Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w duszy mi gra... 13:30, 03 maj 2015

Do góry
Panoramicznie,

chociaż i tak guzik widać, nie wiem czy to ja źle robię zdjęcia czy to moj aparat. A do tego roślinki małe.
Na drugim zdjęciu widać koniec obwódki za nią ma być różanka, planowałam tam pomponellę, na lewo od niej ma być 3 x choina yeddeloh a między nią do tyly miskanty ML, w nóżkach żurawki, bardziej na lewo hortensje a w rogu śliwa nigra, na dole kulki i między kulkami rabata rozchodnikowa. Tak w skrócie
Przepraszam za gimnastykę szyi jak ktoś ma jakąś radę odnośnie przekręcania zdjęć to poproszę o pomoc.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:29, 03 maj 2015

Do góry
Agania ,zrobiła smakaczka na malinki ,więc siup do Biedro i są z lodami i Pawlowa z malinami .

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 13:26, 03 maj 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)
jest tak
to cisy z "naszej szkółki" nie wiem czy to dobry czas na cięcie cisów, ale od razu przycięłam dostały też dobrej ziemi i kompostu

Robota wielka wykonana. Ja taki żywopłot mam tylko na małym kawałeczku - zasłania mi śmietnik. Chwalę go sobie bardzo- jest prawie bezobsługowy, poza cięciem w zasadzie 1 raz w sezonie A jakie to piękne zielone tło. Żałuję, że uwierzyłam, że to tak wolno rośnie i nie zrobiłam więcej...... Będzie super Kasiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:26, 03 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Żurawka 'Citronelle', obecnie ten zakątek wygląda tak, inne są donice, inne dodatki ogród nabrał charakteru.

a jak to jest z bukszpanami i bluszczem przy ścianie domu? czy one są w donicach czy pod ścianą nie ma kostki?
Nelumbo - lotos 13:24, 03 maj 2015

Do góry
Moje w niby szklarence sa 1 foto kłącze 2 foto szklarenka gdzie się znajdują

Nasz przydomowy ogródek 13:24, 03 maj 2015

Do góry
Aniu nie straszę i niech będą już cieplutkie noce aż do grudnia. Kilka nocy do tyłu przymrozek mi smagnął begonie posadzone w gruncie.

Jabłonka ozdobna "Ola" kwitnie

Ogród w duszy mi gra... 13:24, 03 maj 2015

Do góry
No i na koniec konwalniki, obok nic kiełki puszcza hakone która powędruje pod graby i buki
i hortensje rensun na "pniu"

oraz tyły ogrodowe gdzie mi się conieco rozkwitło
i hosty pod hortensją ogrodową. Ta rabata w wolnym czzasie będzie do totalnej przeróbki w tym miejscu będzie podłużna rabata, na razie mam plan na ławeczkę w tym miejscu

Postaram się jeszcze wrzucić zdjęcia poglądowe tak żeby było widać całą rabatę nad którą pracuję teraz najintensywniej
Ogród skąpany w słońcu 13:20, 03 maj 2015

Do góry
A teraz mam pytanie techniczne, czy coś da się zrobić z moimi wielkimi egzemplarzami cisa i bukszpanu, które nigdy nie były obcinane i wyglądają tak:

Marzą mi się stożki, ale chyba ciężko będzie żeby ten kształt uzyskać.
Zarówno cis jak i bukszpan mają teraz młode przyrosty, kiedy można będzie je bezpiecznie przycinać?
Moja działka na Dębowym Lesie 13:18, 03 maj 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Wiosna jest cudna
Rajska jabłoń

Czy to się jakoś jeszcze nazywa, czy tak po prostu- rajska jabłoń?? ma swoje 5 minut teraz ...a jak wygląda później- listki nadal bordowe? ...i czy ją tniesz? czy rośnie duża?
Liliowo i kolorowo:) 13:15, 03 maj 2015

Do góry
Posadziłam w zeszłym roku derenia płożącego kanadyjskiego, na wiosne byłam pewna, że go nie ma a tu taka niespodzianka i w dodatku się pięknie rozrasta)
Moja działka na Dębowym Lesie 13:15, 03 maj 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Princess Irene

Właśnie zastanawiałam się jakie to tulipany- bardzo mi się podobają- mam ich cały rząd, a nie znałam nazwy- trzeba zapisać
W zeszłym roku kwitły bardzo obficie,.... w tym są znacznie drobniejsze, ale co tam ...nakarmimy i może wysilą się next year

Cudne Twoje hosty, aż kipią z rabaty....Pięęknie
Ogród skąpany w słońcu 13:14, 03 maj 2015

Do góry
Widok z boku na ogródek

Na środku ogródka jest mała studzienka od oczyszczalni.

Planuję tam zrobić rabatę w kształcie elipsy na środku posadzić brzozę Yungii
a dookoła obsadzić np. kostrzewą siną, w środku lawenda lub szałwia - co myślicie?

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 13:14, 03 maj 2015

Do góry
Z podpisem się udało więc pokażę jeszcze kilka miejsc.Jak wcześniej wspomniałam mój ogród jest mocno niedoskonały więc esteci mogą być wstrząśnięci tym co zobaczą.
To nadal mój przedogródek;

Mój własny kawałek klepiska 13:13, 03 maj 2015

Do góry
A tak to wygląda w druga stronę

brzeg już podcięty, jeszcze tylko paliki wbić i wzmocnić kamieniami.
Jeszcze tylko drugi brzeg i tam chcemy zrobić wrzosowisko i rozrzucić grzybnie

Ogród w duszy mi gra... 13:12, 03 maj 2015

Do góry
No i teraz tyły ogrodu czyli to co mi zajęło ostatnio tyle czasu. Chwasty, głównie perz w dalszym ciągu wyrastają mimo że przekopałam wszystko widłami 3 razy

Wiecie naprawdę głupio mi że to wszystko leży ale nie umiem tego obrócić.... powinna być chyba opcja obróc obrazek dla mniej lotnych komputerowo

Zgodnie z zaleceniami małej mi z odcinka mai w ogrodzie posadziłam też wskaźnik wilgotności gleby
Liliowo i kolorowo:) 13:11, 03 maj 2015

Do góry
Ogród skąpany w słońcu 13:10, 03 maj 2015

Do góry
Przy podjeździe do domu po lewej stronie są 3 kominki od oczyszczalni, muszę je jakoś ukryć.
Rabata ma kształt trapezu.
W tej chwili rosną tam 3 trzmieliny na pniu, wokół, których planuję okręgi z żurawek, a pomiędzy nimi będą choiny Jedelloh.
Przy kominankach myślę o jakiejś trawie - mam posianą stipę więc w tym roku prawdopodobnie ją tam posadzę, a docelowo może trzeba będzie wymyśleć coś innego.
Ta rabata będzie wysypana szarym grysem.

Mój własny kawałek klepiska 13:09, 03 maj 2015

Do góry
W długi weekend robiliśmy trochę przy potoku mostek w wersji roboczej już gotowy

Szmaragdowy Zakątek 13:08, 03 maj 2015

Do góry
I ostatnie i zmykam:
Fiołki wonne w tym kolorze wykopywali wszyscy. Ja zapomniałam

Na kociołek też się nie załapałam, bo musiałam zmykać

Starczy. Wiecie, że najładniejsze muszę zachować dla siebie
Miłego dnia Nikitko (cmok)
Szmaragdowy Zakątek 13:05, 03 maj 2015

Do góry
C.d.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies