Witam , chyba pierwszy raz coś piszę u Ciebie bo ogród systematycznie podglądam.
Nieobecność jak najbardziej usprawiedliwiona.Tyle pracy to i efekt ogromny.U mnie też coraz więcej prostych linii.
No to jest dobre rozwiązanie, ja się zastanawiam nad pomidorkami gdzie by je tu wkomponować bo warzywnika jeszcze nie zrobiłam. Może przed cisami je dam??? albo przed tujami Yellow Ribbon ???, będą ładnie sie czerwienić na tle żółtego
I mam jeszcze jedną rabatkę zrobioną tak prawie w całości (chociaż bez dodatków). Na tle ciemnozielonych tuj Spiralis (uwielbiam je) trzy tuje wschodnie Aurea Nana, dwie trawki Trzcinnik Overdam i dwie azalie Kermesina Rose na Dzień Matki od dwójki dzieci oczywiście. Coś jeszcze tu dodam, na razie jest jak jest i cieszy niezmiernie Ziemia pod azalie oczywiście przygotowana na tip top
Za nową rabatką rosną trzy wierzby Hakuro, ładnie konweniują z azaliami
Pod wierzbami posaszone 6 tygodni temu piwonie (rozdzielone z wielkich kęp od mojej mamy). Nie wierzę, ale mają pączki i chyba planują kwitnąć. Chyba zapomniały, że nie powinny jeszcze w tym roku Więc będzie różowo