Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Mala_Mi 22:24, 12 cze 2015

Milka napisał(a)

Wymiata.. cudna
weronika77 22:37, 12 cze 2015

Ale masz soczystą zieleń trawy. Róża żółta marzenie, reszta też. Buziaki.
Ciasto upieczone, najważniejsze, że po nim nic nie piecze i nie pali.
Mathildis 22:55, 12 cze 2015

Irenko dziękuję, że do mnie zaglądasz ja u Ciebie bywam ostatnio regularnie, ale że na telefonie to pisać mi się nie chce, podziwiam szał naparstnic (taki mi się marzy- muszę jeszcze kilka sadzonek zdobyć), różnorodność róż i innych piękności

P.S. Minimalizm absolutnie do Ciebie nie pasuje
ren133 23:40, 12 cze 2015

ewakatowice napisał(a)

no tak już chyba wszystko masz dopracowane to teraz minimalne korekty możesz wprowadzać

I tylko tyle
Sebek 07:28, 13 cze 2015

Energia i różnorodność Twojego ogrodu Irenko jak zawsze mnie powala Jednak czemu Ci minimalizm w głowie siedzi? Pewnie z tego samego powodu co mi
Milka 12:10, 13 cze 2015

Peppermint.....Agnieszko, na pewno polecam moje Graham Thomas i Fresia, kwitną cały sezon, rosną wysoko, po pierwszym kwitnieniu cięcie i znowu kwiaty,po ostatniej zimie wcale nie cięłam, bo miały cały czas liście, a w grudniu nawet 1 pąk; kolejna New Dawn, u mnie w trudnym miejscu i daje czad, przesadzam ją pod pergolęi dokupiłam 2, więc obydwie będą się pleść, ale jakas inna pnąca, bez nazwy, przez co tańsza

Pola....Jolu, ta twoja weranda taka fajna, że wszystko się tam przyjemnie robi

Kasiek....łał, przeraziłam się tym laniem no ciut ten busz trzeba chyba okiełznać, ale idzie mi jak po grudzie, zważywszy, że kolejne rośliny, ale tylko z nowych to cisy i róże

ewakatowice...Ewcia, tak mi się zdawało, rozwaliłam rabatę, z miesiąc mi na niej zejdzie a juz dumam o kolejnym rozwalaniu

Bogdzia...widziałam, obłędne, ta druga wręcz cudna!! podobna do Sorbetkicieszę się razem z tobą czyli nie linijka...

ta w fazie pełnego rozwinięcia
a tu ten kielichowiec chiński, dzis cały w kwiatach, ale nie robiłam fotek
ten, co ci pokazywałam

Gosiu
...to mnie pocieszyłaśjednak M. ma rację, codziennie zaczynamy od początku, tym jest ogród

Mala_Mi...chyba to samo u nas kwitnie kupiłam juz rozplenice Rubrum, jutro sadzę
Milka 12:30, 13 cze 2015

Mala_MI...jest ich tam kilka, ale będzie cięcia po kwitnieniu, po deszczu ciut zmasakrowane
tu walczę dalej, ależ mi zejdzie na korzeniach i wyszarpywaniu
kosodrzewina wyrąbana, teraz jakoś korzeń usunę
pod pergolę idą róże, będzie je łatwo przymocować, juz kupione, czekają..

Weroniko....cieszę się, że wam zasmakowałtrawa różnie w różnych miejscach, najgorsza tam, gdzie ognisko

Mathildis...Aniu miło, że lukaszmówisz nie pasuje ok...co do naparstnic, wysieją się szybko, siewki rozpoznasz, w pierwszym roku delikatnie kwitną, w drugim giganty.
Tak samo jest z firletkami, jak przekwitną, plewię do cna, mam tam pomysł na co innego

ren133...Renatko, no nie da się ciągle coś wpada do głowy, albo denerwuje no i jest drugi ogrodnik, będę z rodkowej wszystkie orliki zabierać, dobrze, że miejsce znalazłam, będzie u mnie moja doktor na oględzinach ogrodu, ptem ja u niej z rewizytą, to jej trochę dam

Sebus...dzięki ciekawe, że nam siedzi, a w praktyce oboje kokosimy z roślinami, myślę ze mam 2 powody, jeden zbiezny z twoim
ewakatowice 13:12, 13 cze 2015

Irenko, przyszłam zwabiona owym połączeniem trawy z żurawką, pokazuj
Gdzie mam szukać ?

a i dziś złapałam jukę pod pachę
Milka 13:21, 13 cze 2015

Mam kawałek tu, sfocę dla ciebie
bo jakos nie mam w całości
i bardzo dobrze, jak ci zabraknie juk, mam 3 do oddania.
Poczytałam u ciebie o kolorach i wiesz, ta kostrzewa chyba też mi nie pasuje, daj coś innego, żywego, elata caex lepiej by pasowała i do tego fioletowy bodziszek, bo długo kwitnie
ewakatowice 13:26, 13 cze 2015

och, dziękuje... muszę napisać, że się gapię a nie patrzę