Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 20:16, 01 cze 2015

lawena napisał(a)
Hej Joasiu dawno mnie nie było
Twój ogród pięknie się rozrasta!
ja teraz biorę się za moja skarpę ale będzie ciężko stroma bardzo!
pozdrawiam cieplutko!

Diano
Chyba ściągnęłam Cię myślami. Co słychać w Twoim ogrodzie i ślicznej córeczki? Pewnie wyrosła już na sporą dziewuszkę.
Ze skarpa świetnie sobie poradzisz, może jakieś fotki ogrodu wstawiłoaś. Zaraz do Ciebie biegnę.
Kasya 13:54, 02 cze 2015

ja tez nalazlam mszyce na kosodrzewinie

Joasiu, zajrzyj proszę, do mnie obejrzec moją stipe bo albo cos z nia jest nie tak albo juz nie wiem czemu nie rosnie..
Tess 14:04, 02 cze 2015

JoannA napisał(a)

A dzisiaj wypatrzyłam na nowych przyrostach czarne mszyce. Wszystkie plagi egipskie spadaja w tym roku na mój ogród. Buki mają zdobniczkę, bukszpany miodunkę, na szczepionej sosnie i kosodrzewinach jakies czarne liszki, a coniki maja jakąś biała mszycę. A wczoraj jeszcze nic nie widziałam

To fakt, mszycy nie było i nagle jest wszędzie. Dzisiaj w pracy ratowałam róże, rosnącą przed naszą siedzibą, bo cała aż oblepiona mszycą była.
Zastosowałam miksturę z octem wg przepisu Zawitki. Efekt był widoczny już po godzinie.
MarzenaG 14:06, 02 cze 2015

Tess napisał(a)

To fakt, mszycy nie było i nagle jest wszędzie. Dzisiaj w pracy ratowałam róże, rosnącą przed naszą siedzibą, bo cała aż oblepiona mszycą była.
Zastosowałam miksturę z octem wg przepisu Zawitki. Efekt był widoczny już po godzinie.

TESSIU- JAKA TO MIKSTURA PODPOWIEDZ PROSZĘ
Tess 14:14, 02 cze 2015

Napisałam u ciebie, Marzenko
MarzenaG 14:20, 02 cze 2015

Tess napisał(a)
Napisałam u ciebie, Marzenko

Dziękuję bardzo
Kapibara 23:37, 02 cze 2015

Przydreptałam za Kasyą do kolejnego pięknego ogrodu na forum Dużo stronek więc obejrzałam tylko początek i koniec / środek na po sezonie / i jak tak wygląda 4 letni ogród, to za 2 lata nie będziesz miała co robić
Będę zaglądać
Agania 12:18, 03 cze 2015

Joasiu, czerwiec słońcem nas przywitał...ogród wkrótce kwiatami wybuchnie, ostrogowiec będzie cieszył Cię kwiatami do późnej jesieni...a o zimnym maju czas zapomnieć.
Ja w zeszłym roku pouszczykiwałam s.himalajską, a ona teraz cała w kwiatostanach, skracanie przyrostów super wpływa na kwitnienie i szyszkowanie iglaków
Buziakuję i życzę Ci słonecznego weekendu
szemusia 12:27, 04 cze 2015

JoannA napisał(a)

Joasiu, dobrze widzę, ten red baron wyrasta spomiędzy kamyczków? Pytam, bo u mnie też na rabacie wysypanej kamyczkiem i nie wim, czy sobie poradzą nowe kłącza.
I kolejne pytanie - Czy zauważyłaś jakąś zależność między zasilaniem tej trawy a wybarwieniem? Bo ja mam wrażenie, że nie zasilana nawozem lepiejj się wybarwiła (ale za to nie urosła, jest nizutka), a ta teraz kupiona w szkółce jest wysoka i zielona, w szkółce z pewnością mocno nawozili...

A tak w ogóle, to ta fotka cuuuuudna jest
renatamama3 08:47, 05 cze 2015

Asiu ,super Ci się rozrosły szałwie ,u mnie kilka zjadły ślimaki ,a białe po zimie nie wzeszły .pozdrawiam