści, dziury, przebarwienia a ostatnio usychanie. Może ktoś mógłby mi podpowiedzieć co się dzieje i jak go ratować? Bardzo mi zależy.
Przed hortensją i przy wiązie, pomiędzy liliami.. tam siezadomowiłą, wiec tam sobie jest.
Pobiegłam zmierzyć.. równo 2 metry.. rąk mi brakło by sięgnąć góry
Naparstnica Summer King (myślałam że to ta z serii Ilumination..coś ich nie widzę.. czyby i u mnie nie przezimowały jak i u Madżen )