Zauważyłam, że lawenda ma niektóre pędy pousychane, jak zajrzałam w okolicę korzeni to zauważyłam coś takiego - po prawej (dużo tego i chowa się przed światłem, więc ciężko było mi zrobić zdjęcie).
Jak myslicie, czy to prosionek szorstki czy coś innego? jak to zwalaczyć?
To suchodrzew. Jestem z niego bardzo zadowolona. Podobno może przemarzać ale u mnie jest bezproblemowy. Dodatkowy atut to to, że jest zimozielony i można go ciąć jak tylko przyjdzie ochota
Dziękuję bardzo Miło słyszeć. Ja mam na forum wielu ulubieńców i niedoścignionych wzorów
To drzewko to mój ukochany, jedyny klon polny Carnival. Latem ma takie listki:
Tulipany miały byc w kolorach tylko biel-róż-bordo. Nie wim skąd wzięły sie pomarańczowe i żółte, ale i tak wszystkie mi się podobają. A kwitnąca wiśnia jest prześliczna. Szkoda tylko, ze pewnie szybko przekwitnie.
Kasia najstarsze pełne(małe) i pojedyncze ciemna czerwień przywiozłem z działki rodziców -jeszcze poniemieckie (Dolny Śląsk) - nic ich nie rusza nawet Armia Czerwona w 45tym
Abu Hassan mam ponad 15lat ....................................................................te śliwkowe też kilkanaście lat a ten z przodu chyba piaty rok
deszczyk podlewa przesadzona kule-te mniejsze, wszystkie pochodzą z jednej rośliny 12 lat temu -rozdzieliłem małą 30cm kulkę teraz mam 8 dużych , 5 tych mniejszych i z 15 takich jak roślina mateczna -wystarczy tylko być niespotykanie cierpliwym
Mówisz i masz zdjęcia nie są najlepsze, bo telefonem
maleństwo rośnie sobie w donicy zrobionej oczywiście z brzozy zamierzenie jest takie - wisteria ma zazielenić wiatę i zrobić ładną ścianę jak się schodzi z tarasu na ogród
pomiędzy tujami są malwy posadzone - nie wiem jakie kolory, bo to mi mamusia przyniosła (zdobyczne od sąsiadki z działki)
Mimo złej pogody operacja oczko trwa.
Oczko musi być trochę w innym miejscu niż sobie wymyśliłam, gdyż natknęłam się nie na jedną ale na dwie rury drenażowe.