Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

kasia_w 13:41, 04 cze 2015

Malgosik 15:56, 04 cze 2015

malowniczą masz "zamiedzę"
ewakatowice 17:15, 04 cze 2015

Kasiu, pięknie pokazujesz swój świat!
malkul 17:42, 04 cze 2015

jejku biedne hakuro

zamierza za to zachwyca, ale też niesie sporo nasion do ciebie
kasia_w 23:02, 04 cze 2015

Kopiuję od Kamajli wypowiedż Toszki
Cisy sprawdź czy nie mają za sucho na głębokości 30-40cm. Zostaw te cisy do przyszłego roku. Zadomawiają (nie tylko korzenią, ale i aklimatyzują) się ok 2 lat. Potem startują aż miło popatrzeć. Czasami potrafią się masakrycznie obsypać. Niektóre cisy mają takie rudo-brązowe przyrosty. Ten typ tak ma. Potem zielenieją. Zostaw te cisy w spokoju. Podlewaj, możesz korzonkiem w płynie podlać (niczym innym, by nie zmuszać ich do przyrostów, a tylko mają korzenić się) i czekaj do przyszłego roku. Jeden mój stożek przez 2 lata był łysy... łysy to mało powiedziane - drapak suchy. W tym roku, dwa tygodnie temu, wkurzyłam się, poobcinałam drastycznie, nadałam anorektyczny kształt stożka... a on zazielenił się już i ożył. Z cisami nauczyłam się pokory i cierpliwości. Najpierw stresują, bo ledwo żyją, a potem stresują, bo człowiek nie nadąża ciąć. Brabant przy cisach to małe miki
kasia_w 23:17, 04 cze 2015

Gosia, Ewa, Makul- zauważyłam,że miotam się po tym swoim ogródeczku, niemal z lupą, a jak się w końcu głowę podniesie, to widac trochę świata, i to świata pięknego. Czerwiec aż kipi kolorami, różowe trawy falują, zboża rosną, kwitną dzikie róże...ech pięknie jest także poza ogrodem
kasia_w 23:34, 04 cze 2015

Powoli, powoli rabatka bukszpanowo hakurowa przy wejsciu zaczyna mi się podobać. Na efekt nieco zabałaganionego zarośnięcia jeszcze trochę poczekam, ale jest dobrze...Polecicie może jakieś pomarańczowe byliny do cienia ? Wrzuciałbym tutaj jeszcze coś trendy - Danusia pisze, że pomarańcz trendy tej wiosny. A ja lubię nieoczywiste zestawienia kolorystyczne

Aha- jutro fryzjer bukszpani.

kasia_w 23:37, 04 cze 2015

lorka 23:56, 04 cze 2015

sliczna!
a powiedz mi jak sobie radzisz z paprociami.. mi się dziadostwo tak rozrastało,że w tym roku wykopałam wszystko i wysłałam znajomej..a i tak sie okazało,że jeszcze kilka sztuk cichaczem w ziemi się schowało
Borbetka 10:06, 05 cze 2015

Też czekam na pomarańczowe propozycje. Nareszcie ten kolor stał się modny. Nie mam czasu analizować wystawy CH., ale pewnie Danusia napisze.