Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Tylko trawnik i co dalej? 11:46, 09 lis 2012

Do góry
To super pomysł
Ogród Bogusława 11:32, 09 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ojejejejej, jak się ładnie robi, z góry zdjęcie superowe Szkoda że robactwo pod ziemią

Walka na moją ocenę, mordercza. nie wiem czy bym tak potrafiła, czy się załamała i zostawiła pole Witkowi a sama się przeniosła w inne miejsce.

Podziwiam Twoją determinację.

Danusiu wiesz jak to jest jeśli coś się przytrafi to należy sobie z tym poradzić i już, znając Twoją pracowitość dałabyś radę,
nie chciałem iść na łatwiznę i potraktować robali chemią wtedy po krótkim czasie po problemie,
chemia jest szkodliwa dla pszczółek a ja je lubię,
teraz pszczółki śpią więc pryskam, a deszcz bardzo mi w tym pomaga,
podobno w tym roku jest tego draństwa bardzo dużo, widać po kretowiskach
pozdrawiam serdecznie
i jeszcze raz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:31, 09 lis 2012

Do góry
Mamy pomysł na warsztaty, tzw. dekupażu . Gagu się odezwała do mnie jednak zaproponowała datę, która akurat mi nie pasuje, bo wtedy przyjedzie do nas Irenka z Miłkowa z eMem Zygmusiem, więc poprosiłam o termin 1 grudnia. Narazie czekam na potwierdzenie.

Jak je uzyskam to witajcie u mnie na warsztatach bardzo miłych

Strasznie jestem ciekawa co z tego nam wyjdzie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:27, 09 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzięki za te słówka co sprawiają, że dzionek wydaje się słonecznym...choć nie jest

Danuś, też mi się wydawał paskudnie ponury.. dopóki nie zajrzałam do Ciebie i nie pooglądałam zdjęć Jesteś najlepszym lekarstwem na niepogodę Baaaardzo Ci dziękuję za to, że jesteś tu z nami zawsze i za to forum
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:26, 09 lis 2012

Do góry
Dzięki za te słówka co sprawiają, że dzionek wydaje się słonecznym...choć nie jest
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:25, 09 lis 2012

Do góry
Kochani, dawno nie pamiętam takiego płaczącego listopada, ledwo można liście pozbierać, trawa taka pozlepiana, posklejana - byle jaka, ciemno za oknem. Nawet zdjęcia nie wychodzą jak należy.

Ja póki co mam na bieżąco, posprzątane, pozbierane, tylko listki nie zmyte z muru, bo czekam aż wszystko opadnie. Nawet Hidcotową mam w miarę na bieżąco.

Trawa skoszona nawet na ulicy, poograbiane, pozamiatane, A jak u Was kochaniutkie i kochani Ogrodomaniacy?
Dąb biały - Quercus alba 09:24, 09 lis 2012

Do góry
To drzewo jest tak mało popularne, że dużego okazu na pewno nie znajdziesz. Ja nie widziałam.
Jak przechowujemy narzędzia i akcesoria ogrodowe 09:18, 09 lis 2012

Do góry
Taki wieszak z kieszeniami to pewnie można nawet uszyć samemu jeśli ktoś umie szyć. Np. z resztek materiałów, jakie zawsze gdzieś są po szafach.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:17, 08 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Właśnie szukam tematu na warsztaty spotkaniowe A nie tam prezenty, z roku na rok coraz mniej mnie to cieszy, a właściwie to wcale nie chcę prezentów, wolę pojechać gdzieś. A jak u Was?

Oj czytasz mi w myślach Tylko gdzieś gdzie jest ciepło i zielono Co proponujesz ????
Ogród z lustrem 22:15, 08 lis 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Danusiu ogród zachwyca o każdej porze roku.
Mnie nawet te biobloki zachywcają!!!

Ps czy te grafitowe donice z wrzosami i trawami są wykonane z ceramiki czy tworzywa?

One są strasznie ciężkie, ale teraz nie pamiętam z czego są wykonane, wybacz Marzenko. Głowa przepełniona jest

Z tego co ja pamiętam to z tworzywa

To nie tworzywo, jeśli nawet włókno szklane czy jakieś inne to w połączeniu z czymś, Dwóch panów nie mogło ich podnieść.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:13, 08 lis 2012

Do góry
Ginger napisał(a)
Danusiu i inni bo tu zagląda każdy czy hortensja pnąca i winobluszcz pięciolistkowy to dobry duet ?
Winobluszcz pięciolistkowy jest mało elegancki dlatego myślałam żeby go połączyć z Hortensją , ale nie wiem czy to połączenie ma sens.

Raczej nie, lepiej posadzić dwie hortensje pnące w jeden dołek, szybciej zarośnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:07, 08 lis 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Powiem Ci Sebku, że odwiedziny osoby, którą traktujesz jako przyjaciela, nie powinno robić różnicy czy ładnie, czy brzydko itd. czy remont czy nie.
W starszym wieku zobaczysz że myśli się już inaczej.

I tu się z Tobą zgodzę w 100%... na tym polega przyjaźń, że spotkania są przyjemnością a nie koniecznością....... i też nie rozumiem że ktoś zaprzyjaźniony odwiedza i trzeba dom wypucować
Albo, że palcem sprawdza kurze... to nie przyjaciel.. to wróg

Ależ mi zadałaś myślenia Pozytywnego myślenia Nowe zabawki, a do wiosny daleko.... chyba trzeba będzie częściej spotkania ogrodowiska na nartach robić. Czas zleci szybciej Widziałaś, że szykujemy spotkanie w Kotlinie Kłodziej?? Bigos u Pszczólki , gorące wody i takie tam atrakcje.. jak taniec brzucha Konstancji i Boćka..
Życie do mnie wraca przez te Forum

Oj piękne słowa

Oj piękne a na myśl o tańcu od razu zrobiło mi się lepiej na duszy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:59, 08 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na Facebooku Kazimiera Woźniak mi napisała komentarz do tego zdjęcia:

Wszyscy w ogrodzie radośni kiedy gospodyni gości,
otacza ich troską stale, stąd zima nie straszna wcale

Bo to cała Ty Danusiu, zawsze serdeczna, uśmiechnięta i pomocna I za to Cię uwielbiamy
Ogród z lustrem 20:42, 08 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu ogród zachwyca o każdej porze roku.
Mnie nawet te biobloki zachywcają!!!

Ps czy te grafitowe donice z wrzosami i trawami są wykonane z ceramiki czy tworzywa?

One są strasznie ciężkie, ale teraz nie pamiętam z czego są wykonane, wybacz Marzenko. Głowa przepełniona jest

Z tego co ja pamiętam to z tworzywa
Ogród z lustrem 20:35, 08 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Byliśmy nawet brukarzem

I nawet spawaczem, bo śruby trzeba było przyspawać

Ja na wiosnę zamierzam zająć się przedogródkiem, więc może skorzystam z usług brukarskich ???
Ogród z lustrem 20:20, 08 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Niektóre miskanty pokładły się, zdecydowałam się wyciąć

To w takim razie i ja swoje wytnę, bo też leżą po tych śniegach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:10, 08 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, nie wiem czy czytujesz Werandę (ja prenumeruję wiele pism wnętrzarskich) ale bardzo Ci polecam grudniowy numer.
Są tam piękne zdjęcia ogrodu Mai Palmy, projektantki, której ogród był kiedyś w "Mai w ogrodzie".

Ja nie tylko czytuję Werandę ale nawet mam tam swój tag Bo wielokrotnie udzielałam tam wywiadów, dawałam zdjęcia do artykułów, no i był mój ogród Teraz robimy z fotografem Werandy sesję ogrodu w czterech porach roku.

http://www.weranda.pl/archiwum/2010/05/12952-nastrojowe-zakatki

http://www.weranda.pl/aranzacje/ogrod/13241-bizuteria-dla-ogrodu

http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/ogrody-i-rosliny/ogrody/7582-ogrod-geometryczny

tutaj jest o olejowaniu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=32

Pokazywaliśmy też wykonanie tarasu i jego konserwację w Mai w ogrodzie, ale kiedyś jeszcze nie mieli strony w internecie. Najpierw taras trzeba oczyścić, zamieść oczywiście i zmyć Karcherem wodą z dodatkiem preparatu do mycia tarasów egzotycznych ew. drewnianych. Potem odczekać aż wyschnie i zaolejować olejem do drewna egzotycznego.

Brud będzie wnikał bardziej w nie zaolejowane niż w zabezpieczone - to jeden podstawowy fakt.

Ale fajnie się czyta Tylko ten pierwszy mnie zmroził "Danuta"! Matko, jakbyś była szacowną matroną. Może dlatego, że przyzwyczailiśmy się wszyscy do "Danusi"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:40, 08 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gabi - Odnośnie ogrodu nowoczesnego w Komorowie - radośnie informuję że byłam w tym ogrodzie jesienią zeszłego roku. Tutaj jest relacja https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/82-jesienna-wycieczka-z-sggw-po-podwarszawskich-ogrodach-najswiezsza-relacja

Ojej, ale super pomysł z takim autokarowym zwiedzaniem ogrodów!

Bardzo fajnie napisałaś Danusiu o ogrodzie Pani Mai, że to takie ogrodowe haute couture

Nie chcę wiecznie kadzić Danusiu, ale Twój ogród i ten nowoczesny są tak oryginalne i piękne w swej konsekwencji, że drugich takich nie ma.

To chyba najtrudniejsze tak mocno trzymać się swojego konceptu ogrodu i nie dać się skusić innym roślinkom

Dziękuję bardzo za informacje na temat tarasu.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:09, 08 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja to już doczekać się nie mogę kiedy wreszcie wyzwolisz się z tego kieratu egzaminowego i zaczniesz być sobą

Mam nadzieję, że wyzwolenie nastąpi jutro wieczorem....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:06, 08 lis 2012

Do góry
Ja to już doczekać się nie mogę kiedy wreszcie wyzwolisz się z tego kieratu egzaminowego i zaczniesz być sobą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies