Za nową rabatką rosną trzy wierzby Hakuro, ładnie konweniują z azaliami
Pod wierzbami posaszone 6 tygodni temu piwonie (rozdzielone z wielkich kęp od mojej mamy). Nie wierzę, ale mają pączki i chyba planują kwitnąć. Chyba zapomniały, że nie powinny jeszcze w tym roku Więc będzie różowo
I mam jeszcze jedną rabatkę zrobioną tak prawie w całości (chociaż bez dodatków). Na tle ciemnozielonych tuj Spiralis (uwielbiam je) trzy tuje wschodnie Aurea Nana, dwie trawki Trzcinnik Overdam i dwie azalie Kermesina Rose na Dzień Matki od dwójki dzieci oczywiście. Coś jeszcze tu dodam, na razie jest jak jest i cieszy niezmiernie Ziemia pod azalie oczywiście przygotowana na tip top
I dzisiejszych ogrodowych fotek porcja.........najpierw tarasowe i ogrodowe leniuchowanie.......ale niebo ma kolor.......aż chce sie na nie patrzeć....
Joasiu, dobrze widzę, ten red baron wyrasta spomiędzy kamyczków? Pytam, bo u mnie też na rabacie wysypanej kamyczkiem i nie wim, czy sobie poradzą nowe kłącza.
I kolejne pytanie - Czy zauważyłaś jakąś zależność między zasilaniem tej trawy a wybarwieniem? Bo ja mam wrażenie, że nie zasilana nawozem lepiejj się wybarwiła (ale za to nie urosła, jest nizutka), a ta teraz kupiona w szkółce jest wysoka i zielona, w szkółce z pewnością mocno nawozili...
Dzięki za odwiedziny... cieszę się, że mój taras wam się podoba, horti kupiona w netto niestety uschła i już jej nie ma
Rzadko tu bywam, ale brak czasu... robimy remont to znaczy kładziemy kostkę koło domu i ogród leży odłogiem, trawa nie skoszona, zielsko rośnie i na dodatek sucho. Zrobiłam kilka fotek z bliższej perspektywy bo całość to wstyd pokazywać.
Schodziło nam się z wycięciem uschniętej moreli i do tej pory tego nie zrobiliśmy. I teraz pytanie: wyciąć czy nie wyciąć? Pojedyncze listki się chyba zagęszczają...
Dać jej szansę?
Jak już dorwałam się do aparatu i mam trochę czasu to jeszcze pokaże kawałek ogródka
Liliowiec chyba Stella de Oro już zaczyna kwitnąć
Sadzonki runianki po 5zł
i po 6zł dwa razy większe